bokrecensioner boktips

Glasklart

Författare: Karin Wahlberg
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789146221234


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hilda Glas är snart färdig läkare och har återkommit till sin hembygds trakter för att göra AT-tjänst på Oskarshamns lasarett. Väl där inser Hilda att hon kanske undermedvetet dragits till det sjukhus där hennes mamma avled och när hon råkar komma över sin mors journal inser hon att hon måste ta tag i sin outredda bakgrund. Vad var det för mystisk sjukdom som tog moderns liv och var hennes pappas död verkligen en olycka?

Claes Claesson har åkt till den lilla glasbruksorten Hjortfors med familjen för trivsamt och traditionsenligt valborgsmässofirande. Trängseln runt majbrasan tilltar och stämningen stiger. Men idyllen rämnar hastigt och mycket olustigt när man plötsligt känner doften av bränt kött och i ljuset från lågorna urskiljs så en makaber syn: en död manskropp.

Glasklart är Karin Wahlbergs åttonde bok om kriminalkommissarie Claes Claesson och hans fru Veronika Lundborg, överläkare på Oskarshamns lasarett.
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Glasklart :
2012-01-23 16:02
Åttonde boken om kriminalkommissarie Claes Claesson. Jag har läst alla och jag gillar Karin Wahlbergs sätt att skriva. Att en del av handlingen utspelar sig i sjukhusmiljö är ett plus för det är inte så många deckare som gör det.

Denna gång är det en man som blir uppeldad i majbrasan. Levde han då majbrasan tändes eller var han död?

En verkligt läsvärd och bra bok som får en 5:a i betyg av mig.
Betyg 5
2012-08-19 10:52
Jag lyssnade på denna, och det var först på tredje cd:n det hände ngt alls. Boken är proppfull av lokalhistoria, ingående och oändliga utläggningar om glabruk och som vanligt i hennes böcker en massa ovidkommande och ointressant tjafs runt de olika karaktärerna. Wahlbergs smått föraktfulla beskrivning av människor, t ex överviktiga, har stört mig i fler böcker. Läsaren förväntas hänga med i det mesta som rör medicin, men när det gäller polisarbetet blir hon ofta löjligt övertydlig och mästrande.
En seg bok, som dock innehåller en viss spänning på slutet. Annars hade det blivit en etta i betyg.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Glasklart
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly