bokrecensioner boktips

En sannolik historia

Författare: Karin Alvtegen
Genre: Roman
ISBN: 9789173372664


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Helena uppfyller en gammal dröm när hon och hennes man köper en liten gård i Norrland för att driva hotell. Men äktenskapet knakar i fogarna och snart är skilsmässan ett faktum. Kvar står Helena med hotellet, en förlorad tillvaro och en olycklig tonårsdotter.

Finansmannen Anders karriär har varit framgångsrik. Men i takt med att pengarna strömmat in har tillvaron känts alltmer meningslös. På en raksträcka i Norrland utmanar han ödet och gasar och tänker att nu får det gå som det vill. Han vaknar upp på ett sjukhus. Efter sjukhusvistelsen tar han in på ett litet hotell i en norrländsk by. Där möter han Helena.

I byn bor också den gamle Verner. Han lever utanför gemenskapen och uppfattas som en kuf. Ändå blir det han som får Helena och Anders att inse att det som de försöker förtränga i sina liv istället kan ge dem kraft att bryta gamla tankemönster och gå vidare.


Medelbetyg: 3 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En sannolik historia :
2010-08-11 21:39
Äntligen en ny bok av Karin Alvtegen, tänkte jag. Men jag blev besviken. Den här boken påminner inte alls om hennes tidigare böcker. Detta är en banal vardagshistoria med ett präktigt slut. Inget litterärt mästerverk precis. Tyvärr är den väldigt intetsägande.

Den enda givande delen i boken är karaktären Verner.

En slätstruken trea i betyg.
Betyg 3
2010-10-06 10:58
Ja inte var det en av de böcker jag är van att läsa av Karin Alvtegen. Men den är bra ändå. Mycket känslor och folks inre. Man får följa med på några personers inre resa och samtidigt se den yttre fasaden som de visar utåt.
Att man inte ska ha förutfattade meningar av folk kommer verkligen fram i den här boken. Den som ses som udda och konstig kan vara nog så intressant.
Betyg 4
2011-08-09 12:43

Karin Alvtegen är otroligt bra, tycker jag! För maximal njutning ska man låta henne läsa dem själv. Hennes författaruppläsningar liknar inga andra inläsningar. Outstanding!
just den här boken är inte min favorit, men med Karins röst i örat, blir nästan vad som helst intressant, tror jag...
Betyg 3
2011-11-05 12:59
Besviken, blev jag. Väntade hela tiden på att något skulle hända. Spänningen uteblev totalt. Att Alvtegen beslutat sig för att byta genre hade gått mig helt förbi.
Detta är istället en bok om relationer. Igenkänningsfaktorn är hög, den skildrar det mänskliga spelet, relationer, fördomar och känslor mycket bra. Faktiskt. Även fast tempot är i det långsammaste laget.
Betyg 2
2012-08-17 20:46
Alvtegens senaste men vad jag blev besviken! Den var inte särskilt bra men om jag inte haft så höga förväntingar så hade den varit okej. Hoppas hennes nästa går i gammal anda.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En sannolik historia
Liknande böcker:
Mjölkat
 S. Samuelsson
Anna
 O. Blegel
Livet vinkar (som en K..
 K. Danielsson
Syskonfejden
 M. Herngren
Skäret
 C. Naumann
Saknad
 M. Fischer
Zonen
 P. Ahlmark
Ristmärken
 J. Theorin
Del av möblemanget
 M. Wesley