bokrecensioner boktips

Mytomanen

Författare: Sofie Sarenbrant
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789189007475


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter en orienteringsdag i Ålstensskogen hittas en pojke död. Kroppen är illa tilltygad och hans värdesaker är försvunna. Misstankarna riktas mot ett gäng ungdomar som har knivrånat jämnåriga i Bromma.

Kriminalinspektör Emma Sköld måste lösa fallet innan mördaren slår till igen, men hon har en känsla av att det är något som inte stämmer. Och vad är det hennes kolleger döljer? Ibland är sanningen för svår att uttala.

Utdrag ur boken:
Jag ligger i min enkelsäng och vrider på mig, men hittar ingen skön position. Fy fan, vilken natt. Lakanen är svettiga och har korvat ihop sig. Jag måste vädra innan jag svimmar. Hjärtklappningarna vill inte lägga sig efter polisens besök. De där två alltså, jag fick panik och bara väntade på att de skulle be mig följa med till polisstationen. Jag såg handbojorna och en kall cell framför mig. Det är klart att de misstänker allt och alla innan de har några klara bevis att gå på. Jag har sett hur det går till i polisdeckare på tv. De letar efter minsta avvikelse och misstänker allt som rör sig tills motsatsen är bevisad. Och det är alltid den man minst anar, en perifer person, som en intetsägande elev i parallellklassen, en granne eller vaktmästaren på skolan som är skyldig. Eller slöjdläraren.

Och ju mer jag tänker på det, desto värre blir det.

Vem är den perfekta mördaren?

Jag.

Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mytomanen :
2020-06-06 23:18
Mytomanen är den tredje boken av Sofie Sarenbrant som jag läser och den andra som handlar om kriminalinspektör Emma Sköld. Emma Sköld var huvudperson i Avdelning 73. Den boken var i och för sig spännande, men jag var missnöjd med slutet, som jag tyckte var hophafsat.


Mytomanen har ett helt annat driv. Skickligt väver Sarenbrant en berättelse som i all sin grymhet inte känns osannolik. Det händer verkligen att ungdomar rånas på sina värdesaker av andra ungdomar, för att inte säga barn. Är det vad som har hänt här, eller döljer sig andra motiv bakom mordet på pojken?


Polisen tvingas arbeta med flera olika motivbilder och läsaren famlar i blindo, precis som det ska vara i en välskriven kriminalroman. Precis som i de båda böcker av Sarenbrant jag har läst tidigare, så arbetar författaren med korta kapitel och snabba scenskiften, vilket gör att romanen har ett högt tempo. Det gör Mytomanen till en mycket bra spänningsroman.


I den här boken är slutet väl genomarbetat. När jag har läst det sista kapitlet är allt självklart. Men först då, inte tidigare. Mytomanen av Sofie Sarenbrant känns som ett perfekt val för den som vill ha en pirrande spänningsroman att läsa under ljusa sommarkvällar.
Betyg 5
2022-01-31 19:08
Emma Sköld är här igen!
Temat är bla barns våld mot barn.
Tempot är snabbt och rappt. Är lättläst och underhållande, bitvis spännande.
Bok nummer åtta.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mytomanen
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Mittvatten
 A. Dahl