bokrecensioner boktips

Ett sista andetag

Originaltitel: One Last Breath
Författare: Stephen Booth
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9189380916


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

För fjorton år sedan dömdes Mansell Quinn till livstids fängelse för mordet på sin älskarinna. Nu är han villkorligt frigiven och ingen tycks veta vart han har tagit vägen. När Quinns exhustru hittas mördad förstår Ben Cooper och hans kolleger vid kriminalpolisen i Derbyshire att Quinn är ute efter att hämnas. Man försöker ligga steget före honom, men det är inte så lätt. Folk i omgivningen verkar mest vilja glömma det hela och är inte särskilt intresserade av att hjälpa till.
Överhopade av arbete och oförmögna att fånga en mördare som leker katt och råtta med dem kan polisen inte göra mycket mer än varna nya tänkbara offer. Och När Ben Cooper får reda på att det var hans far som satte Quinn bakom galler inser han att hans eget namn står högst på listan.


Utdrag ur boken:
The fifth book in the Ben Cooper and Diane Fry series
Medelbetyg: 3,57 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ett sista andetag :
2005-09-24 19:56
Den femte boken om de unga kriminalpoliserna Ben Cooper och Diane Fry i England. Jag har läst alla de föregående och jag blir sällan besviken. Den här tyckte jag dock var ett snäpp bättre än de andra. Jakten på en nyss frisläppt mördare med en "hämndlista" i handen och lite klurig intrig gör att jag gillade denna väldigt mycket. Är den frisläppta mördaren verkligen skyldig till mordet han har suttit inne för?

Skillnaden mellan de här deckarböckerna och andra "vanliga" deckare är att den manliga huvudpersonen inte alls är någon stursk och mansgrisig person. Han är rent av lite mesig. Jag får inte grepp om honom riktigt. Han har inget behov av kvinnor, sprit och nöjen. Man får ingen inblick i något känsloliv av den sorten. Den kvinnliga huvudpersonen är däremot kall, bitchig och sur, men man gillar henne ändå.
Betyg 4
2006-06-07 07:52
Jag är jätteförjust i Stephen Booths böcker om kriminalarna Cooper och Fry men just den här boken var ingen höjdare. Samspelet mellan Cooper och Fry kändes inte lika laddat och historien som på pappret hade kunnat bli bra blev bara platt och jag var ganska ointresserad av själva upplösningen.

Hm, hoppas att nästa bok blir bättre.
Betyg 3
2006-11-30 20:41
Jag tycker att den var himla spännande. Ovanlig intrig, och lika otypisk miljö för en deckare. Ruskigt spännande upplösning och ett bra slut. Bra språk, också på svenska.
Betyg 5
2007-04-24 12:16
En spännande deckare som är svår att lägga ifrån sig. Booth skriver lika bra som i sina övriga deckare. Han fångar läsaren på första sidan.
Betyg 4
2011-01-28 10:48
Läsvärd. Lagom spännande. Men nu är det dags för lite förändring i Coopers liv.
Betyg 3
2012-07-31 22:53
Min första Booth. En besvikelse.

Det är mord på den engelska landsbygden och få kategorier känns väl mer slitna. Konkurrensen i genren är mördande i sig.

Booth tar närmare 500 sidor i besittning för att grundligt berätta denna löjligt raffinerade historia. Ändå blir man inte klokare. Intrycket blir rörigt och till slut ointressant.

För att lösa dagens mysterium måste poliserna Fry/Cooper grotta både i historien och ett kalkstensbrott. Det är mängder av misstänkta med allehanda dolda motiv och historien svänger i häftigaste laget.

Det vardagliga polisarbetet skildras grundligt, ändå slås jag av den omotiverade inkompetensen. En del privata problem tas upp för att aldrig mer nämnas vilket också förbryllar. Dialogerna är både ologiska och inkonsekventa. Booth väljer att dölja viss nyckelinformation för att, antar jag, höja spänningsnivån men även det känns tillkrånglat.

Gillar man engelska mordhistorier finns några tusen som är bättre.
Betyg 2
2012-10-09 12:46
Här tycker jag Booth lyckas riktigt bra! Det är spännande och klurigt, och lite ruggigt emellanåt. En bok som tar sig över genomsnittet, om än inte så mkt mer.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ett sista andetag
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai