bokrecensioner boktips

Kvinnan som var en fyr

Författare: Viveca Lärn
Genre: Roman
ISBN: 9789172638198

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Cecilia Ek har blivit femtio, det är dags för henne att ta itu med sitt liv. Hon reser till New York för att utbilda sig till försäljare av något så löjligt som automatiska öronrensare. På den märkliga kursen dyker det upp en märklig dansk som raggar på henne genom att säga att ödet har bestämt dem för varandra. Det sätter igång denna tragikomiska berättelse. Minnena från barndomen varvas med minnen av männen. Många män, men av princip aldrig två med samma yrke. Kvinnan som var en fyr är en berättelse om en kvinna på gränsen till sammanbrott. Full av humor, och med ett allt starkare drag av svärta. Kan denna kvinna överhuvudtaget älska? Och varför vill dansken inte kyssas på riktigt?

Medelbetyg: 3,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kvinnan som var en fyr :
2007-05-06 19:11
Cecilia är snart 50 år. Hon har länge varit ekonomiskt oberoende men pengarna har tagit slut och hon tvingas utbilda sig till försäljare av batteridrivna öronrensare. Hon åker till USA på kurs. Där träffar hon en dansk som är mannen i hennes liv (och hon har haft många män, tro mig!). Han knackar på hennes dörr mitt i natten och säger att hon är hans öde. Cecilia som aldrig känt på det här sättet förut flyr hem till Sverige.

Den här boken är humoristisk, charmig och varm. Själva "intrigen" gick jag inte på ett dugg. Jag såg igenom allting ganska snabbt men det spelade mindre roll.

Klart läsvärd!
Betyg 4
2007-11-02 20:18
Underbar kvinnoskildring. Berättelse som är realistisk och ändå snuddar vid det "magiska". Väckte mycket starka känslor. tycker dock inte om huvudpersonens stereotypa vänner.
Betyg 3
2018-08-10 22:14
En lättsam bok med en härlig personlighet
Betyg 4
Liknande böcker:
Fäder och söner
 I. Turgenjev
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Örådet
 J. Sverker
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Fromhet och slaveri
 L. Enmark
Xavier
 M. Kandre
I går
 A. Kristof