bokrecensioner boktips

Kniven i hjärtat

Författare: Björn Ranelid
Genre: Roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789100124441


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kniven i hjärtat är en bok om liv och död, en bok på liv och död för huvudpersonerna. De är David, som mördat två människor och sitter i fängelse med en livstidsdom, och hans son Kasper, som börjar närma sig sin far efter åtta år av tystnad, skräck och misstro.

Före katastrofen var David brobyggare, men med sina handlingar har han för alltid rivit broar mellan människorna. Under åren i fängelset har han börjat läsa och genom böckerna uppnått en sorts frihet. Nu vill han också skriva en bok för att förstå hur han kunnat skada sin familj så obotligt. Kasper tar kontakt med en författare som hjälper David att nalkas sanningen om sitt liv.

Björn Ranelid berättar om en tragedi och om vägen ut ur den. Hans språk är fullt av bilder som inte bara är oerhört vackra, utan också rymmer sanningar - dolda och dunkla eller strålande klara.


Utdrag ur boken:
"David är dömd till livstids fängelse, men kärleken och sorgen upphäver tyngdlagen och varje kväll flyger han över muren till sina barn, medan vakterna räknar fångarnas kroppar och glömmer bort själen.”

Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kniven i hjärtat :
2012-05-19 15:23
Annorlunda skrivet med ständiga metaforer som kan tyckas skäla koncentrationen från handlingen. I tillägg med det saknas många av författarens patenterade aforismer vilket är ett minus för mitt helhetsintryck. Intrigen har en relevant grund men slarvas enligt min mening bort på grund av att just metaforerna regelbundet överdrivs. Men mitt intryck går emellertid upp och ner; ibland är det bättre. Det är sällan spännande heller, likväl blir betyget ändå definitivt godkänt.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kniven i hjärtat
Liknande böcker:
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
De oskyldiga
 M. Sandemo
Mona på varvet
 A. Trosell
Psmith ordnar saken
 P. Wodehouse
Hon dansade en sommar
 P. Ekström
Flicka, 1983
 L. Ullmann
Tjejmiddagen
 M. Marc
Memento mori
 M. Spark