bokrecensioner boktips

Innan Bron en Malmöberättelse

Författare: Bo Lundberg
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, kultur
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789180576833


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hur påverkar förändringen människor som befinner sig mitt i den?

En berättelse om en handfull Malmöbor, mellan vilka det visar sig utvecklas ett nät av händelser som får deras vägar att korsas på ett ibland överraskande sätt.

Som de flesta lever de sina liv mer eller mindre befriade från det historiska skeendet. För dem är behovet av sammanhang drivande och sökandet efter kärlek styrande i deras agerande och hanterande av det dagliga livet i ett Malmö där det tjugonde seklet kom att medföra ett så turbulent slutskede.

1990-talet skulle innebära en stadens återfödelse. Likt en fågel Fenix skulle den återuppstå ur den förkrympta rest som sammanbrottet tjugo år tidigare efterlämnat. Då hade på kort tid Sveriges tredje stad nästan halverats och sjunkit ihop som en misslyckad sufflé.

Alla såg på den kommande bron som om vore den ett enzym som skulle åstadkomma denna metamorfos. Men förutsättningarna var som vanligt mångfasetterade och förändringen stod att finna i en mer långsam och omärklig omstöpning som påbörjats tio år tidigare. Det var den massiva invandringen som tillfört nytt och friskt tänkande och fått en genomgripande betydelse för framväxten av det nya Malmö. Som någon malmöit så träffande konstaterat: "Alla pratade om bron men glömde falafeln".
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Innan Bron en Malmöberättelse :
2024-03-19 19:42
Detta är en berättelse om några malmöbor och deras liv under övergången från 1990-tal till 2000-tal. Men också en beskriving av stadens fall och uppgång under en 40-års period. Boken slutar med att den så länge förväntade öresundsbron blivit öppnad.
Den lokalbeskrivning man fåt ta del av känns genuin även om huvudpersonen Torgny inte akks är en god representant för staden.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Innan Bron en Malmöberättelse
Liknande böcker:
Årsboken
 S. Karlsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Mousa varats mysterium
 B. Lundberg
Huset Versace
 D. Ball
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
Sången om Akilles
 M. Miller
Lajja - Skammen
 T. Nasrin
Fasader
 V. Höglund
Bitterfittan 2
 M. Sveland
Samma Författare: