bokrecensioner boktips

Den sista frestelsen

Författare: Val McDermid
Genre: Roman
ISBN: 9150104543


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En effektiv och kallblodig mördare dödar psykologer. Offren finns i flera länder, vilket försvårar polisutredningen, men man är i alla fall överens om det behövs en gärningsmannaprofil. Tony Hill vill inte längre gräva i seriemördares tankar - såren efter sammandrabbningen med Jacko Vance (Under ingrodda ärr) är fortfarande alltför färska. Men när en gammal kollega blir mördarens offer kan Tony inte längre hålla sig utanför. Carol Jordan befinner sig samtidigt i Berlin på ett topphemligt uppdrag i en farlig miljö där människoliv inte väger mer än en knarksändning. Även hon behöver Tonys hjälp.Tillsammans tvingas de utforska nazisternas ohyggliga brott i det förgångna samtidigt som de riskerar sina liv för att lösa några av samtidens grymmaste brott. Och de kan inte lita på några andra än varandra.

Medelbetyg: 3,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den sista frestelsen :
2005-02-15 07:30
Boken är mycket välskriven och spännande. Den är riktigt ruggig och detaljrik när det gäller beskrivningar av de mest hemska saker. Det finns olika intriger som sammankopplas på ett naturligt sätt.

Jag kommer kanske inte huvudpersonerna riktigt in på livet men så har jag inte heller läst de två föregående böckerna i serien om Carol Jordan och Tony Hill.

Författarinnan är trovärdig på det sättet att huvudpersonerna verkligen inte skonas från grymheter. Fast samtidigt så blev jag lite besviken på att man inte fick någon insikt i hur huvudpersonerna egentligen mådde efter deras strapatser. Utan att avslöja för mycket kan jag ju säga att speciellt den kvinnliga huvudpersonen fick utstå ett och annat på slutet som skulle kunna få vem som helst att bli knäckt för livet men hon bara reser på sig och skakar av sig och så är det bra med det. Lite väl otroligt. Det är ungefär som i en dålig westernfilm när man träffas av 20 skott i bröstet och ändå överlever...

Men boken var bra och spännande och jag kommer att läsa de två tidigare böckerna i serien också.
Betyg 4
2006-09-08 11:06
Detta är den tredje boken om radarparet Carol Jordan och Tony Hill. Den fjärde (och förnärvarande sista) boken släpps snart i pocket.

"Den sista frestelsen" är en spännande och välskriven bok. Carol Jordan befinner sig i Berlin på ett topphemligt undercover-uppdrag där hon ska avslöja människosmugglare. Allt går dock inte enligt planerna och det hela slutar illa för Jordan. Samtidigt går en seriemördare lös som mördar psykologer runt om i Europa. Det blir Hill som får detta fall att lösa. Som alltid hjälper Jordan och Hill varandra i sina respektive fall, och deras komplicerade relation till varandra kryddar verkligen handlingen.
Betyg 4
2008-02-13 10:47
Spännande och välskriven och helt i samma klass som den förra boken i sviten om Tony Hill och Carol Jordan(Under ingrodda ärr).Val McDermid har verkligen en förmåga att trappa upp spänningen till det yttersta.Det blir en stark fyra.
Betyg 4
2008-09-13 12:09

inte lika bra som de andra i serien om Carol Jordan och Tony Hill men ändå bra.
Betyg 3
2009-10-11 15:47
Inte lika bra som de tidigare men fortfarande läsvärd.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den sista frestelsen
Liknande böcker:
Luciafirarna
 E. Grave
Tusentals äpplen
 I. Alfvén
Rödaste smultron
 L. Widding
Tistlar i handelsträdg..
 J. Clevström
Arvingen
 P. Frankau
Andras vänner
 L. Moriarty
Flykten
 S. Scarrow
Sabbaths teater
 P. Roth
År månader dagar
 Y. Lianke