bokrecensioner boktips

Äkta kärlekar

Författare: Taylor Jenkins Reid
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177995449


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Äkta kärlekar :
2023-03-19 21:35
Emma och Jesse träffas redan i highschool. De är en perfekt match, direkt efter skolan flyttar de till Kalifornien och reser jorden runt, han som naturfilmare, hon som reseskribent. Efter 10 år gifter de sig. Men på deras första bröllopsdag försvinner Jesse spårlöst under en helikoptertur över Stilla Havet. Sökandet ger inget resultat, alla ombord måste ha omkommit.
Emma blir nästan galen av sorg. Hon lämnar allt, flyttar tillbaka till östkusten och börjar jobba i föräldrarnas bokhandel. Där träffar hon en gammal vän, Sam, och blir så småningom förälskad. De planerar bröllop, Emma har fått en andra chans att bli lycklig. Men då ringer telefonen och hon känner genast igen rösten. Det är Jesse, efter tre år har han hittats vid liv. Nu tvingas hon välja mellan maken hon trodde var död och pojkvännen som fick henne att leva igen...

Ett klassiskt dilemma och en tacksam story för en roman. Liknande saker har hänt i samband med krig, maken rapporteras som saknad och stupad, men har hamnar i fiendens fångläger. När han återvänder har hustrun gift om sig. Men här är historien om hur Jesse överlevt och hittats så in i... osannolik att författaren inte går närmare in på det. Det gör hon rätt i, det går liksom inte att få ihop. Istället fokuserar hon på det viktiga, Emmas omöjliga val. Hon älskar bägge och bägge älskar henne. Tanken på Emma var det som höll Jesse vid liv, och Sam har älskat Emma ända sedan skoltiden. hon är hans allt. Nu måste Emma göra ett val, vem ska hon krossa?

En bra relationsromen, lite Hollywood men ändå ingen feelgood. Författaren har skrivit manus till TV-serier och boken ska filmas, det märks. Men Emmas dilemma är trovärdigt skildrat och det är ett val ingen vill ställas inför. När hon är med Sam vill hon ha honom, med Jesse väcks den gamla passionen och då ligger han bäst till. Läsaren anar ganska snart åt vilket håll det lutar och kanske kunde författaren skärpt till det ännu lite mer. Men det är klart bra och läsvärt.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Äkta kärlekar
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Mousa varats mysterium
 B. Lundberg
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén