bokrecensioner boktips

Tröstaren

Författare: Karin Wahlberg
Genre: Deckare
Ämnesord: depression, hälsa, mord, psykologi, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9146217266


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En kvinna vandrar hemåt genom det fridfulla Oskarshamn efter en kväll med sina väninnor. Plötsligt hör hon någon som jämrar sig inne bland skuggorna på kyrkogården. När hon tar upp mobilen för att kalla på hjälp tornar en gestalt upp sig framför henne och hon känner en brännande smärta i magen. Så blir allt mörkt.

Veronika Lundborg har jouren när den skottskadade kvinnan kommer in och operationen ser ut att bli framgångsrik. Men bara några timmar senare hittas kvinnan död i sin sjukhussäng.

Veronika anmäls till Sjukvårdens hälso- och ansvarsnämnd - kan hon ha gjort en felbedömning som kostat kvinnan livet, eller ligger det något betydligt mer bestialiskt bakom dödsfallet?
Medelbetyg: 3,58 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tröstaren :
2007-09-16 11:50
En deckare som har allt. Mord, spänning, kärlek, en invecklad intrig och där det mänskliga psyket spelar en stor roll. I denna roman får Claes Claesson stå i bakgrunden, eftersom hans fru är involverad i dödsfallet. Man får lära känna de andra poliskaraktärerna bättre. Det jag reagerade på var beskrivningen av avdelningen och den hierarki som av beskriven mellan undersköterskor och sjuksköterskor. det verkar vara 60-talet, en sådan hierarki finns förhoppningsvis inte i dag. Annars tycker jag att den är bra och verkligen läsvärd.
Betyg 4
2007-10-20 22:52
Zzzz ... detta var en sömnig historia. Först på de sista 50 sidorna tar det fart.

Visst är det inspirerande att böckerna är i sjukhusmiljö och att författarinnan själv är läkare och är insatt i ämnen men här blev det lite väl detaljerat, som om hon försöker lära ut hur det funkar i detalj på ett sjukhus.

Boken är lågmäld och som sagt alldeles för seg för min smak.
Betyg 3
2007-11-12 08:43
Jag fann denna bok lika fascinerande som hennes övriga böcker om Claes Claesson och Veronica Lundborg, en olycka med en skottskadad ung kvinna leder till att Veronica hamnar i skottlinjen för en utredning som kanske inte är vad den verkar och den skottskadades man är lite udda.
Samtidigt så utreder Claes grupp vad som har hänt den unga kvinnan och vad som ledde fram till att hon blev skottskadad en mörk kväll på väg hem från ett möte.
En bebis lämnad vid polishuset kommer att spela en liten roll i detta dram också.
Betyg 5
2008-04-09 16:21
Jag tycker också att man går in i operationsdetaljer allt för noga.
Detta tillför inte handlingen någonting.
En ganska schysst story, jag gillar Claes Claesson.
Betyg 3
2008-07-21 14:09
Jag är som vanligt lika facinerad av Karin Wahlbergs böcker som jag alltid varit. De är intressanta med en blandning av sjukhusmiljö och polisarbete och sånt intresserar ju de flesta. Ett sjukhus är också bra miljö för brott och död.
Det är väl avvägt mellan sjukhus, polisarbetet och hemmiljön så det blir inte för mycket av någonting.
Jag ser fram emot nästa bok!
Betyg 5
2008-11-21 23:29
Det går sakta, inte olidligt men tillräckligt för att man inte ska orka plocka upp boken. Karaktärerna känns för ointressanta, och alldeles för mycket beskrivning av omgivingen. Tyvärr, ingen bladvändare.
Betyg 2
2009-01-05 21:51
En vardagsnära bladvändare kan kortfattat beskriva Tröstaren enligt mig.
I centrum står som tidigare paret Lundborg/Claesson hon läkare och han polis som på olika sätt får möta offer och förrövare. Det är välskrivet och med bra driv framåt hela tiden trots att intrigen inte är speciellt rafflande -men ändå engagerande.

Wahlberg beskriver karaktärernas innersta mycket mänskligt och visar på deras tankar om brottet intrigen kretsar kring men även annat i deras liv och små vardagligheter. Ett stort plus för hennes fina skildring av förhållandet mellan Lundborg och Claesson ett kärleksfullt och ändå lugnt förhållande när man annars så ofta möter turbulens och rävspel i förhållanden i deckarvärlden.

Alltid ett nöje att läsa Wahlberg men detta är inte hennes bästa. Mänskligt, lättläst och bra men inte spännande.
Betyg 4
2009-03-30 15:03
jordå, den här duger den också, rätt medelmåtta men blev mot slutet bättre och bättre. har läst alla de andra böckerna om claesson, veronika och gänget och den här liknar de övriga, men är sneppet bättre!
Betyg 3
2009-05-07 20:03
Tyckte den här deckaren var spännande, även annorlunda emot de flesta deckare jag läst. Trots spänningen kändes den mysig och "hemma" på något sätt.
Gillade karaktärerna i boken!
Betyg 4
2009-09-09 20:41
Tyvärr så blir det inte bättre med tiden. Undrar om inte en del av hennes försäljningssiffror beror på att hon från början är läkare och läsarna förväntar sig "juicy details".... Men det ända de får är en dåligt skriven förutsägbar tantdäckare!
Betyg 1
2009-09-27 15:47
En ganska bra deckare i samma anda som hennes övriga böcker.
Betyg 4
2013-07-20 01:43
Detta är den bästa Wahlberg-deckaren jag läst hittills. Intressant hela vägen igenom.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tröstaren
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly