bokrecensioner boktips

Vecka 36

Författare: Sofie Sarenbrant
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kärlek, spänning, graviditet, försvunnen
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789186587536


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Camilla Läckberg har gjort det med Fjällbacka, Åsa Larsson med Kiruna och Ann Rosman med Marstrand - nu är det Branteviks tur att hamna på deckarkartan!

Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor.
I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta.
Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand ...

Vecka 36 är en deckare som vågar ha höggravida kvinnor i huvudrollerna och som har ett slut som kommer att få dig att tappa andan och längta efter mer ...
Medelbetyg: 3,18 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vecka 36 :
2010-12-28 19:45
Recension av Sofie Sarenbrants bok Vecka 36

Boken är utgiven på Damm förlag och innehåller 300 sidor.

Sofie Sarenbrant är journalist och fotograf. Hon bor i Bromma med sin man och deras två barn. Varje sommar tillbringar hon i Brantevik med sin familj. Vecka 36 är hennes debutroman.

Handling: Johanna och Erik tillbringar en semestervecka ihop med Johannas bästa väninna Agnes, hennes make Tobbe och deras tvååriga dotter Nicole i Brantevik, Skåne. Både Johanna och Agnes är gravida i nionde månaden och barnen är väntade med bara några veckors mellanrum.

Det har varit en regnig semestervecka och de bestämmer sig för att avsluta vistelsen på den lokala hamnkrogen som anordnar en karaokekväll. Agnes och hennes make Tobbe är lite småsura på varandra innan de ska gå till krogen. Lilla Nicole vill inte sova och de är inte riktigt överens hur de ska få henne att somna. Nicole ska sova hos Johanna och Erik och Agnes har en babyvakt som hon ska ta med sig till krogen som ligger alldeles i närheten.

När de kommer till krogen är Tobbe fortfarande på dåligt humör, han dricker för mycket och flirtar öppet med en av servitriserna.
Agnes är trött och går iväg till vandrarhemmet innan de andra för att sova. När Tobbe kommer hemraglandes ser han att Agnes säng är orörd. Han tror att hon gått till Johanna och Erik för att sova hos Nicole. När han vaknar nästa morgon och beger sig till sina vänner får han reda på att Agnes inte sovit där.

Agnes är nu spårlöst försvunnen och polisen kopplas in. Det är inte vanligt att höggravida kvinnor försvinner. De letar överallt i Brantevik och försvinnandet blir veckans stora nyhet. Media börjar också rota i det hela på sitt eget sätt.

Johanna och Erik tar med sig Nicole och åker hem till Stockholm, medan Tobbe stannar kvar för att fortsätta leta efter Agnes. Bara ett par dagar senare hittas en kvinna uppspolad på en strand. Alla tar för givet att det är Agnes. Men när Tobbe identifierar kvinnan, ser han att det inte är Agnes. Vem är då den döda kvinnan? Har mordet på den kvinnan något med Agnes försvinnande att göra? Kommer de att finna Agnes död också, och vem eller vilka ligger bakom dessa hemska händelser? Frågorna är många och de blir bara mer och mer invecklade.

En riktig obehaglig och otäck deckare av Sofie Sarenbrant. Spännande från början till slut. Jag sträckläste boken, det var helt omöjligt att sluta läsa den. Spänningen stegrades hela tiden och handlingen kom in på nya spår flera gånger. Den var väldigt välskriven, men ändå lättläst. Bra beskrivningar av miljöer och karaktärer. Det är heller inte vanligt att en deckare handlar om gravida kvinnor som försvinner. Korta kapitel som alltid slutade på ett sådant sätt att man bara var tvungen att läsa visare. Här har vi ännu en ny svensk deckardrottning. Jag längtar redan efter del två som kommer i april 2011 ”I stället för dig” heter den.

Betyg 5/5 Kristina Simar
Betyg 5
2011-11-17 20:53
Det här är den sämsta deckare jag har läst i år. Personbeskrivningen undermålig. Miljöbeskrivningarna ännu sämre. Storyn håller inte ihop. På Briggengatan finns inga, hus med källarvåning. Usch vad besviken jag blev.
Betyg 1
2012-08-22 22:12
Duger som flygplatsläsning. Förstår inte riktigt varför boken finns på topplistorna över mest sålda böcker.
Betyg 2
2014-09-22 18:45
Agnes och Johanna är bästa vänner och tillsammans med sina familjer tillbringar de en semestervecka i Brantevik, Skåne.
Både Agnes och Johanna är gravida och ska inom snar framtid föda. Johanna barn nummer ett, Agnes barn nummer två.
Semestern lider mot sitt slut och de båda familjerna går till den lokala hamnkrogen för en sista middag innan hemfärd.
Något går på tok och när morgonen kommer är Agnes försvunnen.
Ett intensivt letande både från press och polis tar fart.

Otäck och ruggig berättelse. Kanske inte den bästa bok att läsa då man själv är gravid.
Betyg 4
2016-11-16 10:35
Jag hade svårt att komma igång med boken. Men när jag väl kommit in i boken så var den svår att lägga ifrån sig. Den var väldigt spännande och bra. Jag tycker att den var bra.
Betyg 4
2016-12-26 13:28
Får vem som helst ge ut böcker nuförtiden? Pinsamt dålig!
Betyg 1
2017-11-12 18:23
Riktigt bra deckare som man inte vill lägga ifrån sig. Gillar både story och karaktärer, nu kan man ju inte släppa vad som händer sen så nu är det bara att leta efter nästa bok :-)
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vecka 36
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson