bokrecensioner boktips

Andras plåga

Författare: Val McDermid
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9150107364


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Val McDermid tillhör numera de stora deckarförfattarna. Hennes böcker säljs över hela världen i stora upplagor. Här fortsätter serien om Tony Hill och Carol Jordan.
De ställs inför en serie ”omöjliga” mord. Morden överensstämmer, märkligt nog, i minsta detalj med några mord som ägde rum några år tidigare. Förövaren då var Derek Tyler, men han sitter inlåst och kan omöjligt vara den som begått de nya morden. Medan Tony försöker knäcka Tyler beslutar sig polisen för att ge sig in i en operation som spårar ur fullständigt. Lockbetet försvinner. Hela Tony Hills psykologiska förmåga och Carol Jordans alla polisinstinkter krävs för att lägga pusslet rätt.

Den populära tv-serien ”Mord i sinnet” som i olika omgångar gått i svensk TV bygger på några av böckerna om Tony Hill och Carol Jordan.

"McDermid platsar bland de riktigt stora." Nerikes Allehanda

"McDermid är som alltid stilsäker, och skildrar utsatthet och skräck så det ofta vänder sig några extra varv i magen." Dagens ETC

"... personerna och miljöerna framstår som synnerligen levande och klart utmejslade" BTJ


Medelbetyg: 3,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Andras plåga :
2007-05-25 00:07
japp, jag ääälskar mcdermid. böckerna är välskrivna och riktigt spännande, den här gör mig inte besviken.. spännande in i slutet.. och vilket slut säg.. 3+
Betyg 3
2008-06-11 14:43
Även jag gillar skarpt McDermids thrillers.Läst böckerna om Carol Jordan och Tony Hill och det här torde vara den 4:e i sviten om dem.
Den första boken, "Sjöjungfrun sjöng sin sång" var ohyggligt bra.Därefter tycker jag att standarden har dalat något.Det betyder ingalunda att den här boken var dålig. Följer samma mönster som de tidigare böckerna men lyckas inte riktigt skapa samma nagelbitande spänning.Det kan ju också bero på att man tröttnar litet på författarens stil efter bok nummer 4.
Betyg 3
2013-04-02 09:39
Denna var Mycket bra
Betyg 4
2016-12-18 16:19
Spännande och otäck. Anna Godenius läser jättebra! Val MdCermid är som vanligt ett säkert kort som alltid levererar!
Betyg 5
2017-02-20 18:53
Spännande och otäck thriller. Carol Jordan och hennes grupp av utredare ska ta sig an de riktigt svåra brotten men också sådana som inte kunnat klarats upp av tidigare utredningar. Nu blir det en pojkes försvinnande som sätts i samband med ett tidigare fall som får nya ögon på sig. Men det är också morden på prostituerade som måste lösas. De morden har samma kännetecknande som en dömd man gjort tidigare. Frågan som ställs är om någon kopierar eller inte. Det blir en farlig och spännande jakt som drivs och någon i teamet kommer att dö.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Andras plåga
Liknande böcker:
Rambo III
 D. Morrell
Rambo
 D. Morrell
Kinesen
 S. Leather
Tvekampen
 D. Morrell
Goldeneye
 J. Gardner
Parmiddagen
 M. Österdahl
Visa ditt rätta ansikte
 H. Fogelström
Asfaltsland
 C. Cosby
Nödrop
 G. Bøe