bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Andras ungar
Bara barnet
Burpojken
Den mekaniska katten
Skymningsbarn
Solrosskogen
Spökflickan
Tigerungen
Tiikerin lapsi
Vackra barn
Liknande böcker:
Vi mot er
 F. Backman
Lyktsken
 M. Ondaatje
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRävungen

 
Författare: Torey Hayden
Genre: Roman
Ämnesord: politik, psykologi, humor, kärlek, kultur
ISBN: 9127098338
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Rävungen är berättelsen om sexåriga Sheila, en begåvad men emotionellt störd flicka. När hon binder fast en liten pojke vid ett träd och tänder eld, inser man att hon är farlig för sin omgivning och beslutar att hon skall tas om hand för vård. I väntan på en ledig plats på sjukhus hamnar hon i Torey Haydens klass för psykiskt handikappade barn. Nu börjar en hård och tidvis mycket otacksam kamp för att återge den lilla flickan hennes människovärde och hennes tilltro till omvärlden.

Torey Hayden är barnpsykolog och har arbetat med specialundervisning för barn med psykiska störningar. Sina erfarenheter har hon skildrat i en rad medryckande och gripande böcker.

Medelbetyg: 4,24 (17 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Rävungen :


Ninnas 2004-06-15 18:53
Detta är den första bok av Torey Hayden som jag har läst. Och jag vet att det inte är den sista! Jag brukar tycka att böcker som är verklighetsbaserade kan vara så där lite torra. Okej att de ofta är gripande och sorgliga, men de har liksom inget sting i språket. Men det har den här! Torey Hayden har verkligen flyt och humor i sitt språk! Verkligen en humor och en värme när hon berättar den sorgliga historien om flickan Sheila som kommer till Haydens klass för psykiskt handikappade barn. Jag som, som sagt, inte brukar dras med alltför djupt i andra verklighetsbaserade berättelser, kände verkligen att jag gjorde det den här gången! Och detta mycket på grund av Haydens proffsiga språkbruk när hon skildrade berättelsen. Och dikten i slutet, den var bara helt underbar!! LÄS den här boken!!
Betyg 4

Stumpan 2004-06-15 19:03
Det här är en av dom bästa böcker jag läst av Torey Hayden, och jag älskar den här boken. Jag har läst den två gånger, eftersom jag skrev ett arbete om den på psykologin när jag gick i skolan, så jag har riktigt analyserat den. Det är så vackert att läsa om hennes kärlek till barnet, och hur hon verkligen gör allt för dom. Jag håller med Ninnas, dikten är så vacker så man blir tårögd.
Betyg 4

h. 2004-08-28 12:17
har nu läst min första hayden bok... ....och är helt såld! jag sträckläste den så gott som. ser så fram emot resten av hennes böcker. jag rekomenderar den här boken varmt!
Betyg 4

koala_75 2005-02-01 13:34
Jag har läst alla Torey Haydens böcker och denna är den bästa tycker jag. Efterföljaren Tigerungen är lika bra. En riktig sträckläsar bok
Betyg 5

ElinLeticia 2005-04-18 21:20
Sexåriga Sheila för med sig en tre år yngre pojke ut och tänder eld på honom. Därefter placeras hon i en hjälpklass i väntan på vård. Torey Hayden som är nyutbildad lärare för barn med särskilda behov får ett speciellt och ömtåligt förhållande till den trasiga och argsinta flickan. Ung och Idealistisk tror Hayden att kärlek kan förändra världen och skapa friska och lyckliga barn. Och hennes kärlek förändrar verkligen Sheilas värld. Men bandet mellan dem är bräckligt och snart måste de skiljas åt. Hur förklarar man för en sexåring att hon återigen måste bli övergiven av någon hon lärt sig älska?

Rävungen var nog den första bok av Hayden jag läste. Det är en gripande och hemsk berättelse om en flicka formad av omständigheterna. Men det är också en historia om kärlek och trofasthet. Uppföljaren heter "Tigerungen" och ger ett vidare perspektiv till denna bok. Det här är en bra bok, men den når inte riktigt upp till en fyra.
Betyg 3

Nillis 2005-07-23 19:49
Jao... ännu en sträckläsare av Torey Hayden...
Betyg 4

Saari 2005-08-18 13:33
Rävungen är nog en av Haydens böcker som verkligen satt sina spår i mig. Att många av hennes böcker utspelar sig i ungefär samma situation gör att jag blandar ihop personer, klasser och händelser, men rävungen kommer jag alltid minnas!
Betyg 4

animisha 2006-02-09 10:31
En vacker och gripande bok om hur en kärleksfull vuxen försöker bygga upp en läkande relation med en flicka som både är stark och ytterst skör.
Betyg 5

Maximaleffekt 2007-01-09 16:09
Den här Boken är fantastisk! Den har allt - Glädje, sorg, ilska, värme. Torey Haden har skrivit en rad gripande böker och jag har läst sex st av dem. Rävungen är den som jag tycker bäst om. Det är en bok som jag tycker att alla ska ta sig tid till att läsa. Den lämnar ingen oberörd.
Betyg 5

Bellan 2007-08-18 12:02
Gripande och älsvärd.
Betyg 5

Nattbarn 2007-11-22 17:27
Detta var den andra boken jag läste av Torey Hayden. Det är en av de bästa böker jag någonsin läst. Jag har säkert läst den fyra gånger och kommer antagligen läsa om den ännu en gång. Eftersom jag älskar verklighetsbaserade böcker så värmde den har lite extra. Jag lovar att den inte kommer att lämna någon oberörd!
Betyg 5

tekoppen 2008-03-24 21:42
En gripande bok, där personerna är mycket levande. Hoppfull bok utan för den skull bli sliskig...
Betyg 4

Phenomena 2013-03-01 21:38
Tidningsartikeln var kort. 
En sexårig flicka hade lockat bort en liten pojke i grannskapet, bundit fast honom vid tet träd och satt eld på honom.
En dag gör denna flicka entré i Torey Haydens klassrum för psykiskt störda elever. Shiela är smutsig, ovårdad och illaluktande men har ett skarpt intellekt. 

En gripande och intressant berättelse om den missanpassade lilla Sheila. Precis som Hayden tar jag henne genast till mitt hjärta.
Betyg 4

BlommigaBarbro 2017-02-27 00:47
En mycket gripande bok där man får följa den emotionellt störda flickan Sheila från ett mycket besvärligt och våldsamt sexårigt barn till en nästan helt normal sexårig flicka. Allt tack vare barnpsykologen Torey Hayden. Fastän det här är en sann historia, så är den skriven likt en roman. Jag trodde personligen inte att den skulle vara fullt så bra som andra tidigare påstått, med tanke på att jag aldrig tidigare läst något av Torey Hayden- men om jag blev överraskad! En riktigt bra och mycket engagerande bok som jag varmt kan rekommendera. Riktigt bra skriven dessutom! Jag fortsätter omedelbart med Spökflickan och hoppas på att den är lika bra den!
Dessutom en stor eloge till Anja Lundqvist som gör en jättefin uppläsning av boken.
Mitt betyg, en mycket stark 4:a!
Betyg 4

gun 2018-08-13 15:55
En bok som griper tag och skakar om. Känslorna svallar i klassen som barnpsykolog Torey har hand om. När 6-åriga Sheila kommer dit så blir det kaos till början. Hon är ett barn med starka känslor och är full av förstörelseenergi. Men med hårda regler, tålamod och kärlek växer till sist samhörighetskänsla fram. Men allt är mycket bräckligt.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Rävungen


  Köp boken som film på cdon: