bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blackout
Estrid
Freja
Förbannade fred
Fördömd
Idun
Krigare
Sigrid
Älskade krig
Liknande böcker:
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler
Den andra dödssynden
 J. Guillou
Segraren
 S. Scarrow
Sigmund härskaren
 E. Arnesson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSaga från Valhalla

 
Författare: Johanne Hildebrandt
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, historia, kärlek, kultur
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9789179532222
 
Spänning:  5
Romantik:  4
Lärorik:  3
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Stormar och snöoväder rasar över världen. Solen försvinner, människorna hotas av missväxt och svält.
Med alla medel försöker Freja rädda sitt folk, men en oförsonlig fiende nalkas. Snart står hon inför sitt livs svåraste val: Valhallas undergång eller att offra det dyrbaraste hon äger - Saga.
Mörkermakterna samlas för att sluta sig om människornas sista utposter och krossa dem.
I Alfheim råder missämja. Ända sedan vanaheimsborna flydde dit undan svartsoten har trätan mellan vaner och alfheimsbor förgiftat livet. Mord och mordbrand, kvinna mot kvinna.
Vi får ännu en gång knyta bekantskap med Freja och Tor. Dessa två människor som blev våra gudar är gamla nu, men minnet av deras starka åtrå lever. Från två världar kom de och i deras möte skapades Idun. Berättelsen om dem, som både behöver och stöter bort varandra, får här sin självklara upplösning.
Men det är Saga, ättling till mäktiga drottningar och översteprästinnor, som står i centrum. Välsignad av gudinnorna är hon bärare av den starka tradition av kvinnor som var bronsåldern. När Vanaheim hemsöks av den stora kölden är det Saga som i Frejas efterföljd bär framtiden i sin famn. Nu är det Saga, Frejas dotterdotter, som håller i domarstaven och leder tinget där konflikterna och trätorna ska lösas.

Saga från Valhalla är den fristående, tredje delen i Johanne Hildebrandts succétrilogi om bronsåldern. Här knyts alla trådar i berättelsen om Valhalla samman. Med en driven författares alla magiska verktyg spinner hon en väv av vårt förflutna som det kan ha varit. Ett förflutet där kvinnorna självklart stod i skapelsens mitt. En rik och andlöst spännande berättelse om uråldriga förbannelser, offer, mänsklig svaghet och livslång kärlek. Sverige för 2 700 år sedan - en värld av mäktiga prästinnor, obevekliga naturkrafter, magi och ren ondska.

Utdrag ur boken:
Saga och en blodig offerkniv. Skulle flickan offra något eller någon eller, Gudinnan förbjude, bli offrad själv? Inget fick hända tösen, hon var den sista som fanns kvar av ätten. Den dyrbaraste av alla skatter. Så länge Freja hade någon makt kvar skulle hon skydda sin dotterdotter. Förbannelse!


Nedskirvet av Slamis


Medelbetyg: 3,5 (14 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Saga från Valhalla :


replica 2004-12-15 14:10
Tredje boken i triologin om Freja, Idun och nu Saga. Kommer att sakna dem. Boken är precis lika bra som de två första. Den är bra men samtidigt lite tragisk. Måste läsas för att förstå... Läs!
Betyg 5

Baker 2005-03-25 19:49
Den här serien har följt mig under en tid och jag hoppas att Hilderbrant skriver fler böcker på samma tema. Denna bok var klart i klass med Freja(den första boken). Det är i och för sig mycket upprepningar av samma tema men jag gillar det.
Betyg 4

Jala42 2005-09-12 09:24
Tredje boken och de är verkligen gripande fast de är så udda i stil att jag normalt sett inte hade tyckt om dem. Men de är fängslande och riktigt riktigt intressanta - så läs dem!!
Betyg 4

Newra 2005-10-12 12:38
Jag har ändrat mig. Den här boken är inte alls speciellt bra....:-(
Betyg 3

Phenomena 2005-10-17 17:39
Tillbaks till forntiden, till förbannelser och äventyr. Lika fascinerande och gripande som sina föregångare. Underbar!
Betyg 5

magic_369 2006-06-01 11:11
En väldigt bra bok som avslutar trilogin på ett bra sätt.
Betyg 4

rispan_na 2006-07-08 13:13
Jag läste den här boken med en stor iver. Nu var jag så nyfiken på hur det hela skulle knytas samman. Slutet var riktigt bra. För jag kan lätt tänka mig att det var så det började med myterna om de här personerna som blev gudar.

Jag diskuterade boken med en kompis. Hon frågade om inte de här gudarna dyrkades i hela Norden? O varför skulle de isåfall ha bott i Sverige??

Nästan så att den bild jag fått i huvudet av de här böckerna försvann!

Men den här boken hölls lite upp av Asta som man fick lära känna bitvis i början av boken och som sedan ställde upp och hjälpte Saga.

Den här boken kändes som en blandninga närmare vår "moderna" tid, genom att Forstet sa att han väntade på tills saga hade bestämt sig om de skulle gifta sig. Han, som ase, lät alltså Saga en kvinna och van bestämma om de skulle bli ett par.

Samtidigt så kändes det som att slutet av boken lämnade en liten öppning till fler böcker... Eller? Var det bara jag som tyckte det??
Betyg 4

Zip 2007-04-18 08:30
Den sämsta i sviten. En besvikelse på så vis att den inte gav någonting nytt till historien över huvud taget. Dessutom har man lärt sig Hildebrandts tråkiga journaliststil vid det här laget.
Betyg 2

Salamis 2007-08-21 10:13
Hade inte tänkt läsa någon uppföljare till "Freja", men så blev det båda två. Ändå finns det mer dåligt än bra att säga.

Det var intresserant eftersom jag aldrig tidigare läst något som utspelar sig under bronsåldern. Karaktärernas livsöden påminde mig mycket om mytologi, framförallt nordisk vilket det självklart är meningen att det ska göra. Hildebrandt lyckas även bra med att måla upp sin egen bild av hur människor kan ha levt; vad som var viktigt för dem och vilka seder de kan ha haft.

Vad som drar ner betyget rejält är hur böckerna är skrivna, alltså Hildebrandts stil. Det känns billigt, överdrivet och precis allt ska vara hysteriskt dramatiskt, vilket ger mig känslan av att hon inte tror att berättelsen håller.

"Saga" är delen som har den mesta kompakta handlingen; så gott som hela boken utspelar sig under ett dygn. Den tillför inte mycket till serien utan bekräftar allt som antydds i tidigare böcker.
Betyg 2

tekoppen 2007-09-26 16:29
Jag tycket att boken upprepade sig mycket samt att personerna i boken var lite platta, de fick aldrig liv.
Betyg 2

Vilyaroo 2007-11-22 12:23
Inte lika bra som Freja eller Idun men helt klart läsvärd, minst lika välskriven som de andra delarna.
Betyg 4

Rosa 2008-02-18 09:59
Puh, äntligen har jag tragglat mig igenom den sista boken i triologin om Freja och hennes gelikar.

Ärligt talat kändes den här sista boken väldigt överflödig. Jag gäspade mig igenom den och det kändes skönt när den var slut. Så känns det inte när man läser en bra bok.

Betyg 2

Chrille74 2013-08-07 19:47
Den tredje boken i samma serie och är den sista.
Boken har inte en lika mörk ton som den andra delen.
Saga är Iduns dotter, Frejas och Tors dotterdotter.
Vintern närmar sig också inbördeskriget mellan Valhalla och Alfheim + gutarna.
Tyckte att den tredje boken var bättre än den andra boken.
Betyg 5

urok2 2018-01-25 09:34
Jag har inte läst de tidigare delarna utan gick rätt på den här boken. Inledningsvis tyckte jag att den var lite själlös, men den tog sig efter hand. Boken är både rörande och tragisk, och författaren lyckas fånga något av en tidsanda. Gott så.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Saga från Valhalla


  Köp boken som film på cdon: