bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Andras ungar
Bara barnet
Burpojken
Den mekaniska katten
Rävungen
Skymningsbarn
Solrosskogen
Tigerungen
Tiikerin lapsi
Vackra barn
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe
Maigret och den unga döda
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSpökflickan

 
Författare: Torey Hayden
Genre: Deckare
ISBN: 9127054535
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Som speciallärare för psykiskt handikappade barn kommer Torey Hayden till en liten stad i Mellanvästern. Hon har gedigna kunskaper om denna typ av problem och hon har rik erfarenhet. Men även för henne är ett barn som Jadie en gåta: en inåtvänd och plågad flicka som vägrar prata när hon är i skolan. När Torey med stort tålamod lyckas få henne att tala, är det en spöklik värld som öppnar sig. Jadies skräckfyllda fantasier kring egendomliga symboler och sexuella handlingar tyder på att hon utsatts för rituella övergrepp. Omgivningens rädsla och ovilja gör inte saken lättare, när Torey tvingas in i en konfrontation med svart magi och satanism. Spökflickan är Torey Haydens både gripande och skakande berättelse om resan in i en mörk och kuslig värld och om kampen för att rädda Jadie tillbaka till ett fritt och självständigt liv.

Medelbetyg: 3,79 (29 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Spökflickan :


jema 2003-12-17 17:45
Jag gillar nästan alla Haydens böcker, utom den här där hon för första gången känns spekulativ. Jag tvivlar inte på hennes kompetens men den här boken känns inte som om den är väl underbyggd med objektiva fakta.
Betyg 2

Emma 2004-03-03 11:41
Jag tycker att denna bok var okej, men Hayden har skrivigt bättre, t ex burpojken.
Betyg 2

Stumpan 2004-03-21 14:27
Jag älskar Torey Haydens böcker, men den här var inte alls så bra som hennes andra.
Betyg 3

Dolle 2004-03-31 13:44
Intressant att denna bok har vållat så stor skada för så många människor i det verkliga livet.

ElinLeticia 2004-05-24 17:59
Torey, specialist på barn med psykiska handikapp tar ett arbete i en liten stad i Mellanvästern. Hon får en specialklass där hon möter en elev som inte liknar någon annan hon tidigare mött. Jadie lider av mutism, självvald tystnad och går framåtlutad för att hon är rädd för att inälvorna skall trilla ut om hon reser sig. Med tiden blir Torey medveten om att något inte stämmer. De övergrepp Jadie berättar om verkar inte höra hemma i denna världen, snarare har de anknytningar med svart magi och satanism. Ju mer Torey får veta destå svårare blir det att hålla allmänheten utanför, men kommer samhället förstå, eller tro Jadie och vad händer henne om de inte gör det?

Torey Hayden är en specialist för psykiskt handikappade barn som har som specialitet, mutism. Hayden har skrivit flera böcker om de barn hon arbetat med och var och en av dessa böcker ger en enorm förståelse för de udda barnen. Det här är en av de bästa böckerna som utvecklas att röra sanning och lögn och övergrepp....
Boken är så Spännade att jag läst den flera gånger om.

Betyg 4

Ninnas 2004-06-26 18:58
Bra och mycket gripande bok om en flicka som är mutist (hon pratar inte i skolan). Torey beskriver sitt arbete med flickan på ett mycket fängslande och intressant sätt! Det känns som om man är med i ett hörn i klassrummet och tittar på! Den här boken är verkligen bra!!
Betyg 4

mana 2004-07-03 21:36
den första boken av torey som jag läste. blev fängslad från första sidan.
Betyg 5

Blondinmaddoz 2004-12-21 12:14
Detta var den första (och enda) boken av Hayden som jag läst!..Tyckte den var väldigt bra och spännande..hade svårt med att lägga den ifrån mig.Blev bara lite besviken i slutet när man inte fick veta exakt vad som hänt den stackars flickan....
Betyg 3

Saari 2005-05-29 20:39
Spökflickan är en mycket gripande och spännande bok. Jag sträckläste den, hela tiden hungrig efter att få veta mer. Tyvärr stillades aldrig min hunger. Jag tyckte att det hände mycket i boken, men samtidigt utvecklades den så sakta. Man fick aldrig riktigt veta vad som hade hänt och i slutet satt jag med massor av frågor utan svar. Det kändes mycket frustrerande. Emellertid kan man inte förvänta sig mer från en verklig berättelse, detta är inte fiction utan verklighet. Mycket skrämmande, dessutom.

Något annat jag störde mig på var hur hon avslutade varje kapitel. Det var ofta någon oväntad kommentar från Jadie, men man fick inte veta hur Torey tacklade det, utan helt plötsligt var det en ny dag.

Jag tycker det är jobbigt att sätta betyg på verkliga händelser eftersom jag inte anser att man kan döma något som är verkligt på det viset. Men om jag nu ska sätta ett betyg så blir det en trea eftersom boken är läsvärd men en aning frustrerande. Boken tillfredställde inte min hunger om vetskap.
Betyg 3

anette.lenander 2005-08-17 14:57
Boken är otroligt spännande från början tills slut. Det var skönt att det ordnade upp sig tills slut.
Betyg 5

Geun_yeong 2005-09-10 23:21
Otroligt bra och fängslande.
Betyg 4

koala_75 2006-01-15 20:36
Jag gillar de flesta av Torey Haydens böcker. Tänk vad mycket det kan gömmas i en lite flicka, och vilken kraft att kunna få nysta ut allt.

Boken är spännande och mycket läsvärd.
Betyg 4

Naamah 2006-05-18 20:12
En skrämmande bok, men mycket läsvärd. En av de bästa jag någonsin läst.
Torey, speciallärare i en liten stad i Amerika där hon har hand om en liten klass, bl a. Jadie. Jadie, som vägrar prata i skolan och går vikt hela tiden. Torey pratar med henne som om hon alltid pratat och bara efter några dagar pratar hon. Då Jadie öppnar sig kommer de hemska händelserna fram som hon berättar för Torey, bara Torey.
Betyg 5

Jenny 2006-06-17 14:15
I Torey Haydens böcker om svårt psykiskt sjuka barn får man som läsare insyn i hur Hayden lever och hur hennes tålamod sätts på hårda prov gång på gång.

"Spökflickan" handlar om en flicka som heter Jadie. Hon är inåtvänd och vägrar prata när hon är i skolan. Hon börjar i Torey Haydens klass för psykiskt handikappade barn och efter mycket arbete med flickan börjar Jadie så smått tala om det som händer henne hemma. Jadie pratar om egendomliga symboler och sexuella handlingar som tyder på att hon utsatts för rituella övergrepp. En spöklik värld fylld av satanism öppnar sig för Hayden. Denna bok kan jag verkligen rekommendera. Den är både gripande och mycket skakande.
Betyg 4

Maximaleffekt 2007-01-09 16:12
Jag gillar verkligen den här boken. Men den är inte den bästa av Toreys böcker.
Betyg 4

restless 2007-02-15 15:03
Denna bok fängslade mig totalt, man blir chockad arg men kan ändå inte lägga den ifrån sig. Förstod först inte att den var verklighetsbaserad och när jag insåg detta fick jag en stor klump i magen. Att sådana här saker existerar är svårt att föreställa sig. Läs den!
Betyg 5

Nattbarn 2007-11-22 17:33
Detta var den första boken jag läste av Torey Hayden. Den ligger varmt om hjärtat och den fick mig att läsa många av de andra böcker som skrivits av Torey Hayden. Är en väldigt stark berättelse där man får följa ett barns liv och tankar.
Betyg 4

becka90 2007-12-02 11:27
Språket i boken var väl egentligen ingen större sensation, men handlingen var oerhört gripande och intressant! Att boken handlar om verkliga händelser får mig att vilja krypa ur mitt eget skinn!
Betyg 4

Bellan 2007-12-03 23:02
Ett jobbigt fall. Blev lätt besvärad vid vissa delar av boken.
Betyg 4

Humman 2008-05-12 16:52
Nu har jag äntligen läst ut denna bok, det tog 3 månader den var lite seg i vissa perioder, men det var en ok bok.
Betyg 3

Caramilla 2008-07-28 13:19
Denna plöjde jag igenom väldigt snabbt. Lättläst och spännande om utsatt flicka. Övergrepp och satanism.
Betyg 5

tekoppen 2008-09-11 07:59
En bra och spännande bok baserad på vad jag förstod verkliga händelser.
Betyg 5

tetris 2009-01-05 20:35
Jag tycker att Torey Hayden är mycket bra, men den här boken var jobbig att läsa. Jag tyckte att det var för läskigt helt enkelt och det tog tid att ta sig igenom den. Samtidigt är hennes böcker läsvärda, speciellt om man har kontakt med barn med svårigheter på något sätt. Jag tycker att det här var hennes sämsta hittills.
Betyg 2

Phenomena 2013-04-02 17:45
Spökflickans namn är egentligen Jadie. Hon är mutist och elev i Torey Haydens klass för psykiskt handikappade barn.

När Jadie väl börjar prata öppnar sig en fasansfull och spöklik värld. Egendomliga symboler och sexuella handlingar tyder på rituella övergrepp.

En intressant och obehaglig historia, skrämmande och berörande, lämnar mig inte opåverkad.
Betyg 5

bonadea 2015-07-04 12:25
Jag har inte tidigare bekantat mig med Torey Hayden , Spökflickan är första bok jag läser och jag är fast på direkten. Tycker det fastinerande att Torey Hayden som är barnpsykolog skildrar verkliga händelser och barn. Jag kommer vilja läsa mer av henne, jag har inga andra av hennes böcker att gemföra med, men för mig är Spökflickan en full pott i betyg.
Betyg 5

BlommigaBarbro 2017-03-02 20:03
Riktigt bra och väldigt spännande- nästan som en thriller där jag som läsare hela tiden ifrågasätter Jadies version av sin berättelse. Talar hon sanning eller är hon mentalt störd? Nu när jag har tagit mig igenom den så kan jag knappt tro att det har hänt på riktigt. Stackars barn! Boken är förträffligt välskriven och berättigad på ett mycket fängslande och spännande sätt.
Dessutom en stor eloge åter till Anja Lundqvist som gör en fantastiskt bra uppläsning av boken!
Nu vill jag läsa fler böcker av Torey Hayden!
Mitt betyg blir, en mycket stark 4:a! Kan varmt rekommenderas!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Spökflickan


  Köp boken som film på cdon: