bokrecensioner boktips

I stället för dig

Författare: Sofie Sarenbrant
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, kärlek, spänning, försvinnande
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789173517232


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det har gått sexton år sedan en gravid kvinna försvann i sommaridyllen Brantevik. I dag är fallet nedlagt sedan länge fastän ingen egentligen vet vad som skedde den där fruktansvärda sommarveckan.
Men en person har inte glömt och mer beslutsam än någonsin beger hon sig till Brantevik för att äntligen finna svaren på sin familjs mörka hemlighet ...
Medelbetyg: 2,4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I stället för dig :
2011-05-12 18:09
Recension av Sofie Sarenbrants spänningsroman I stället för dig

Boken är utgiven på Damm Förlag (2011) och innehåller 288 sidor.
Sofie Sarenbrant är journalist och fotograf. Hon bor i Bromma med sin man och deras två barn. Hon tillbringar varje sommar i Brantevik tillsammans med sin familj. I september 2010 debuterade hon med deckaren Vecka 36 och den har i dag blivit såld till Tyskland, Ryssland och Danmark.

Denna bok är en fristående fortsättning på Vecka 36.
Handling: Det har nu gått sexton år sedan Agnes blev bortförd i det skånska semesterparadiset Brantevik, där hon blev inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, bara för att barnet skulle tas ifrån henne direkt efter förlossningen. Mannen som tog barnet ifrån henne har nu suttit av sitt straff. Däremot har hans fru och barnet aldrig återfunnits.

Numera lever Agnes med sin man Tobbe och dotter Nicole som hunnit bli arton år i ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma. Agnes har aldrig kommit över Adams (som pojken skulle heta) försvinnande och hon funderar självklart mycket över var han egentligen tog vägen och var han finns idag. Tobbe har börjat bedra Agnes med en annan kvinna, något som Agnes till en början är omedveten om. Nicole har även rest till Brantevik utan Agnes vetande för att ta reda på sanningen om vad som hände hennes mamma och bror. Nicole träffar på människor som var med på den tiden de hände och de försöker hjälpa henne med lösningen. När Nicole äntligen förstår att det inte var så smart av henne att ge sig iväg ensam, är det redan försent att dra sig ur. Hennes liv står nu på spel.

Jag tyckte väldigt mycket om Vecka 36 och hade stora förväntningar på den här boken, för att äntligen få veta upplösningen på Adams försvinnande. Det hände visserligen mycket spännande och boken var lättläst och fängslande skrivet. Men jag tyckte att Tobbes otrohet tog lite för mycket plats, det kunde tonats ner lite och berättelsen varit mer fokuserad på själva försvinnandet och vad som hänt Adam. Så tyckte jag, fast jag hade ändå en trevlig lässtund och jag hade inte velat missa den här delen för då hade jag missat upplösningen, och den vill man ju veta efter att ha läst Vecka 36.

Betyg 3/5 Kristina Simar 2011-05-01 (44) www.kristinasimarlektor.se

Betyg 3
2014-09-22 18:47
Sexton år har gått sen den gravida Agnes försvann... Och kom tillbaks.
Dottern Nicole är nu arton år och ger sig av till Skåne för att söka sanningen om sin försvunna bror.

Lika intressant och spännande som sin föregångare.
Betyg 3
2016-12-26 13:29
Så förutsägbar och barnsligt skriven att det blir pinsamt!
Betyg 1
2017-01-13 11:18
Den var bra och spännande men de var kanske inte lika stark som den första men bra skriven. Lätt att läsa. Visserligen hade jag svårt att lägga den ifrån mig när det började hända saker men jag hade svårt att komma igång med den
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till I stället för dig
Liknande böcker:
Kroken
 L. Deighton
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron