bokrecensioner boktips

Estrid

Författare: Johanne Hildebrandt
Genre: Roman
ISBN: 9789175036748


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är ofärdstider i Götland där Sigrid härskar ensam och mäktig över sina marker. Hon gör offer till gudarna för att få stopp på svälten som drabbat hela världen. Kung Erik Segersäll är på väg från Svitjod för att erkänna sonen Olof som sin arvinge. Något Sigrid har kämpat för ända sedan den ödesdigra dagen då hon tvingades välja mellan plikten och sin stora kärlek Svend.
När Sigrids dotter Estrid tas till fånga inser Sigrid att hon inte längre kan lita på någon i kampen för att rädda sitt och barnens liv. Endast gudinnan Freja, och den man Sigrid en gång älskade och fördrev, kan rädda henne från det öde som väntar.
Berättelsen om vikingatidens mest mytomspunna drottning och kung, Sigrid Storråda och Svend Tveskägg, är en episk kärlekshistoria fylld av ödesdigra val och brutna löften som förändrade hela Norden.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Estrid :
2017-11-18 23:30
Sagan om Valhalla fortsätter. Jag flyttas till en annan plats, i en annan tid.
Kärleken mellan Sigrid Storråda och Svend Tveskägg är minst sagt komplicerad. Men det är Svends hjälp som behövs när Estrid, dotter till Sigrid, rövas bort. Hans och gudinnan Frejas.
Intressant och spännande berättelse.
Betyg 3
Liknande böcker:
Discokungen
 S. Olsson
Nytt liv sökes
 P. Simonsbacka
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
John Carter och dödens..
 E. Burroughs
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift
Utväg : fotboll
 E. Niva