bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Andras ungar
Bara barnet
Burpojken
Den mekaniska katten
Rävungen
Skymningsbarn
Spökflickan
Tigerungen
Tiikerin lapsi
Vackra barn
Liknande böcker:
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
Huset med de sju gavlarna
 N. Hawthorne
Frank
 U. Persson-Nyberg
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne
Huset vid Peachtree Road
 A. Rivers Siddons
Den obetänksamme älskaren
 L. Panduro
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSolrosskogen

 
Författare: Torey Hayden
Genre: Roman
Ämnesord: Psykologi,
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9127107965
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Lesley O'Malley är sjutton år och kär för första gången i sitt liv. Det enda problemet är att hon inte vågar bjuda hem sin pojkvän på grund av moderns excentriska uppträdande. Lesley vet inte mer om sin mors bakgrund än att hon kommer från en ungersk adelsfamilj och att hon suttit i tyskt koncentrationsläger under kriget. Hon förstår att modern haft fasansfulla uppleveler och att dessa fortfarande påverkar henne, men på ett barnsligt sätt föreställer hon sig att om de bara älskar henne tillräckligt kommer de gamla såren att läka. Modern blir dock inte bättre och till slut tvingas familjen bevaka henne dygnet runt. Detta beskydd driver henne slutligen till desperata handlingar.

Översättning Dorothee Sporrong

Torey Hayden är barnpsykolog och har arbetat med specialundervisning för barn med psykiska störningar. Sina erfarenheter har hon skildart i en rad medryckande och gripande böcker.

Medelbetyg: 3,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Solrosskogen :


ElinLeticia 2005-09-05 22:09
Under andra världskriget utförde nazisterna ett projekt som kallades "lebensborn" projektet. Det gick ut på att ariska flickor befruktades (frivilligt eller under tvång) och födde barn som genast lämnades över i tyska rikets vård. Många år efter krigets slut är Lesleys mamma fortfarande ärrad av händelserna i Tyskland. Hennes psykiska hälsa försämras hela tiden och hon och familjen flyttar ständigt runt till nya platser för att försöka finna ro. Lesley som är äldst påverkas givetvis av mammans oro och när mamman går till ytterligheter, då hon finner en grannpojke som liknar det barn hon lämnat bort, tvingas Lesley till handling...

Hayden skriver oftast dokumentära romaner om de problembarn hon jobbat med som lärare. Men hon har också gett ut två vanliga romaner, varav detta är den ena. Böcker om förintelsen och nazisternas handlingar under andra världskriget kommer aldrig mista sin aktualitet. Men trots att denna berättelse är baserad utifrån en verklig historia är den överarbetad och lite väl dramatisk. Positivt är att Hayden inte fördjupar sig i snaskiga detaljer utan försöker skildra moderns känslouttryck och därmed skapa medkänsla hos läsaren. Trovärdigast skildras den yngre systern, som fanatiskt fördjupar sig i allt som har med förintelsen att göra. Hennes kamp för att förstå sin mamma känns mycket intressant och i mitt tycke hade berättelsen fått en annan tygnd om hennes berättelse betonats mer. Sammantaget blev jag allt mer likgiltig för personernas öde, ju längre boken skred. Just därför kan jag inte ge "Solrosskogen" mer än en svag trea. Den känns platt.
Betyg 3

Phenomena 2005-10-08 12:25
Denna bok går inte i Torey Haydens vanliga stuk. Jag gillar den skarpt ändå. Historien är tragisk, gripande och fint skildrad.
Betyg 4

Humman 2013-05-30 23:50
Intressant som övriga böcker!!
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Solrosskogen


  Köp boken som film på cdon: