bokrecensioner boktips

japaner japaner japaner

Författare: herman lindqvist
Genre: Fakta


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av japaner japaner japaner :
2004-06-30 10:02
den här boken handlar helt enkelt om Japan och japaner. underbar enligt mej. mycket för att herman skriver extremt bra, men också för att jag är mycket intresserad av japan.
den tar upp viktiga och roliga saker, exempelvis de proppfulla tunnelbanorna, respekten som maffian får av "det vanliga folket" och självfallet sumobrotting.
jag tror att den här boken kan vara kul att läsa även om man inte är ett japan freak som jag. det står mycke intressant.
Betyg 4
2005-07-22 22:05
"Japaner, japaner, japaner" är en kåseribok av Herman Lindqvist om hans familjs tid i Tokyo. Liksom de flesta kåserier av Lindqvist är berättelserna små tankefrön med en allvarlig grund. Boken kan läsas både som avkoppning och som en lite roligare bok om kulturkrockar än man vanligtvis råkar på i genren.
Mig facinerar det hur mycket eller snarare hur litet jag egentligen känner till om andra länders kultur. Det är ganska påfallande hur mycket man tar för givet är "typiskt" japanskt efter att ha sett en film eller skrivit en mindre upplysande uppsats om japans statskick i nionde klass.

Denna bok är både upplysande och rolig på samma gång. Humorn gör ju givetvis att man får ta det mesta med en nypa salt, men jag måste ändå tillstå att denna bok öppnade ögonen på mig när det kommer till Japan och dess kultur
Betyg 3
Liknande böcker:
Bortrivna sidor ur his..
 C. Bergström
Undan stormen: Sverige..
 N. Franzén
Finska fjärrpatruller
 L. Saressalo
Nyfiken på naturvin
 M. Nilsson
Vägen till träldom
 F. von Hayek
Grejen med ordföljd
 S. Lövestam