bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blindspel
Dödens plats
Flickan i floden
I skydd av mörkret
Iskallt spår
Jungfrudansen
Redan död
Sista samtalet
Svart som synden
Svarta hunden
The Dead Place
Liknande böcker:
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEtt sista andetag

 
Originaltitel: One Last Breath
Författare: Stephen Booth
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9189380916
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


För fjorton år sedan dömdes Mansell Quinn till livstids fängelse för mordet på sin älskarinna. Nu är han villkorligt frigiven och ingen tycks veta vart han har tagit vägen. När Quinns exhustru hittas mördad förstår Ben Cooper och hans kolleger vid kriminalpolisen i Derbyshire att Quinn är ute efter att hämnas. Man försöker ligga steget före honom, men det är inte så lätt. Folk i omgivningen verkar mest vilja glömma det hela och är inte särskilt intresserade av att hjälpa till.
Överhopade av arbete och oförmögna att fånga en mördare som leker katt och råtta med dem kan polisen inte göra mycket mer än varna nya tänkbara offer. Och När Ben Cooper får reda på att det var hans far som satte Quinn bakom galler inser han att hans eget namn står högst på listan.


Utdrag ur boken:
The fifth book in the Ben Cooper and Diane Fry series

Medelbetyg: 3,57 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ett sista andetag :


Caramilla 2005-09-24 19:56
Den femte boken om de unga kriminalpoliserna Ben Cooper och Diane Fry i England. Jag har läst alla de föregående och jag blir sällan besviken. Den här tyckte jag dock var ett snäpp bättre än de andra. Jakten på en nyss frisläppt mördare med en "hämndlista" i handen och lite klurig intrig gör att jag gillade denna väldigt mycket. Är den frisläppta mördaren verkligen skyldig till mordet han har suttit inne för?

Skillnaden mellan de här deckarböckerna och andra "vanliga" deckare är att den manliga huvudpersonen inte alls är någon stursk och mansgrisig person. Han är rent av lite mesig. Jag får inte grepp om honom riktigt. Han har inget behov av kvinnor, sprit och nöjen. Man får ingen inblick i något känsloliv av den sorten. Den kvinnliga huvudpersonen är däremot kall, bitchig och sur, men man gillar henne ändå.
Betyg 4

Rosa 2006-06-07 07:52
Jag är jätteförjust i Stephen Booths böcker om kriminalarna Cooper och Fry men just den här boken var ingen höjdare. Samspelet mellan Cooper och Fry kändes inte lika laddat och historien som på pappret hade kunnat bli bra blev bara platt och jag var ganska ointresserad av själva upplösningen.

Hm, hoppas att nästa bok blir bättre.
Betyg 3

Åsa2 2006-11-30 20:41
Jag tycker att den var himla spännande. Ovanlig intrig, och lika otypisk miljö för en deckare. Ruskigt spännande upplösning och ett bra slut. Bra språk, också på svenska.
Betyg 5

moberg 2007-04-24 12:16
En spännande deckare som är svår att lägga ifrån sig. Booth skriver lika bra som i sina övriga deckare. Han fångar läsaren på första sidan.
Betyg 4

okidoki 2011-01-28 10:48
Läsvärd. Lagom spännande. Men nu är det dags för lite förändring i Coopers liv.
Betyg 3

Spaniard 2012-07-31 22:53
Min första Booth. En besvikelse.

Det är mord på den engelska landsbygden och få kategorier känns väl mer slitna. Konkurrensen i genren är mördande i sig.

Booth tar närmare 500 sidor i besittning för att grundligt berätta denna löjligt raffinerade historia. Ändå blir man inte klokare. Intrycket blir rörigt och till slut ointressant.

För att lösa dagens mysterium måste poliserna Fry/Cooper grotta både i historien och ett kalkstensbrott. Det är mängder av misstänkta med allehanda dolda motiv och historien svänger i häftigaste laget.

Det vardagliga polisarbetet skildras grundligt, ändå slås jag av den omotiverade inkompetensen. En del privata problem tas upp för att aldrig mer nämnas vilket också förbryllar. Dialogerna är både ologiska och inkonsekventa. Booth väljer att dölja viss nyckelinformation för att, antar jag, höja spänningsnivån men även det känns tillkrånglat.

Gillar man engelska mordhistorier finns några tusen som är bättre.
Betyg 2

Otimala 2012-10-09 12:46
Här tycker jag Booth lyckas riktigt bra! Det är spännande och klurigt, och lite ruggigt emellanåt. En bok som tar sig över genomsnittet, om än inte så mkt mer.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ett sista andetag


  Köp boken som film på cdon: