bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Aprilväder
En ettas dagbok
En fröjdefull jul
Halta hönans hotell
Hummerfesten
Kattkalaset
Killbacillen
Kottsommar
Kvinnan som var en fyr
Ludde blir en lirare
Ludde gör en Zlatan
Ludde tar Gothia Cup
Luddes salta sommar
Midsommarvals
Mimmi får en farfar
Så länge solrosorna bl..
Vad händer om man vänd..
Vi ses vid Röda Sten
Väster om Vinga
Öster om heden
Liknande böcker:
Jagad
 J. Oates
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVärmebölja

 
Författare: Viveca Lärn
Genre: Roman
ISBN: 9146217908
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Beskrivande text
Inget kunde vara mer efterlängtat än en ny roman om Saltön av Viveca Lärn!

Efter den formidabla succén med de fyra första böckerna och teveserien i regi av Carin Mannheimer är Emily, MacFie, Johanna, Blomgren och alla de andra folkkära karaktärerna tillbaka. Men vad har hänt med dem sedan sist?

Värmebölja drar igång med en rivstart!

Det är hett på Saltön, dels för att det är den varmaste augusti i mannaminne, dels för att en pyroman härjar i samhället. Först brinner Saltö skola ner, sedan står andra byggnader på tur. Och alla misstänker alla.

Den vid det här laget stadgade och i princip nyktre alkoholisten Tommy hoppar in i sin gamla reporterroll, så Lotten får sköta hälsokostboden själv.

Emily känner inte igen sin exman, den gamla tråkmånsen Thomas Blomgren. Han ser vild ut och ibland har han målarfläckar på händerna. Och hans cykel har setts utanför konstnärinnan Denise Johanssons hus.

Hans-Jörgen har försäkrat Magasinet mot brand och Baskermannen känner sig hemlös om dagarna sedan Emily tagit över tobaksaffären och det är slut med att gratisläsa herrtidningar.

Och Kabbens krog Lilla Hunden får konkurrens när Johanna öppnar ostronbar på Saltön. Dessutom är hon kär för första gången i sitt långa liv. Ostronfiskaren Bengt från Kungshamn har så oemotståndligt vita tänder. Till sin hjälp på Crazy Cat får hon Sara, trots att denna borde ha fullt upp med lilla nyfödda Selma. Men barnet har ju en far!

Fast MacFie är inte lika road. Det brusar i öronen och knakar i knäna och helst vill han umgås med katten Clinton i sin gamla trädgård istället för att byta blöjor. Så han anlitar en barnvakt.

När hans färgstarka syster Gertrud anländer med röd fläta på ryggen och hattaskar i händerna vänder hon i ett huj uppochned på Saltön. Alla herrar solar sig i Gertruds glans: Ica-handlaren, krögaren Kabben, brandmannen Odd, Ambassadören Philip - ja till och med gubbarna på bänken.Medelbetyg: 3,4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Värmebölja :


pippilin 2007-11-28 10:34
Vivekas Lärn är en av mina favoriter bland svenska författare. Med viss skepsis läste jag dock denna hennes senaste om Saltön. Det är besvärligt när man sett tv-serien och nu har bilder på alla personer. De dök upp i huvudet hela tiden. När jag läste de andra Saltö-böckerna hade de egna ansikten i mitt huvud. Det tog ungefär halva boken innan jag kunde släppa detta. Sedan var det bara att köra på.

Jag tyckte om denna bok också men jag önskar att jag kunnat läsa alla böcker i följd, utan inblandning av tv-serien.

Vivekas bästa bok tycker jag är "Den blå vänthallen". Den får en 5:a av mig.
Betyg 4

Isidora 2008-04-18 21:50
Nu har jag läst ut alla fem böcker i serien om Saltön. De är egentligen som sagor för vuxna, lättlästa och lättsmälta. Viveca Lärn skriver charmigt, underhållande och humoristiskt. Det blir aldrig tråkigt. Jag tycker om hennes karaktärer, de spelar i egen division och är så levande. Eftersom jag inte har sett TV-serien, har jag min egen bild av Emily, MacFie, Sara och de andra kvar. Rekommenderar böckerna som trivsam, avkopplande, småmysig läsning. De gör kanske inte djupare avtryck men man blir så glad av dem. En mycket stark trea.
Betyg 3

Navigo 2008-10-14 09:17
Nu har man lärt känna alla personer och miljöer på Saltön och det känns som att läsa om gamla vänner. Även fast det säkert är personer som man skulle ha svårt för i verkliga livet. Många är lite udda, men man tycker om dem ändå.
Betyg 4

kali05 2015-11-24 16:57
Det är augusti och mycket varmt på Saltön. Saltö skola brinner ner och det verkar vara en pyroman som härjar.
Personskildringarna är förvisso intressanta, men det blir lite tröttsamt i längden.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Värmebölja


  Köp boken som film på cdon: