bokrecensioner boktips

En fröjdefull jul

Författare: Viveca Lärn
Genre: Roman
Ämnesord: mat, kärlek
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9146182365

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Text på baksidan: Kabben Nilsson tänker hänga sig. På självaste julnatten och på hans egen Restaurang Lilla Hunden ska det ske. Det tjärdoftande repet är redan inhandlat. Då kommer folk minsann att ångra ett och annat. Fast de flesta på Saltön verkar ha nog med sitt eget den här vintern. Den gamle biodlaren och hönsfarmaren MacFie saknar unga Sara som startat en hälsokostaffär med Kabbens förlupna sambo Lotten. Saltöns ensammaste polis Christer längtar efter Emily, men hon har visst fullt upp med att baka lussekatter och frottera sig med trånsjuka stamkunder på sitt café Sockerskorpan i Göteborg.Och Emilys pappa doktor Schenker rymmer med snart åttioåriga Magdalena Månsson i ena handen och en hindersprövning i den andra. I Blombergs Tobak skvallras det som aldrig förr, för det har kommit en sliten men sammetsögd veckotidningsjournalist i lågskor till Saltön, mitt i smällkalla vintern. Det sägs att han fått nys om Madonnas årliga nedstigning från kyrktornet.Med smittande berättarglädje och exakt fingertoppskänsla återvänder Viveca Lärn här till det lilla bohuslänska samhället Saltön och dess färgstarka invånare. "En fröjdefull jul" är en fristående fortsättning på succéromanerna "Midsommarvals" och "Hummerfesten".
Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En fröjdefull jul :
2011-06-12 20:15
En liten småtrevlig bok om Saltön och dess invånare som i en del fall flyttat ut. Boken passar bra att läsa när man behöver en avkopplande stund. Kanske inte precis i min stil men jag fann den ändå lite roande i sättet som den skrivits på.
Betyg 4
2013-05-20 12:40
Boken handlar om en man som vill ta sitt eget liv. Han tänker hänga sig. Han har köpt alla saker som behövs. Det är ett rep. Han ska ta sitt eget liv i sin butik.
Betyg 4
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Amado Mio
 P. Pasolini
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Här är vi
 G. Swift