bokrecensioner boktips

Sushi för nybörjare

Författare: Marian Keyes
Genre: Roman
ISBN: 9172633751


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Lisa Edwards tror inte sina öron när hon får reda på av sin chef på Femme magazine att hon har blivit befordrad till chefredaktörsjobbet i…Dublin. Hon som var övertygad om att hennes nästa steg i karriären skulle vara som chef för koncernens flaggskepp på Manhattan i New York. Men istället får hon i uppdrag att starta ett nytt ungt, sexigt kvinnomagasin Colleen. Lisa känner sig förvisad till världens ände, men vägrar naturligtvis att erkänna det för någon.

Ashling Kennedy blir Lisas assistent på den nya redaktionen för Colleen. Hon är Lisas totala motsats. En liten fröken Fixar-allt, som oroar sig för allt och därför alltid har handväskan full med bra-att-ha saker. Ashlings bästa väninna Clodagh Kelly borde sväva i lycksalighet. Gift med drömprinsen, mor till två underbara barn, ett underbart hus. Så varför har hon på sista tiden känt lust att kyssa en groda? Det här är en historia om tre kvinnors liv och deras längtan efter lyckan som kanske inte alltid finns där man tror.

Marian Keyes är en av de mest populära författarna i Sverige och andra länder just nu. Hon har haft enorma försäljningsframgångar med sina tidigare romaner Vattenmelonen, En oväntad semester, När Lucy Sullivan skulle gifta sig och Sista chansen. Flera av hennes romaner har under förra året legat på pockettoppens tio-i topp-lista och hon har också fått utmärkelsen Guldpocket för bäst sålda utländska roman 2001.

Medelbetyg: 3,17 (35 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sushi för nybörjare :
2003-10-17 11:33
Jag hade som vanligt lite för höga förhoppningar, så jag blev lite besviken. Jag tror att jag har läst nästan alla Marian Keys tidigare böcker, och jag känner att de är väldigt lika så jag vet inte jag kanske börjar tröttna lite på konceptet. Så jag får väl helt enkelt ta en paus ifrån hennes böcker och se ifall det hjälper. För de första som jag läste tyckte jag var helt underbara.
Betyg 2
2003-11-03 14:55
Nä, jösses!
Ännu en "ung tjej, jag kan och vill, se på mig" bok!
Jag har läst några av hennes tidigare alsters, men den här är nog den absolut sämsta!
Det bästa med boken är titeln - "Sushi för nybörjare", låter faktiskt ganska lovande, men...
En klart sövande bok!
Betyg 1
2003-11-16 17:55
Suck... Absolut inte min stil! Ytligt och väcker inget intresse. Sista halvan av boken släpade jag mig igenom ord för ord.
Första boken jag läser av Keyes vilket kanske var otur då jag hört att hon har skrivit bättre. För min del är det iallafall kört. Aldrig mer!
Betyg 1
2004-01-09 18:09
Jag tycker faktiskt att det här var en riktigt bra och underhållande bok! Jag ser attt jag verkar mycket ensam om det - vilket är väldigt konstigt. Den var skriven med humor och kändes väldigt aktuell. Jag har inte läst Keyes tidigare böcker, men det ska ja absolut göra. Det här gillar jag!
Betyg 4
2004-01-21 14:34
Detta är den första bok jag läst av Keyes, och jag tycker att den är toppen bra. Jag kommer att läsa fler av hennes böcker men är rädd för att böckerna kommer att på minna om varandra.
Betyg 4
2004-02-10 23:29
Håller helt med föregående vad gäller boken, tråkig och samma tjat hela boken igenom.
hennes 2 första däremot är av en helt annan klass, speciellt Vattenmelonen, läs den och skratta ihjäl dig!
/jenny
Betyg 3
2004-02-11 16:13
Jag gillade verkligen Marian Keyes första och andra bok, men det går stadigt neråt. Den här är fortfarande rolig och kanske läsvärd, men hittar hon inte en ny gnista snart blir det inga fler bestsellers.
Betyg 3
2004-02-24 13:35
har blivit drabbad av Keyes-feber....Vattenmelonen, En oväntad semester, Sista chansen och sist nu nyligen Sushi för nybörjare....Kan inte sägaannat än att jag föll för boken....Visserligen påminner alla hennes böcker väldigt mycket om varandra men jag har en stark förkärlek till dom.....
Betyg 4
2004-03-25 19:54
Stort misstag att Pan tagit över publiceringen av Keyes böcker här i Sverige. Översättningen har blivit kass.
Möjligtvis är den inte heller en utav Keyes bästa böcker heller.
Borde vara lite mer kvalitet i stället för kvantitet, som den här boken sannerligen har. 100 sidor för mycket. Minst.
Synd. Gillar Keyes tidigare alster,
Betyg 2
2004-04-06 17:40
Jag tyckte denhär var helt ok, kanske inte lika bra som de andra böckerna av Keyes men nog skrattade jag många gånger i alla fall..
Betyg 4
2004-05-01 23:27
Jag läste den på engelska. Kan rekomenderas faktiskt! Författaren skriver lättläst och att läsa den på orginalspråk innebär att många skämt blir mycket roligare än vad de blir i en stapplig översättning.
Betyg 4
2004-05-04 15:52
Kom ihåg att jag inte alls var alltför fascinerad av den här boken. Alldelens för lik hennes andra, och inte något speciellt som sticker ut. Rätt tråkig och trist. Kan lika gärna hoppas över, det mår ingen sämre av. Finns inget man fastnar på i den här boken, varken "storyn", språket, upplägget, inte heller så mycket humor.
Betyg 2
2004-06-20 17:09
jag älskar hennes böcker.
Betyg 5
2004-07-01 18:46
jag tröttnar aldrig på keyes böcker!! 4+ sträckläser och längtar till nästa kommer ut!!!
Betyg 4
2004-07-12 12:50
Jag tycker normalt sett om Keyes böcker men den här var inte en av favoriterna. Det blev liksom ingen knorr i handlingen.
Betyg 3
2004-09-22 06:56
Jag har läst flera böcker av Keyes och hon är en författare vars böcker jag gillar, för det mesta kan, bli lite långtråkigt i längden, dock. En bok då och då är helt ok. Sushi för nybörjare är en bra bok om man vill skratta och glömma ens eget tråkiga händelselösa liv.
Betyg 4
2004-09-22 07:46
Detta är en bra bok att läsa om man har tråkigt och för några timmar vill låta tankarna sväva bort med en lättsam bok.
Betyg 2
2004-11-02 16:11
Detta är nog min favorit av Marian Keyes böcker (har läst allihop), men jag kan nog inte förklara riktigt varför.

Jag älskar självklart Lisas bitchiga roll som chefredaktör på den nystartade tidningen Colleen på Irland (dit hon verkligen INTE ville flytta.)
Även Ashling, den varande medicinlådan, med sin lyckobudda och sin ångest över alla hemlösa (därför måste hon hjälpa dom, allihop.)

De andra tänker ja inte beskriva, läs boken istället!
Betyg 5
2005-01-28 14:45
Som jag sagt redan många gånger är Marian Keyes -böcker bäst på engelska:

Well, yet an other Keyes I can say again. Keyes is entertraining most of the time, but sometimes she annoys me.

As for "Sushi..." Its different from the other Keyes Ive read. This time there is three maincharacters instead one. They are:

Lisa, magazine editor from London sent to Dublin to start a new young woman's mag. Shes bossy and obsessed with her work. Pretty different from other Keyes-characters, since she atleat seams confident. However her marrige is a catastrophe, but she cant forget about Oliver who is becomind her ex-husband.

Ashling, the typicl MK-charcter with low selfesteem and suffering of depression. First I hated her because she was so stupid, but in the end of the book she was the charcter with the best development.

Clodagh, homemother tired of her husband and doing nothing expect being home. In the begining she seamed to be the most interesting character, but since she started having an affair she turned out to be a total idiot.

Hmm, what the book really is about is searching for happiness and the kind of life that is right for you. The title Sushi for beginners somehow refers to that, but it isnt immediatly very clear for me. Its something about trying new different things to find whats right for you. Yeah, thats really it, so it is a very good title. It easily gets ones attention too, since atleas I dindn know what sushi actually was when I started to read the book.

My official rating for this book is 3½ even tou thats not possible. Sushi isnt as good as some other MK-books, but it actually is a bit more than silly entertrainment.
Betyg 3
2005-02-02 19:59
En klart läsvärd berättelse lite väl förutsägbar men ibland känner man bara för en enkel, underhållande och rolig bok som den här
Betyg 2
2006-07-15 15:47
Besviken då jag tyckte hennes tidigare böcker var bättre. Men trevligt tidsfördriv.
Betyg 3
2007-01-30 16:45
bra och lättläst bok. Intressant beskrivning av sjukdomen deppretion.
Betyg 4
2007-02-20 18:09
Helt underbar.
Charmerande och underhållande.
Betyg 4
2007-05-11 23:52
Oväntat gullig berättelse av Keyes.
Jag vet inte riktigt vad det var som var lite annorlunda i den här boken jämfört med de andra men vad det nu var så gillade jag det! :) Lisa är härligt elak och självisk, sådär som man själv vill vara ibland men inte riktigt vågar... Ashling däremot är snäll och genommysig. Den enda som jag inte alls tycker om är Clodagh, möjligtvis kan man tycka lite synd om henne men då hennes öde är helt och hållet självförvållat så är skadeglädje känslan som ligger närmast. En svag 4 blir mitt betyg, helt klart läsvärd :)
Betyg 4
2007-06-28 00:23
Det här är inte min typ av böcker egentligen, men när svärmor säger åt mig att läsa dem är det bara att bläddra på. Kanske är det så som många redan är inne på att boken gör sig bättre på engelska, just därför att en del inte kan översättas rakt av utan att förlora poängen. Oavsett vilket så finns det inget som kan ursäkta att den stundvis blir tjatig, och att det är så stereotypa karaktärer att det hela känns för fiktivt för att funka för mig. Svag 3;a...
Betyg 3
2008-01-29 16:30
det är bara att fortsätta att läsa hennes böcker, de är så bra.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sushi för nybörjare
Liknande böcker:
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom