bokrecensioner boktips

Svart som synden

Författare: Stephen Booth
Genre: Roman
ISBN: 9789185419470


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den åttonde romanen om de båda poliserna Ben Cooper och Diane Fry

Den ensligt belägna gården Pity Wood har under många år utnyttjat fattiga invandrare som arbetskraft. Men nu verkar det som om ett par av dem har mött ett betydligt värre öde än så.

Några byggjobbare gör en fasansfull upptäckt: i leran ligger en hand från en människa. När polisen gräver vidare hittar man inte bara en utan två människokroppar - som blivit begravda vid två olika tillfällen.

Diane Fry och Ben Cooper har ytterst få ledtrådar och arbetar verkligen i uppförsbacke. De får försöka ta hjälp av lokalbefolkningen för att pussla ihop gårdens historia. Men lokalbefolkningen är inte särskilt samarbetsvillig.

Coopers teorier blir alltmer desperata. Kan det finnas ett tredje lik någonstans som kan fungera som nyckel till gåtan?Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Svart som synden :
2010-03-30 20:58
Den här boken var tråkig ..... Jag tycker mig känna igen handlingen med att hitta nergrävda kroppar vid utgrävningar etc. och den här boken tillförde inget nytt. Det kan bara bli en medeltrea i betyg.
Betyg 3
2011-06-04 17:36
Åttonde boken om Cooper och Fry, och jag har läst samtliga. Jag vet inte varför schablonen för kvinnliga kriminalare är som den är, men jag tror Fry tar priset. Hon har såklart blivit mkt illa behandlad, och anser sig därför ha rätten att vara en egocentrisk bitch, som inte drar sig för att trampa på andra för nå dit hon vill. Och karriär vill hon förstås göra. Jag väntade på att hon skulle vakna, inse att tillvaron kanske blir lite trevligare om man själv inte är osympatisk för jämnan, men nu har jag gett upp hoppet. Cooper däremot, är hennes raka motsats och istället en sällsynt trevlig och empatisk kille. Där väntar jag snarare på att han ska sluta vara en sådan mes och någon gång säga ifrån. Men men, hur det än är så gillar jag att läsa om dem. Booth ligger väl inte högst upp på min deckarlista, men böckerna är helt ok, och bitvis riktigt bra. Fast jag anser att han ägnar sig lite väl mkt åt rena oväsentligheter, som historisk bakgrund och miljö. Den här boken tillhör väl inte de bättre enligt mig, lite småseg ibland, men helt ok.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Svart som synden
Liknande böcker:
Tillbaka till Hemsjö
 M. Wensund
Bara på besök
 B. Oleary
De ofrälsta
 R. Harris
Blå
 M. Lunde
Flickvänskontraktet
 A. Keiler
Jag är Gud
 M. Karim
Gökungen
 L. Marklund
De sju vindarnas hus
 A. Estberg