bokrecensioner boktips

Under ingrodda ärr

Författare: Val McDermid
Genre: Roman
ISBN: 918789467X


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tony Hill, expert på gärningsmanna-profiler, är tillbaka! Vid sin sida har han en nybildad specialistgrupp av poliser utbildade i att göra psykologiska profiler. Som en övningsuppgift söker de efter samband mellan trettio försvunna tonårsflickor. En i gruppen hittar ett samband, men spåret leder till en av Englands populäraste TV-kändisar.

Medelbetyg: 4,17 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Under ingrodda ärr :
2005-03-24 09:39
Boken är välskriven och genomtänkt och är helt i sann Val McDermid-anda. Kuslig, spännande, trovärdig och med äckligt ingående beskrivningar av tortyrscener.

Huvudpersonerna är väl framställda och det var ett rent nöje att läsa boken.
Betyg 4
2006-07-03 10:55
Detta är den andra fristående boken om psykologen Tony Hill och polisen Carol Jordan. (Den första boken heter "Sjöjungfrun sjöng sin sång").

I denna roman arbetar Tony Hill med en specialistgrupp av poliser som ska utbilda sig i att göra psykologiska profiler av bland annat seriemördare. Som en del i utbildningen får de en övningsuppgift i att hitta eventuella mönster i ett antal mystiska försvinnanden bland tonåringar. En kvinna i gruppen hittar ett mönster, vilket leder till en känd TV-kändis. Först tror ingen egentligen att det kan vara sant, men många indicier pekar på just att TV-kändisen skulle vara seriemördare...

Detta är en spännande deckare. Jag gillar huvudkaraktärerna Tony Hill och Carol Jordan, som har ett speciellt förhållande till varandra. Jag ska absolut köpa den tredje boken, som heter "Den sista frestelsen".
Betyg 4
2008-01-27 18:54
Välskriven och spännande men når inte riktigt upp till samma nivå som Sjöjungfrun sjöng sin sång.Detta är dock en acceptabel uppföljare med samma duo i huvudrollerna.
Betyg 4
2008-09-13 12:08
Hennes böcker verkar bara bli bättre och bättre, jag kunde inte lägga ifrån mig denna utan läste alldeles för länge om kvällarna

Betyg 4
2009-10-11 15:46
Spännande, otäck och bra.
Betyg 4
2010-10-09 21:26
Efter att ha läst Sjöjungfrun sjöng sin sång, Andras plåga och Med gift i blodet av McDermid läste jag "Under ingrodda ärr" (andra boken med Tony Hill och Carol Jordan).
Du får följa det tålmodiga sökandet efter indicier och ledtrådar - ett sökande som för det mesta flyter trögt, men får en plötslig skjuts framåt när nya fakta upptäcks. Det stegvisa uppbyggandet av en struktur där brottet börjar bli begripligt är oerhört väl beskrivet i denna, som jag tycker, McDermids bästa skildring av Tonys och Carols samarbete. Starkast intryck på mig gjorde det kusliga men oerhört skickligt beskrivna porträttet av TV-kändisen, med sin bisarra hemliga böjelse.
Boken är (tack och lov) relativt befriad från de grymheter som McDermid annars är så infernaliskt skicklig på att beskriva i detalj.
En mästerlig bok, värd en stark femma!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Under ingrodda ärr
Liknande böcker:
Luciafirarna
 E. Grave
Tusentals äpplen
 I. Alfvén
Rödaste smultron
 L. Widding
Tistlar i handelsträdg..
 J. Clevström
Arvingen
 P. Frankau
Andras vänner
 L. Moriarty
Flykten
 S. Scarrow
Sabbaths teater
 P. Roth
År månader dagar
 Y. Lianke