bokrecensioner boktips

Andras ungar

Författare: Torey Hayden
Genre: Roman
Utgivningsår: 1981
ISBN: 9127107124


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tomaso är en våldsam tioårig pojke som varit vittne till styvmoderns mord på hans pappa. Claudia är tolv år och gravid. Lori, sju år, har fått en hjärnskada när föräldrarna misshandlat henne. Boothe är en autistisk sjuårig pojke. Tillsammans utgör de fyra barnen Torey Haydens specialklass.
Medelbetyg: 3,8 (15 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Andras ungar :
2004-06-17 20:23
En otroligt bra bok!! Man får så starka känslor för barnen hon berättar om, jag vill bara hoppa in i boken och hjälpa barnen. Läs den!!
Betyg 4
2004-07-03 21:36
lika bra som alla hennes andra böcker som jag läst. fängslande.
Betyg 4
2004-05-07 22:33
Ytterligare en bra bok av Torey Hayden! Torey är ju expert på att skriva gripande och känsloladdat om barn med psykiska störningar. Och samtidigt skriver ju kvinnan med en stor dos av humor! Som exempelvis i början av boken när Torey beskriver att rektorn på skolan vill att hon ska ta emot ett barn med autism.

CITAT: "Skulle jag kunna ta hand om honom?" Jag satte pommes frites i halsen: "Birk, för tillfället är jag inte rustad att ta hand om autistiska barn". Han rynkade på näsan och böjde sig förtroligt mot mig: "Visst skulle du klara det, tror du inte det?" En paus medan han väntade för att se om jag skulle svara eller helt enkelt tyst kvävas av maten i halsen." SLUTCITAT.

Och då blir det så roligt! Det är proffsigt av författaren att blanda in humor och ironisk självinsikt i berättelsen som egentligen är tragisk och sorglig. Hon gör det flera gånger och det är snyggt!

Betyg 4
2004-08-16 12:11
Jag kommer inte ihåg vad den handlade om, men jag kommer ihåg att jag tyckte att den var skit bra.
Betyg 4
2005-04-18 21:16
Specialläraren Hayden får denna gång ta hand om fyra helt olika barn/ungdomar, som förenas i en klass för att de är annorlunda de normala eleverna i skolan. Cludia är tolv år och gravid, Tomasho är en agressiv tioåring som inte vill tillåta någon tycka om honom. När han var liten såg han sin pappa dödas och nu skapar han fantasier där pappan ingår för att skydda sig själv, Lori är sju år och kan inte lära sig läsa efter misshandel då hon var liten, hennes kamp är engagerande och hopplös. Slutligen det drömmande barnet Boo som är autistisk och nästan omöjlig att nå fram till.

Hayden har skrivit en varm bok om dessa tre ungar och hennes kamp för att ge dem bra undervisning och ett bra liv. Hon blottlägger både sig själv och ungarna på många sätt. Boken är vacker men samtidigt frusterande då man upplever att samhället inte är skapat för att ta hand om sådana här barn på ett bra sätt. Mycket fin bok.
Betyg 3
2005-05-12 11:47
Intressant bok men samtidigt rätt tragisk i och med att barnen denna bok handlar om faktiskt existerar och har upplevt alla de hemska saker som beskrivs i boken. Jag fascineras över att det går att arbeta under lärarens, dvs författarinnan själv, omständigheter och att man kan genomföra en undervisning med så radikalt olika barn i klassen som bär på så många olika slags svårigheter. Mycket läsvärd!
Betyg 4
2005-05-20 10:29
Detta är en av Haydens bättre böcker. På ett varmt sätt berättar hon om dessa utsatta barn och kampen för deras lika värde som människor.
Betyg 3
2005-08-18 13:31
Andras ungar är, precis som alla andra böcker av Hayden, gripande, sorglig men samtidigt rolig. Jag älskar att läsa om personernas framsteg eller misslyckande, hur de kämpar och står i och ändå lyckas ha roligt på vägen. Någonting jag kan störa mig på är hur Hayden agerar i boken, men att hon för ovanlighetens skull är mycket självkritisk gör att man kan förstå hennes misstag. Jag är verkligen glad att få höra henne säga att hon inte agerar perfekt hela tiden. Jag ger boken en fyra!
Betyg 4
2005-12-10 19:32
Vacker, intressant och tankeväckande. Jag uppskattar att hon även beskriver sina egna känslor av osäkerhet och vanmakt.
På Torey Haydens hemsida står det att Torey skrev boken i stor hast och när hon var mycket arg, och att hon själv är missnöjd med den. Men jag tycker inte att boken blev sämre för det.
Betyg 4
2007-02-15 15:08
Jag läste först Spökflickan av Torey Hayden och blev lite besviken eftersom jag trodde att den här boken skulle vara lika bra men det var den inte. Men jag rekommenderar den ändå eftersom Torey verkligen kan fängsla en med dessa fantastiska barn.
Betyg 3
2007-11-22 17:37
Den här boken är ännu en bra bok som skrivits av Torey Hayden. Alla barn som man får följa i boken är otroligt unika och intessanta.
Betyg 4
2008-09-07 18:43
Gripande, som alla Torey Haydens böcker jag läst.
Betyg 4
2009-01-09 22:17
En stark och gripande bok. Ibland vart jag så arg på vissa personer i boken att jag nästan grät...
Betyg 4
2013-04-02 17:40
Toreys klass detta läsår är minst sagt spretig. Fyra barn, med totalt olika svårigheter, bakgrunder och ålder. 
På ett varmt sätt berättar Torey om dessa utsatta barn och om kampen för att ge dem rätt undervisning och ett bra liv.

En viktig och intressant bok med spännande personligheter.
Betyg 4
2013-05-30 23:48
Bra bok!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Andras ungar
Liknande böcker:
Kult
 C. Läckberg
Syster Josephine
 J. Traynor
Allegro Pastell
 L. Randt
Svarta Änglar
 R. Chance
Skamgrepp
 M. Crichton
Skamgrepp
 L. Joelson
Drömmen om Ngong
 L. Hagerfors
Framåt natten uppklarn..
 L. Hagerfors