bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blot
Dykaren
Inkräktaren
Laglöst land
Män ur mörker
Släke
Terror
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJag ska fånga en ängel

 
Författare: Håkan Östlundh
Genre: Roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789137135427
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En relationsroman om passion och lojalitet, ett ödesdrama om en ung pojke som knivhuggs till döds, en brännande aktuell skildring av det segregerade Stockholm - Håkan Östlundhs nya roman kommer inte att lämna någon oberörd.

Paul Bäckström är en sliten, frånskild polis som bor och arbetar i Stockholmsförorten Sollentuna. Hans enda flykt från vardagen är de hemliga, passionerade mötena med den gifta bokförläggaren Ylva. Men hur mycket är hon egentligen villig att satsa på deras förhållande?

När en kille från det fina villaområdet blir knivskuren till döds får han annat att tänka på. Vem höll egentligen i kniven? Och vad var det som utlöste bråket?
Medelbetyg: 2,71 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jag ska fånga en ängel :


Rosa 2010-03-12 22:32
Zzzzzz. Detta var en tråkig och slätstruken historia. Jag hade förväntat mig en kriminalroman men det här var mer en romantisk samhällsroman.

Boken består av två delar: Dels en del som handlar om Pauls relation med en gift kvinna, dels en del som handlar om ett ungdomsmord.

Den första av de två delarna var ett evigt ältande om dåligt samvete och den andra biten kändes som en ungdomsroman och kändes helt ointressant för mig.
Betyg 2

Ninni_1960 2010-06-09 19:34
Jag gillade den här boken. En bra relationsroman om Paul som är skild och har träffat en gift kvinna. Samtidigt handlar det om ett gäng ungdomar som sätter sig i klistret då ett bråk slutar i att en kille dör.
Läs den!
Betyg 4

kristina_s 2010-07-25 17:33
Recension av Håkan Östlundhs Jag ska fånga en ängel

Boken är utgiven av Forums förlag och innehåller 401 sidor.

Håkan Östlundh är född 1962 i Stockholmsförorten Sollentuna, men bor numera med sin familj på Söder i Stockholm under vinterhalvåret och på Gotland på somrarna. Han är utbildad litteraturvetare, har arbetat som journalist och förutom böcker skriver han mycket för film och TV. Han är mest känd för den uppmärksammade deckarserien om Gotlandspolisen Fredrik Broman (Släke, Dykaren, Terror och Blot). Den senaste delen är såld till USA och Tyskland.

Handling: En frånskild polis – Paul – som bor och arbetar i ett ganska trist område i Stockholmsförorten Sollentuna träffar en framgångsrik, gift kvinna som är mamma till två barn och bokförläggare – Ylva. Hon har kontor i Gamla Stan och en vacker lägenhet på Kungsholmen. Egentligen har de ingenting gemensamt. Paul har varit faktaansvarig för Sam Gordons första deckare och Ylva är Sams förläggare. De träffas av en slump på Sam Gordons releasefest. De blir sexuellt attraherade av varandra och inleder ett passionerat förhållande.

Samtidigt som deras förhållande pågår blir Paul indragen i ett fall som engagerar hela Sollentuna. När några ungdomar i det fina villaområdet har fest, tar sig några ungdomar från lägenhetskomplexet Malmövägen till festen och det uppstår bråk. Fönsterrutor slås ut och slagsmål utbryter.

När polisen äntligen kommer har ungdomarna från Malmövägen försvunnit, men de tänker hämnas. De triggar upp varandra och en kväll ger sig några av ungdomarna iväg till villaområdet igen. Där upptäcker de tre av ungdomarna från festen i villaområdet. Slagsmål utbryter igen, men den här gången slutar det i tragedi. En av ungdomarna från villaområdet blir knivskuren till döds.

Paul är med och förhör ungdomarna. Detta samtidigt som han och Ylva försöker träffa varandra så ofta som möjligt. Utredningen drar ut på tiden och Paul tvingas ofta ringa återbud till Ylva. Deras relation blir inte vad Ylva tänkt sig. Hon börjar fundera på om hon kan leva ett normalt liv med Paul, vars liv är så långt bort från hennes. Hon tvingas välja mellan Paul, sin make och deras gemensamma barn. Vem väljer hon? Lyckas Paul och hans kollegor lösa mordet? Detta får du veta om du läser denna underbara bok.

En fängslande kärleks- och kriminalroman i ett. Att den handlar om bokförlagsvärlden gjorde den mer intressant eftersom jag själv arbetar inom det. Det var kul att lära mig lite om hur det går till på ett förlag. Författaren lyckas verkligen hålla både den kärleksfulla stämningen och den mera spännande handlingen riktigt samspelt. Övergångarna dem emellan är så bra gjorda. En underbar roman som innehåller det mesta av underhållningsvärde. En riktigt bra bok att ta med till stranden. Läs den!
Betyg 4/5 Kristina Simar


Betyg 4

uraxen 2012-06-04 17:51
Det var en väldigt tunn historia, kryddad med lite tantsnusk. Ingen bok jag skulle rekommendera.
Betyg 2

Anfield 2013-01-07 09:56
Inte riktigt vad jag väntat mig men helt ok !
Betyg 3

chrille112 2013-03-27 09:50
Inte vad jag förväntat mig. Två parallella historier; en otrohetshistoria (inte särskilt trovärdig) och en historia som handlar om motsättningar mellan tonåringar i olika samhällsklasser (känns heller inte särskilt trovärdig). Det hela känns konstruerat och bitvis nästan lite amatörmässigt. Ska ge Östlundh en chans till, kanske han är bättre på att skriva deckare.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Jag ska fånga en ängel


  Köp boken som film på cdon: