bokrecensioner boktips

Själsfränden

Författare: Sofie Sarenbrant
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789189393394


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Stockholms stad breder ut sig som en kuliss med sina sprakande höstfärger. En slående utsikt, tills kriminalinspektör Emma Sköld stannar med blicken på en kvinna som balanserar på fel sida om räcket på Västerbron. En vindpust tar tag i det långa mörka håret och Emma håller andan. Hur ska hon hindra kvinnan från att hoppa och falla fritt tjugosex meter, rakt ner mot en säker död? Och inte bara hon, utan även spädbarnet i hennes famn.

Utdrag ur boken:
Ilskan i Douglas röst, känner hon igen den? Det går inte att avgöra om den upprörde mannen mittemot Emma är samma person som med våld slet in henne i soprummet igår. Inte heller om han blåljuger när han påstår att Sandra mådde "utmärkt". Emma behöver veta mer för att kunna bilda sig en uppfattning om Douglas Bratt, men just nu är han inte kapabel att svara på några fler frågor. Hans ansikte är sprängfyllt av vrede och ögonen vilda. Knappast i skick för ett polisförhör.
Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Själsfränden :
2022-08-02 22:26
Själsfränden lär vara Sofie Sarenbrants tionde bok om polisen Emma Sköld. Jag har läst två av dem tidigare: Avdelning 73 och Mytomanen. Dessutom har jag läst Bakom din rygg av författaren.

I den här romanen tar Sarenbrant upp flera svåra ämnen som självmord och filicid (föräldrar som dödar sina barn). Dessutom har hon skapat en organisation med en karismatisk ledare som i mångt och mycket liknar en sekt. En osund miljö som förgiftar människors sinnen.

Boken innehåller flera berättelser som utspelar sig samtidigt. Vi har historien om den unga kvinnan med bebisen som står i begrepp att begå självmord. Samtidigt får polisen utreda om det finns en hotbild mot det lilla barnen. Dessutom har en mördare rymt från Hall; det är en före detta polischef som drivs av ett patologiskt hat mot Emma Sköld.

Det är en riktigt spännande historia som Sofie Sarenbrant har skapat. Precis som i andra av hennes böcker är kapitlen korta, vilket ger fart åt berättelsen och man bara måste läsa ett kapitel till.

En riktigt bra psykologisk spänningsroman med andra ord. Läs den!
Betyg 4
2023-12-30 21:02
En kvinna balanserar på fel sida om räcket på Västerbron. Hon tänker hoppas, rakt ner mot en säker död. I famnen har hon ett spädbarn.
Hur ska kriminalinspektör Emma Sköld lyckas övertyga kvinnan om att inte släppa taget?

En tragisk, fängslande bok. Om psykisk ohälsa, abort, makt, manipulation och filicid.
Bok nummer tio i serien om Emma Sköld.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Själsfränden
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Mittvatten
 A. Dahl