bokrecensioner boktips

Fasader

Författare: Viktoria Höglund
Genre: Roman
Ämnesord: hälsa, psykologi, kärlek, kultur, spänning
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789189318663


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fasader :
2023-07-22 14:50
Det framgångsrika konsultföretaget, kallat Firman, bjuder varje år sina topptjänstemän och deras familjer på en lyxresa till Kreta. Au pairtjejer och assistenter är också medbjudna för att garantera avkopplingen för de vuxna. Högste chefer tror sig veta att alla ser resan som årets höjdpunkt.
Men alla har inte längtat. Att leva nära inpå folk man bara känner flyktigt innebär ofrånkomligen att man jämför och jämförs. Fasaden av framgång har alla gemensamt, men den sköra ytan riskerar hela tiden att spricka och avslöja mörka hemligheter och tillkortakommanden. Och när resan når sitt slut har livet förändrats för många av de inblandade...

I nio parallella men tätt sammanflätade berättelser skildras personliga öden, sorg och skam, glädje och ilska, förälskelser och rädsla. Vi möter den gladlynta Mette som plötsligt inser att familjeidyllen är hotad, den svala och polerade Tone som inte äter och är smalast av alla, Ingrid som har något viktigt att berätta, Piia som givit upp karriären för barnen, och ytterligare fem karaktärer. Upplägget är bra, intressant och insiktsfullt. Författaren har arbetat i samma miljö och vet vad hon skriver om. Boken är utgiven på ett litet förlag och kanske är det därför som karaktärerna tillåts älta sina tankar lite för mycket. En tuffare lektör hade kapat några sidor i varje berättelse, vilket boken hade vunnit på. Några lösa trådar och lite osannolikt våld i slutet stör också, hur gick det egentligen för dem?
Men det positiva överväger, här blandas drama och psykologisk thriller och som sagt behärskar författaren detta. Tror att många kommer uppskatta boken.

En reflektion, helt off topic. De superlöner och lyxresor som konsultföretag tydligen kan kosta på sina anställda betalas indirekt av oss skattebetalare. För många av deras uppdrag kommer från offentlig sektor! Behövs verkligen alla dessa konsulter...?
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Fasader
Liknande böcker:
En vilsen själ
 G. Redin
Mousa varats mysterium
 B. Lundberg
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Staden sover
 M. Lang