bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Himlens Fånge
Marina
Vindens skugga
Liknande böcker:
Kantstötta porslinsugg..
 M. Estling Vannestål
Antikkurs för vilsna h..
 Å. Hallengård
Maskiner som jag
 I. McEwan
Konturer
 R. Cusk
Laboratorium nr 4
 D. Höjer
Den enda utvägen
 A. Bengtsson
Himmel och Helvete
 J. Kalman Stefansson
Änkorna på Österlen
 S. Paborn
Månskensryttaren
 E. Poulsen
Storm i den pelare som..
 A. Lundberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerÄngelns lek

 
Originaltitel: El juego del ángel
Författare: Carlos Ruiz Zafón
Genre: Roman
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789174290998
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Barcelona på 20-talet. En stad fylld av våld, sammanstötningar - och gåtor. De fördömdas stad.
David Martín är en ung författare på väg att nå framgång men vars liv förmörkas av en olycklig kärlekshistoria. En dag träder en man, som påstår sig vara förläggare, fram ur skuggorna och ger honom ett märkligt erbjudande som han inte kan motstå: David ska skriva en bok åt honom, en bok av ett slag som världen aldrig tidigare skådat. I utbyte ska han få en stor summa pengar - och kanske något annat...
Är det djävulen eller en ängel som David ingått avtal med? Snart finner han sig fångad i en labyrint av hemligheter och mardrömslika händelser.

Utdrag ur boken:
En labyrint av gångar, tunnlar, trappor, broar, avsatser och hyllor proppfulla med böcker fyllde upp salen och bildade ett gigantiskt bibliotek med en osannolik geometri. Här och där skymtade silhuetter av människor som tycktes upotagna med att hålla ordning bland hyllorna i denna katedral av böcker och ord. Jag trodde knappt mina ögon och stirrade häpet på Isaac Monfort. Han log som en gammal räv som just prövat sitt favoritknep på någon.
-Ignatius B. Samson, välkommen till De Bortglömda Böckernas Gravkammare.


Medelbetyg: 3,68 (19 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ängelns lek :


turkos 2009-06-09 15:07
En speciell bok som jag verkligen fastnade för. Betyget sänks eftersom jag stundvis tyckte den var för pratig och slutet lämnade mycket oklart. Jag gillar miljöerna och språket.
Betyg 3

okidoki 2009-06-18 14:54
En helt annan stämning än i författarens förra bok. Här brer han på i Dickens/Bleakhouse’ anda. Fantasin flödar på realismens bekostnad. Härligt med denna berättarglädje som ibland kan upplevas som överdriven.
Betyg 4

tekoppen 2009-07-06 15:06
En bok som hade varit helt underbar om det inte hade varit för det oklara slutet. Kanse en cliffhanger för en framtida bok?
Betyg 4

Leonora 2009-07-14 16:33
Efter "Vindens skugga" är jag övertygad om att de flesta av oss längtade efter mer! Ängelns lek är en välskriven, vacker, romantisk och spännande bok - på det hela taget mycket lik sin föregångare. (Humorn finns i bägge böckerna och torde vara ytterligare en sak som får läsarna att uppskatta Carlos Ruiz Zafóns böcker.)
Visst älskar läsarna den värld författaren bygger upp! Dock tycker jag att karaktärerna i denna bok är en aning lika dem i "Vindens skugga"; Ruiz Zafon är en mästare på att bygga upp spännande (nya) livsöden och människor men deras sinnelag och sätt att uttrycka sig känns som upprepning.
Jag läste om "Vindens skugga" just innan jag läste "Ängelns lek" måste tillstå att få författare kan berätta så!
Betyg 4

Nilexsson 2010-01-26 09:41
Njaa. Det här känns som inte riktigt bra. När "Vindens skugga" var en delikat -vansinnigt vacker- komposition av nya, unika kryddor, känns den här som en "dagens" på en medelmåttig krog. Visserligen använder han sig av samma delikata kryddor, i form av skildringar, humor och takt. Och det är lite av det som är problemet. Samma kryddor används även nu. MEN; det känns som om han vill skapa en mer kommersiell roman nu. För många kryddor, där ingen riktigt framträder. Blodpudding, oxfilé och grillade jätteräkor är alla goda var för sig. Men blanda dem inte. Denna gång hoppar han mellan för stora skildringar. Det känns som om han vill vara lite Dennis LeHane, lite Dan Brown... lite Anne Rice. Lite charm... lite miljö, lite psykologi, lite teologi/religon och lite skräck. Det funkar inte riktigt. Man får inget grepp. Det känns som om han själv tröttnar och byter spår alldeles för fort. Bara lite skrap på ytan. Dessutom tycker jag att upprepningarna från "Vindens Skugga" är lite för många. Lite förmycket samma kryddor. Det hela blir tillslut -om inte obegripligt- så svårtytt och man avslutar boken med ett -Jaha?. Är den läsvärd? -Ja, för att döda en kväll eller två. Men som en uppföljare (eller föregångare) duger den inte. Nej, den vill för mycket och når inte någonstans. En medioker roman.
Betyg 2

Daniel_Target 2010-02-15 20:11
Innan jag valde att inhandla denna roman så hade en recensent från Svt fångat och trollbundigt mig med hans presentation av "Ängelns Lek" av Carlos Ruiz Zafón. Han beskrev boken om huvudpersonen David Martin som får sitt livs chans - och kontrakt: att skriva en helt ny religion. Men mina förväntningar blev förgäves. Romanen lever inte alls upp till mina förväntningar, och klarar inte heller av att följa upp föregående, betydligt bättre romanen "Vindens skugga". Språket i boken är vackert men blir allt för ofta floskligt. Själva historien kan inte författaren leva upp till och har tyvärr alldeles för många element för att läsaren ska förstå vem som är vem, och vad som är vad. Synd.
Betyg 2

Isidora 2010-05-23 20:16
Nu är det ett tag sedan jag läste Vindens skugga, men jag minns stämningen och språket. Och dem har denna bok med. Det blir klart godkänd för det, dock bara ett nja för resten. För lite av för mycket i handlingen, för rörigt i kompositionen, oklart slutet, höga ambitioner som aldrig blir uppfyllda. Men på något sätt gillar jag ändå boken väldigt mycket och kan inte sluta läsa och känner med karaktärerna. Därför ett bra betyg.
Betyg 3

helix 2010-12-15 09:36
Efter "Vindens skugga" var förväntningarna naturligtvis högt ställda. Och kanske ger det en orättvis bild av "Ängelns lek", men: den lever inte upp till förhoppningarna. Denna uppföljare (för det är det väl?) gapar över för mycket, och blir lite oregerlig. Jag tycker det är för mycket barrcelonareferneser (jag bryr mig inte alls om Barcelona som stad), iblanf känns dialogen otroligt tråig, tex. Mot slutet tar den sig dock och historien blir (äntligen) verkligt intressant. Men vad är det som faktiskt har hänt? Man blir faktiskt aldrig riktigt klok på det, och i den här sortens roman är det INTE ett plus.

Trots allt är det hela lättläst men inte banalt och man kan gott läsa "Ängelns lek" och bli underhållen.
Betyg 3

Joanna 2011-02-28 22:18
Fantastiskt språk och saga. För det känns verkligen som en saga. Tyckte mycket om boken!
Betyg 4

mimmiläser 2011-04-27 19:47
Carlos Ruiz Zafon kan sin sak. Han är en fantastisk författare med en otrolig förmåga att skriva så att läsaren trollbinds. Ängelns lek är en fröjd från första till sista sidan. En spänningsroman värd att läsa! Har du läst Vindens skugga och om gillade den kommer du även att ta denna till ditt hjärta.
Betyg 4

redrumretsim 2012-10-19 15:05
Efter att ha läst "Vindens Skugga" och blivit helfrälst i författarens språk (den första gången i mitt liv som jag beklagar att jag inte kan spanska), miljöskildringar och persongalleri, så var jag så klart ivrig att börja på nästa bok.

Jag vill inte säga att jag blev besviken på den, men den var helt klart inte lika bra som den tidigare boken. Historien grep inte tag lika mycket under den första halvan av boken. Huvudkaraktären är en tidvis ganska osympatisk figur och rätt länge satt man och väntade på att det skulle komma igång på riktigt.
Vilket det också gör - i sinom tid. Den andra halvan av boken är riktigt bra, och utan att säga för mycket så kan jag i alla fall avslöja att författaren lyckas binda ihop denna bok med den tidigare på ett mästerligt sätt.

Ett flertal frågor lämnas obesvarade, vilket jag antar kommer att åtgärdas i de kommande böckerna, för som jag har förstått ska det bli totalt fyra i den här serien.
Betyg 4

poby 2014-03-17 09:15
Ännu en underbar berättelse av Carlos Ruiz Zafón. Den tilldrar sig i 1920-talets Barcelona. Det är en mustig, mystisk och exotisk berättelse. Det går inte att släppa boken. Man måste läsa den till slut så fort som möjligt. Ibland blev den lite för overklig och tillrättalagd, men det är en "lätt" kritik på en fantastisk bok.
Betyg 4

bonadea 2016-04-18 05:05
Lika bra som Vindens Skugga, Carlos Ruiz Zafon trollar med språket och får oss förflyttad till 20 talets Barcelona. En underbar bok som fångar inte bara från första sida utan efter första mening ör man fast.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ängelns lek


  Köp boken som film på cdon: