bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Aprilväder
En ettas dagbok
En fröjdefull jul
Halta hönans hotell
Hummerfesten
Kattkalaset
Killbacillen
Kottsommar
Kvinnan som var en fyr
Ludde blir en lirare
Ludde gör en Zlatan
Ludde tar Gothia Cup
Luddes salta sommar
Midsommarvals
Mimmi får en farfar
Så länge solrosorna bl..
Vad händer om man vänd..
Värmebölja
Väster om Vinga
Öster om heden
Liknande böcker:
Jag känner mig arg
 Y. Killander
Ormen i Essex
 S. Perry
Krutgummor på krigsstigen
 C. Ingelman-Sundberg
En trött mammas dagbok
 G. Sims
Om svar anhålles
 C. Hjulström
Top ten-baby
 F. Gråsjö
En modern familj
 H. Flatland
Ner till hundarna
 H. Helle
Serotonin
 M. Houllebecq
De skamlösa
 S. Lindblom

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVi ses vid Röda Sten

 
Författare: Viveca Lärn
Genre: Roman
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9146210334
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Judit och Maud är grannar i ett landshövdingehus i Göteborg. Maud skall snart fylla sextiofyra och är en så god lyssnare, tycker Judit. Maud har varit gymnasielärare, men nu är hon cykelbud, snabb som en vessla för sin ålder och tämligen rastlös. På fritiden räknar hon ekorrar.
Judit har problem. Hon har kommit fram till att hon måste träffa en riktig man. Hon skall fylla fyrtio i april och har aldrig lyckats behålla ett jobb mer än ett halvår och inte någon man heller. Hennes vän, konservatorn och butiksinnehavaren Dennis, är rätt trött på att höra om Judits jakt på Mr. Right. De brukar diskutera livet, kärleken och döden på stamkrogen Kometen där de aldrig blir störda.
Aldrig störda fram till det ögonblicket när den nyskilde civilingenjören Love B Edison kliver in på restaurangen och in i Judits liv.
Det här kommer nog att gå bra, om Judit tar bort sina tatueringar med laser och Love slänger sina manschettknappar med monogram. Det är vad personalen på Kometen tror. Dennis däremot önskar inte paret lycka till och det gör inte Maud heller.


Medelbetyg: 3 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vi ses vid Röda Sten :


ElinLeticia 2005-08-26 15:39
Judith ska snart fylla 40 år och hon bankas mer eller mindre blodig av sin biologiska klocka. Naturligtvis är hon singel. Hon envisas att förälska sig i karlar som inte alls vill ha något seriöst förhållande, iallafall inte tala äktenskap efter första dejten. Hon har en bundsförvant i den många år äldre Maud, som är en pensionerad lärare i franska. Maud är totalt less på sina efterhängsna grannar (därbland Judith) och smyger ut i skogen för att räkna och samla ekorrar. Judiths bästa kompis Dennis är en försupen konstnär som fördriver sina dagar på krogen där han försöker omstrukturera sitt liv. Han är egentligen utbildad till djurkonserverare och när Maud en dag kommer springande med en död ekorre, beslutar han sig för att hjälpa henne. Vi får följa Judiths kärlekssökande, Dennis kamp mot spriten och Mauds charmiga tillvaro i Lärns senaste bok "Vi ses vid Röda Sten", en mysig sidvändare i göteborgsmiljö.

Nåväl, jag skulle knappast kalla det här för en av de bästa romaner jag läst. Den är charmig och lättsam och tack vare Lärns humor tappar den aldrig fart eller blir tråkig. Det är faktiskt snarare personerna i boken jag retar upp mig på (vilket i och för sig inte säger ett dugg om bokens kvalité utan snarare är personliga åsikter). Judith är en hopplös jävla tjatgnatprat sak, som gör och tänker så fullständigt orealitiska saker att jag blir knäpp i huvudet. Hon liknar de där brudarna i Marian Keyes böcker frånsatt att hon är ännu mer skruvad. Hon är som en tragisk tragisk Bridget Jones - fast smal (kors i taket). På sätt och vis gillade jag nog att reta mig på huvudpersonerna. Just därför måste jag också ge boken ett högre betyg än medelmåttigt. Boken var inte lätt att lägga ifrån sig, och även om jag blev irriterad så kunde jag inte låta bli att läsa vidare. Jag tycker "Vi ses vid Röda sten" är värd en trea plus. Jag kommer läsa Lärns andra vuxenböcker också.
Betyg 3

Tistou 2009-03-19 18:28
På något sätt var inte boken riktigt så trevlig som jag hade väntat mig.
Betyg 3

verran 2016-01-24 19:57
Bok med härligt udda karaktärer, den första jag läst av Viveca men förmodligen inte den sista.
Betyg 3

BlommigaBarbro 2018-11-23 19:37
Lättlyssnad och underhållande med trovärdiga och smått neurotiska huvudkaraktärer. Boken når dock inte upp i samma klass som Viveca Lärns romaner om invånarna på Saltön, men är absolut läsvärd och underhållande.
Slutbetyg, en stark 3:a!
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vi ses vid Röda Sten


  Köp boken som film på cdon: