bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blindspel
Dödens plats
Ett sista andetag
Flickan i floden
I skydd av mörkret
Iskallt spår
Jungfrudansen
Redan död
Sista samtalet
Svart som synden
The Dead Place
Liknande böcker:
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
De hängda hundarna
 J. Jensen
Nemesis
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Christine Falls
 B. Black

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSvarta hunden

 
Originaltitel: The Black Dog
Författare: Stephen Booth
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9189380266
 
Spänning:  9
Romantik:  5
Lärorik:  7
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Svarta hunden är Stephen Booths första roman i en planerad serie om de unga poliserna Ben Cooper och Diane Fry.

Från en klarblå himmel gassar solen över byn Edendale i Peak District. Men idyllen störs av smattret från en polishelikopter, och på bergssluttningarna pågår ett febrilt sökande efter en försvunnen flicka, den femtonåriga Laura Vernon.
Hennes döda kropp påträffas av en pensionär som är ute med hunden. Gamle Harry förefaller veta mer än han vill yppa. Även den döda flickans far, en framgångsrik affärsman, tycks ha något att dölja.

Polisassistent Ben Cooper, född och uppvuxen i Edendale, har inga problem med att få byborna att prata. Sämre går det för hans nyinflyttade kollega som ska hjälpa honom med utredningen, den tuffa och effektiva Diane Fry.
Under ytan pågår händelser som för den oinvigde kan förefalla betydelselösa, men Cooper börjar förstå att skälet till den tragiska händelsen måste sökas i det förflutna.


Utdrag ur boken:
(The first book in the Ben Cooper and Diane Fry series)

Medelbetyg: 3,38 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Svarta hunden :


Meimei 2004-02-22 19:39
Boken handlade om ett mord som begåtts i staden. En tonårig flicka hittats död i skogen, och det är polisens uppgift att följa de få ledtrådar som går att följa. En mycket bra och dramatisk bok som fångar ens uppmärksamhet snabbt. Boken innehåller allt från spänning till romantik. Jag rekommenderar verkligen denna bok till dem som gillar deckar/thriller.
Betyg 5

inca 2004-02-23 16:42
En riktigt bra deckare med bra tecknade personporträtt.
Betyg 3

Rosa 2006-01-31 12:37
Detta är den första romanen om poliskollegerna Ben Cooper och Diane Fry. Dock är det den tredje boken om dem som jag läser.

Just huvudpersonernas privatliv och deras samspel + omgivningarna gör de här böckerna väldigt, väldigt bra och Svarta hunden är ingen besvikelse.

En ung kvinna hittas mördad. Lokalbefolkningen vet mycket men antyder mest och vill inget berätta. Men snart börjar det nystas ...
Betyg 4

Jenny 2006-06-14 11:24
”Svarta hunden” är Stephen Booths debutroman och utspelar sig i ett sommarhett Edendale, ett litet samhälle på den engelska landsbygden. Femtonåriga Laura Vernon har hittats död i skogen efter några dagars försvinnande. Hennes kropp påträffas av den gamle gubben Harry som är ute med sin hund, och polisen tror att han har något att dölja, precis som många andra personer i trakten.

Ben Cooper och Diane Fry är två av poliserna som kopplas in för att lösa fallet. Cooper är född och uppvuxen i Edendale, och känd i byn då hans numera legendariske far dött i tjänsten, så Cooper har fullt upp med att leva upp till sin fars minne. Dessutom har han en svart hund på axeln; privata problem som han tampas med. Diane Fry är den inflyttade polisen som blir Coopers medarbetare. Hon är karriärlysten och följer alltid regelboken till skillnad från Cooper som går mer på känsla. Jag tycker att både Cooper och Fry är schablonartade och lite trista. Det verkar som alla deckarförfattare målar upp sina karaktärer, speciellt när det gäller poliser, som varandras motsatser. Visst, det kanske är mer intressant att följa ett polispar som inte är exakt likadana till sättet, men det känns lite tjatigt.

Själva mordgåtan, då? Den är inte spännande att följa direkt och den griper inte tag i mig. Man får följa förhör med misstänkta personer, bland annat den mördade flickans släkt och bekanta till släkten. Vem som helst kan vara mördaren. Detta varvas med Coopers och Frys privatliv och deras försök att lära känna varandra.

Boken är som helhet ok, men jag skulle inte rekommendera den till någon. Det finns bättre deckare. Skulle jag sätta betyg på boken endast baserat på själva upplösningen där mördaren avslöjas skulle denna bok få ännu sämre betyg. När mördaren avslöjas tänker man typ ”jaha, och?”. Kunde Booth inte komma på en bättre intrig och upplösning än såhär? Gäsp, säger jag och sträcker mig efter nästa bok.
Betyg 2

okidoki 2010-12-18 12:30
En soppa med välkända ingredienser. Men ack så välsmakande. Nästa del om Ben Cooper redan beställd.
Betyg 4

Otimala 2012-10-09 12:49
Ingen bok som når några högre höjder, men småtrevlig och helt ok.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Svarta hunden


  Köp boken som film på cdon: