bokrecensioner boktips

Dykaren

Författare: Håkan Östlundh
Genre: Roman
Ämnesord: Deckare, Gotland, mord, vittne
ISBN: 917037239X


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En rekordartad värmebölja förvandlar den gotländska hösten till sydeuropeisk sommar. Men för tjugofyraåriga Jenny Lundgren är de varma nätterna en plåga. Envisa mardrömmar håller på att göra hennes liv till ett helvete. Natt efter natt ser hon tonårsflickan dö. Hon ser mördaren - som är hennes egen pappa. Och hon ser sig själv - en liten flicka, skräckslaget kurande i en lastbil vid en vägkant någonstans i Europa. Jenny Lundgren går till polisen och berättar om bilderna som inte lämnar henne någon ro. Fredrik Broman, kriminalinspektör i Visby, får i uppdrag att utreda fallet. Det blir början på en skrämmande resa bakåt i tiden, en resa som blottlägger något långt mer fasansfullt än det som håller Jenny vaken om nätterna. Och den grymma historien tar inte slut där. Den når sin dramatiska kulmen först tre månader senare, när vinterns första snöstorm blåser in över Östersjön.

Medelbetyg: 3,6 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dykaren :
2006-09-07 07:51
En ung kvinna har konstiga drömmar. Hon har börjat minnas hemska händelser från barndomen. Vad är dröm och vad är verklighet?

Samtidigt hittas en mördad dykare. Finns det något samband?

Detta är den andra boken i serien om Fredrik Broman och hans poliskolleger på Gotland.

Jag älskar den gotländska miljön som beskrivs i boken. Boken är dessutom lättläst och Fredriks privatliv känns äkta och är trovärdigt beskrivet.

Handlingen var OK men inte mer.
Betyg 4
2007-02-07 11:47
Polisroman från Visby med utstickare till Stockholm och Frankrike.

En historia som mycket mycket långsamt växer fram till ett dramatiskt slut som gör att helhetsintrycket är mycket bra.

Personer, handling och miljöer beskrivs på ett intressant sätt, och det gör att det är svårt att släppa boken. Men ibland slås jag av tanken varför jag läser om människors elände, människoförakt och grymhet.

Jag läser gärna fler böcker av Håkan Östlundh, trots att jag bara sätter betyget 3 på denna. Men en 4-a är nära.
Betyg 3
2008-04-20 12:05
en god konkurrent till ljungstedts anders knutas. även denna bokm handlar om den charmiga ön och den grova brottslighet som ibland pågår där. välskriven bok som är lika läsvärd som släke.
Betyg 4
2009-08-15 13:32
oj vad jag blev oväntat impad, riktigt riktigt bra story!
Betyg 4
2010-02-22 14:55
Oj vad jag gillar Håkan Östlundhs böcker. Lättläst med bra intrig och lagom mycket privatliv för huvudpersonen Fredrik Broman. Synd att de tre första deckarna inte finns som ljudböcker för då skulle nog fler läsa dem. Och tackochlov för att man kan låna böcker från andra bibliotek i länet för den här boken har de inte på mitt bibliotek i min hemkommun.
Betyg 5
2011-08-18 16:29
Bra, varken mer eller mindre.
Betyg 3
2012-09-02 21:52
Den här boken tycker jag har en lite klurig intrig. Ingenting känns direkt självklart, och det blir en del turer hit och dit. Östlundh skriver verkligen bra, och spänningen saknas inte heller. Rekommenderas.
Betyg 4
2012-11-16 19:51
En spännande kriminalroman där det finns många intressanta karaktärer. Jennys återkommande mardrömmar om att en flicka blir skadad av hennes pappa visar sig leda till att ett mord blir uppklarat. Men vägen dit kantas av fler mord där personer röjs undan för att inte något som hänt flera år tidigare ska komma i dagen.
Betyg 3
2012-12-27 10:11
En bra bok !
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dykaren
Liknande böcker:
Kräldjursmemoarer
 S. Ulstein
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Gå i fängelse
 C. Läckberg
Den blå gardinen
 S. Nilsson Bassell
Schack under vulkanen
 H. Nesser
Blodgärning
 T. Svensson