bokrecensioner boktips

Vad händer om man vänder på Paris?

Författare: Viveca Lärn
Genre: Ungdom
Ämnesord: konst, Paris, stipendium
Utgivningsår: 1980
ISBN: 9129664691


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vad händer om man vänder på Paris, handlar om våren då Tekla och hennes pappa sticker till Paris för att uppleva det berömda ljuset. Förutom att vara oerhört underhållande är den första boken om Tekla en trevlig parisguide. Tekla Tedin bor i Göteborg med sin bohemiske pappa. Tommy Tedin är oerhört snygg, ensamstående konstnär och Tekla har ständigt sjå med den drös giftaslystna damer som han ständigt har efter sig. I centrum står även vänskapen mellan Tekla och Ulle.

Utdrag ur boken:
Vi fick ihop åtta hundskitar, som vi samlade i en sopskyffel. Vi lade dem utanför vår port, så att den rödhåriga skulle trampa i dem. Det gjorde hon också. Vi hade också spänt ståltråd mellan soptunnan och porten, men den missade hon tyvärr.
Medelbetyg: 3 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vad händer om man vänder på Paris? :
2005-06-02 15:54
Tekla Tedin är tolv år och hennes pappa är trettiotre. Hennes mamma är i himlen och hennes bästis heter Ulle. När Pappa Tedin får ett stort konstnärsstipendie reser han och Tekla till Paris för att måla det fantastiska vårljuset. I Paris händer det mycket saker. Tekla träffar en fransiska som heter Birgette och världens berömdaste konstnär, Pauline Stux. Dessutom får hon vara med om ett nervkittlande brott, träffa en bedragare och en långsam sköldpadda. Vad händer om man vänder på Paris? Jo det blir sirap så klart.....

Viveka Lärn Sundvall har skrivit flera fantasirika och fnissiga böcker om Tekla. Dessa tillhör absolut inte Sundvalls bästa barnböcker, men de har en härlig och glädjande charm. "Vad händer om man vänder på Paris" är en rätt medelmåttig bok men ändå helt okej att läsa.
Betyg 3
2006-10-01 22:16
småfnissig sak och rätt kul
Betyg 2
2011-11-26 20:27
Tvillingsystrarna Lisbet och Majsan ägnade sin mesta tid med att inköpa kläder m.m. De räknade med att få pengar av Pauline Stux. Så blev det inte då Pauline gett bort det mesta av sina pengar. Jag uppfattade Pauline som en rund trevlig kvinna. Hon spelar en stor roll i denna bok.
Jag gillade boken.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vad händer om man vänder på Paris?
Liknande böcker:
Jinx
 M. Cabot
Vem älskar Prue?
 J. Wilson