bokrecensioner boktips

Historien om Sverige - Från istid till framtid

Författare: Herman Lindqvist
Genre: Fakta
Ämnesord: krig, politik, historia, kultur
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9113009222


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Från istid till framtid är en inspirerande och entusiastisk snabbrepetition av eller introduktion till Historien om Sverige från del I till och med del IX. Så blev de första 14 000 åren!

Den sista av de kronologiskt ordnade delarna i Herman Lindqvists Historien om Sverige, del X, är en sammanfattning i en enda bok av hela historien ända från islossningen in i 2000-talet. Det blir en helt nyskriven snabbrepetition av eller introduktion till de senaste 14 000 årens svenska historia, så som den berättats betydligt utförligare i de tidigare delarna. Den kommer också att förses med intressanta tabeller och statistiska uppgifter, kungalängder, statsministrar, regeringar, krig och freder mm mm. Den ska kunna användas som en lärobok eller snabbkurs i vår historia, men också vara en aptitretare för dem som ännu inte läst de nio tidigare delarna.
Medelbetyg: 3,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Historien om Sverige - Från istid till framtid :
2005-08-29 11:55
Herman Lindqvist är fruktansvärt bra på att berätta, och den här boken är inget undantag. Kungar, krig, utveckling och kultur i Sveriges historia. Jag tycker att det här är väldigt intressant. Och himla bra!

Det som gör att boken inte får en femma är att det ibland blir lite väl ingående, och man kan bli lite less, men utöver detta har jag ingenting negativt att säga om boken.
Väldigt läsvärd, speciellt om man är historieintresserad.
Betyg 4
2006-06-16 16:02
För mig fungerade den här boken både som repetition och introduktion av Sveriges historia. Trots att 14000år ska berättas på 700sidor så känns det sällan som korvstoppning. Lindqvist har fått kritik för att hans böcker innehåller för många faktafel, något som jag inte har någon kompetens att bedöma. Något som jag däremot saknade i Lindqvists bok är berättelser om det vanliga folket, som så ofta är det kungarna, överklassen och armen som tar det mesta utrymmet. Jag efterlyser en svensk Howard Zinn, någon som kan tipsa? Trots detta så var boken lättläst, informativ och intressant och rekomenderas till alla som vill börja lära känna (eller fräscha upp kunskaperna) vårt lands historia.
Betyg 4
2007-11-10 21:54
Välformulerad
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Historien om Sverige - Från istid till framtid
Liknande böcker:
Korstågen
 D. Harrison
Hasse & Tage - Från äp..
 U. Mårtensson
Säpo inifrån
 B. Nylander
Klimatboken
 G. Thunberg
Den siste gudfadern
 J. Follain
Demokrati : en liten b..
 S. Näsström