bokrecensioner boktips

Rasande Rose

Författare: Stephen King
Genre: Roman
Ämnesord: mord, spänning, kvinnomisshandel
Utgivningsår: 1995
ISBN: 0340952644

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Roused by a single drop of blood, Rosie Daniels wakes up to the chilling realization that her husband is going to kill her. And she takes flight. She begins to build a new life, but her husband is getting closer. (BOKUS)
Medelbetyg: 2,4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Rasande Rose :
2004-06-11 21:06
Rose har blivit allvarligt misshandlad av sin man Norman enda sen den dagen de gifte sig. Hon har problem med njurarna och har fått ett missfall på grund av detta. En dag ger sig Rose iväg medan, Norman fortfarande är på jobbet. Hon kommer till hem där misshandlade kvinnor får bo och får vänner och börjar bygga upp sitt dåliga självförtroende. Norman kan inte acceptera att Rose har lämnat honom utan försöker leta upp henne, vilket inte är någon större svårighet i och med att han jobbar som polis.

Ser lovande ut i början, men slutet drar ner boken rejält.

Betyg 2
2007-05-02 20:38
Den här boken har jag läst nu i ett par år, och trots att jag är en stor beundrare av Stephen King har jag aldrig lyckats läsa ut den. Den är så seg att jag gång på gång har lagt ner projektet och åtagit mig en annan bok istället. Jag är en bra bit på väg, men börjar tro att jag aldrig kommer trilla över mållinjen. Jag har inte varit såhär uttråkad sen jag läste Ulf Lundells Vinter i Paradiset. (Som jag förresten inte heller fixade att läsa ut...)
Betyg 1
2009-09-22 22:51
En av Kings sämsta. En bit in i boken flummar den ut och blir lite väl seg, dessutom är slutet konstigt. Som allra bäst är boken i de stycken när man får följa den "elake" polisen i jakten på Rose.
Betyg 2
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Misstagens bok
 S. Bjerg
Nattavaara
 T. Engström
Himmel över Alaska
 K. Hannah
John Carter och dödens..
 E. Burroughs
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord