bokrecensioner boktips

Avdelning 73

Författare: Sofie Sarenbrant
Genre: Roman
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789187783210


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida.
Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa?
Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.

Avdelning 73 är en ny och krypande kuslig deckare av Sofie Sarenbrant. Det är den fjärde fristående boken om kriminalinspektör Emma Sköld.

Medelbetyg: 3 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Avdelning 73 :
2015-09-17 10:29
Bra hela serien är läsvärd.
Betyg 4
2016-03-21 18:10
Bra deckare skall hålla uppe ens intresse och vara en bladvändare. Det är denna.
Betyg 3
2016-08-13 23:42
Kriminalinspektör Emma Skölds dotter är endast fyra veckor gammal då Emma råkar ut för en ridolycka. Efter att ha legat i koma i fem månader vaknar hon upp på avdelning 73.
Emma minns inte riktigt detaljerna. Men något stämmer inte. Var det verkligen en olycka?

Detta är bok nummer fyra i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Den håller samma klass som Sarenbrants tidigare böcker. Lättläst med korta kapitel och ett högt tempo. Spännande.
Betyg 3
2016-12-26 13:22
Medioker!
Betyg 2
2020-06-06 23:35
Författaren Sofie Sarenbrant var en ny bekantskap för mig. Avdelning 73 är den fjärde fristående boken om kriminalinspektör Anna Ström. I den här boken vaknar hon på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida. Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa? Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.

En sak som är bra med boken är att det är synnerligen korta kapitel. Det gör att det blir lättare att hoppa mellan olika perspektiv. Dessutom kan jag, när jag blir pömsig på kvällen säga till mig själv: Bara ett kapitel till! Snälla!

Trots detta är jag inte 100-procentigt nöjd med boken. Ibland känns texten lite platt och banal och det gäller även personerna. Motivet till de saker som händer känns också lite krystade. När trådarna ska bindas ihop i slutkapitlet, känner jag att det gick lite för snabbt.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Avdelning 73
Liknande böcker:
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom