bokrecensioner boktips

Döden vittnar

Författare: Val McDermid
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789150118377


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Döden vittnar är en samtida psykologisk thriller som tar läsaren genom Skottland, från Edinburghs gator, vidare till Oxford och till sist, tillbaka till det forna Jugoslavien.
Ett skelett hittas i en gammal förfallen skola i Edinburgh. Ett skotthål genomborrar skallbenet och kriminalkommissarie Karen Pirie, expert på cold cases, kallas in. Samtidigt blir en man mördad på Kreta och bägge dödsfallen tycks ha kopplingar till Balkankriget på 1990-talet. Den trogna Val McDermidläsaren har tidigare stiftat bekantskap med kriminalkommissarie Karen Pirie i Ett fjärran eko och Mörka domäner.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Döden vittnar :
2021-02-01 03:17
Döden vittnar
Ljudbok, Anna Maria Käll läser
Betyg: 3,5 av 5

Till skillnad från många svenska författare som skriver polisdeckare där spaningsarbetena ofta är så tråkigt beskrivna att jag oftast somnar till och tappar tråden, så briljerar verkligen Val McDermid i samma sak. Polisernas arbeten känns trovärdiga, spännande och mycket välskrivna. Många svenska författare kan verkligen lära sig av henne. Jag gillar Karen Pirie och gillar även de andra karaktärerna i boken. Intrigen då? Jo då den är både välskriven och ganska spännande. Dock inte i samma klass som hennes Carol Jordan & Tony Hill deckare. Det blev lite för mycket Balkanintriger för mig. Även om dessa också till viss grad är spännande och engagerande. Jag visste knappt att Kroatien blev bombat under Balkankriget. Så nu har jag lärt mig något nytt! Boken får en stark 3:a i betyg av mig. En stor eloge vill jag även ge till Anna Maria Käll som så vanligt briljerar med sin mycket professionella och varma uppläsning!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Döden vittnar
Liknande böcker:
Död och lite kärlek
 A. Marinina
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Mord i pingst
 L. Forsell
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Vinhundarna
 R. Gyllander
Lelo
 M. Grönholm
Dödstyst i huset
 E. Fischer
Vita frun
 F. Mellvig