bokrecensioner boktips

Iskallt spår

Originaltitel: Blood on the Tongue
Författare: Stephen Booth
Genre: Deckare
ISBN: 9189380789


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det var knappast det enklaste sättet att begå självmord på - Marie Tennant verkade bara ha krupit ihop i den kalla snön på Irontunguehill och sedan legat kvar tills kroppen var helt täckt av is. Men det är inte det enda dödsfall som Edendales poliskår ställs inför denna kylslagna januarimånad; i ett gammalt bombplan görs den skrämmande upptäckten av ett spädbarnslik och vid en vägkant hittas kroppen av en okänd man. Medan kriminalinspektör Diane Fry behöver all förstärkning hon kan få är kollegan Ben Cooper mer intresserad av att hjälpa den unga kanadensiskan Alison Morrissey. Hon har kommit till Edendale för att få klarhet i vad som egentligen hände då hennes morfar spårlöst försvann en vinterdag 1945. Är det verkligen värt att ödsla tid på en mer än femtio år gammal händelse, eller är det kanske nödvändigt att gräva i det förflutna för att få svar på dagens gåtor ...

Utdrag ur boken:
(The third book in the Ben Cooper and Diane Fry series)
Medelbetyg: 3,57 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Iskallt spår :
2006-01-03 22:03
Detta är en mångbottnad, klassisk engelsk deckare som är mycket bra! Jag har inte läst de tidigare böckerna i serien men fastnade direkt för huvudrollsinnehavarna, den buttre, tafatte men ändå självständige Cooper och hans stela, skarpa chef Fry. Deras samspel är väldigt bra beskrivet.

Storyn är intressant. Här kombineras brott från 1945 (kriget) med brott i nutid. Har de något samband?
Betyg 4
2008-05-12 07:48
En bra klassik engelsk deckare av hög kvalitet.
Betyg 4
2010-05-20 19:14
En bra deckare där historia får efterverkan i nutid. Jag gillade lättheten i språket och att historien faktiskt är oförutsägbar. Det finns några överraskningsmoment, där personer inte bara är de de utger sig för att vara.
Betyg 3
2011-01-07 09:53
Inte är den så särskilt spännande. Men miljö- och personskildringen fångar mig. På något sätt är det väldigt trevligt att vara där i Edendale, trots kylan. Rekommenderas med tvekan.
Betyg 4
2012-10-09 12:48
Bootths tredje deckare är faktiskt riktigt bra. Inte så spännande, det tycks inte riktigt vara hans grej, men den är ändå intressant och givande. Lite mer än bara ok.
Betyg 4
2014-05-02 13:33
Har läst en del av Booths böcker. Inga action-thrillers direkt. Booth har som en del andra brittiska deckarförfattare en tendens att låta beskrivningar av det som finns runt omkring dominera. En promenad på 100 meter blir 2 sidor i boken. Kombinerat med historiska skildringar blir det ibland helt enkelt för mycket. Så tycker jag det blivit i denna bok. Det segar på boken igenom. Historien är det väl inget större fel på och personskildringarna är helt ok. Men som sagt, fort går det inte ....
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Iskallt spår
Liknande böcker:
Den som offrar sig
 S. Ventus
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery
En fråga om skuld
 F. Fyfield
En bondes död
 N. Naseh