bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Anybody out there
En förtjusande man
En oväntad semester
Hemligheten på Mercy c..
Kvinnan som stal mitt liv
Nothing bad ever happe..
När Lucy Sullivan skul..
Oväntat besök på Star..
Sista chansen
Sushi för nybörjare
Tankar från sängkanten
The other side of the..
This Charming Man
Under täcket
Vattenmelonen
Å andra sidan
Är det någon där?
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerÄnglar

 
Författare: Marian Keyes
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek
ISBN: 9172634561
 
Romantik:  5
Humor:  3
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Maggie Walch är den ordentliga storasystern, som gift sig med sin ungdomskärlek och har ett arbete som sekreterare på ett advokatkontor i Dublin. Tills en dag då hon får nog och bestämmer sig för att lämna sin man för att resa till sin väninna Emily i Los Angeles.

I Marian Keyes sjätte roman Änglar får vi lära känna ännu en syster i familjen Walch. Maggie är storasyster till Claire i Vattenmelonen och Rachel i En oväntad semester. Maggie är den ordentliga systern, som gift sig med sin ungdomskärlek Garv och arbetar som sekreterare på ett advokatkontor i Dublin. När hon misstänker att hennes käre, men aningen tråkige man Garv, har ett förhållande med en annan kvinna, lämnar hon honom. Och plötsligt tycks allting hända på en gång. Hon blir av med sitt jobb och bestämmer sig för att resa till sin väninna Emily, som arbetar som manusförfattare i Los Angeles.

Här möter Maggie en helt ny värld där alla desperat jagar lyckan i form av ett filmkontrakt. Marian Keyes beskiver mycket humoristiskt och träffsäkert Maggies möten med skumma filmproducenter, kroppsfixerade vackra unga kvinnor med filmstjärnedrömmar och en massa wannabies. – Jag ville skriva en bok om alla de som inte lyckas i Hollywood, säger Marian Keyes, som själv tillbringat en månad i där i samband med förhandlingar om ett filmkontrakt.

Utdrag ur boken:
fffffffffffffff

Medelbetyg: 3,37 (38 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Änglar :


replica 2004-05-03 11:41
Den här boken är mycket lik de andra Marian Keyes-böckerna, vilket kan bli ganska långtråkigt i längden. Det är samma intriger, liknande problem (kärleksproblem). Den här boken kommer inte upp i samma klass som "En oväntad semester" eller "Vattenmelonen" som jag tycker är hennes två bästa, men det är ändå okej läsning för stunden.
Betyg 3

Ninnas 2004-05-11 20:19
Jag är ett fan av Marian Keyes och jag gillar faktumet att hennes böcker liknar varandra. Och det vore konstigt om de inte gjorde det eftersom de ju handlar om de olika systrarna i samma familj! Jag gillar "Änglar" och jag läste den på engelska ("Angels"). Fräck och rolig. Ingen knastertorr femtiotals ramla-på-rumpan-humor, utan en modern bok med uppdaterade skämt på något sätt. Innan jag läste denna bok, har jag läst Marian Keyes´"Under täcket" som ju är en bok med några av Marians samlade krönikor. Och det är roligt när man faktiskt känner igen Marians krönikefunderingar i hennes romaner och deras personskildringar. Marian har till exempel själv varit i Los Angeles och man känner i "Änglar" igen hennes funderingar och intryck från den resan. Det här är en bra bok! Och jag rekomenderar den starkt!
Betyg 4

mana 2004-06-20 17:10
bra, men inte lika bra som hennes andra böcker.
Betyg 5

h. 2004-07-01 18:46
älskar hennes böcker, verkar inte tröttna!!! väntar och väntar på resten av systrarna!!!
Betyg 5

que_vivra_verra 2004-08-19 19:47
Marian Keyes skriver på ett sätt som är svårt att inte dras med i. I handlingen finns inte mycket jag kan relatera till men ändå blir jag anningen... (söker ord) förälskad! jag vill så fort som möjligt läsa klart men ändå vill jag inte att boken ska ta slut.
Betyg 4

Rosa 2004-08-20 08:36
Inte den bästa av Marian Keyes men helt OK.
Betyg 3

nakoma 2004-10-04 20:02
Änglar fångade mig inte alls, jag läste några kapitel och sen så slutade jag, den var så tråkig.... Jag gillar verkligen Keyes böcker, så jag förstår inte vad som skiljer den här från dem? Kanske jag tröttnade på dem? Jag ger inget betyg, för jag tror faktiskt den är bra, jag läste den helt enkelt vid fel tillfälle.

faith 2004-11-05 14:48
Läste på engelska: I concider Angels the best book Marian Keyes has ever written (although I habvent yet read all her books). Maggie is clearly the most symhatetic of the Walsh-sisters. I also think that Angels deals with wider themes. Maggie's problem isnt really low selfexteem, like Claire's and Rachel's. Shes somehow a deaper character. I also liked the plot. In Angels Marian Keyes is more entertraininbg than ever. I really laughed, especially when Maggies family came to LA to visite her. The Walsh family seems to be an Irish version of Bridget Jones' family. Marian howver makes her chacters more realistic and nicer than Helen fielding. Angels was also a real pageturner like no other book I have read for a while has been. I compeletely loved it. It captured me. Marian Keyes has a great way of relieving the background of events little by little. First it seemed like in the book Maggie's and Garv's marridge brokdown because they were simply tired of each other or something as shallow, but during the book it turned out there was a lot more to it. Really great! I really felt like I was Maggie when I was reading the book.

PS. Jag undrar varför så många skriver att Änglar är Keyes sämsta bok. Jag som är av den motsatta åsiketn...
Betyg 5

Maia 2004-12-11 14:04
Jag tycker att den här boken är helt otrolig! Den var underhållande från början till slut, jag kunde inte lägga den ifrån mig.
Verkligen en bok för den som gillar romantik, spänning, jetset liv och humor!

Betyg 5

LadyRed 2005-02-25 05:24
Sorgligt när man avslutat denna bok tycker jag, ja faktiskt! Så om nån pretto vill mobba mig för att läsa sådant så, go ahead... det är som såpopera.. *Älskvärt & lättsmält* Mums ! =D

Dock saknar jag substans! Men jag läste ju just denna boken i syfte att vila hjärnan på en Älskvärd & lättsmält bok sommaren-04!

OCH DET MINA VÄNNER, FUNKAR MYCKET BRA!!!
Betyg 3

Synnez 2005-06-07 07:18
En helt OK bok i sann Marian Keyes-anda. Hennes böcker är roliga och lättsmälta men tillhör knappast den "högre" litteraturen. Denna bok driver hejdlöst med det utseendefixerade LA och man drar på munnen ett antal gånger och förfasar sig över att det nog finns en hel del sanning i det hela och att Hollywood kanske inte är vägen till lycka för det stora flertalet som söker sig dit... Kul och läsvärd bok om inte annat!
Betyg 3

Stumpan 2005-07-17 21:16
Oj vad glädje den här boken gav mig, underbar! Egentligen händer det inte så mycket i boken, men ändå blev jag helt fast. Den känns mycket lik vattenmelonen, otrogen man och hon flyr bort för att glömma..men jag älskar den ändå.
Betyg 4

Geun_yeong 2005-10-08 12:05
Lite småkul sådär, fast långtråkig mot slutet.
Betyg 3

Joanna 2006-07-15 15:37
Kul att följa ytterliggare en av systrarna, men inte i närheten så bra som Vattenmelonen eller Oväntad semester.
Betyg 3

tekoppen 2006-10-02 08:21
boken är en trevlig flykt från vardagen.
Betyg 4

ajdii 2007-01-30 14:34
Bra bok. Jag gillade den.
Betyg 4

Nornor 2007-02-01 15:08
fick tvångsläsa boken, och jag ser inget i den. Inget alls! Trist historia och fruktansvärt kasst skriven.
Betyg 1

Bellan 2007-02-20 18:15
Jag bara älskar Walch familjen :)
Dem är så klockrena.
Betyg 4

Dracnight 2007-05-11 22:13
Måste säga att jag blev besviken då jag läste den här boken, tyvärr. Jag tycker att hon skrivit mycket roligare böcker och sedan gillade jag inte alls huvudperonen Maggie. I början så kände man för henne och man hoppades att allt skulle gå bra, men sen när hon kom till L.A så tyckte jag att hon helt enkelt blev för mycket. Men visst, den är väl rolig och den går att läsa. Men är det någon annan av hennes böcker som man inte har läst, läs den istället!
Betyg 2

saandra_ 2007-05-21 12:13
Jag har inte läst boken, men jag har läst andra böcker utav henne, bl.a Vattenmelonen som jag tycker är mycket bra. Ska bli spännande att läsa den sen.
Betyg 3

Nanne 2007-06-14 23:40
Älskar denna! Helt underbar, både skriven bra och karaktärerna är helt underbara.
Betyg 4

Sleazy 2008-04-17 20:47
Marians böcker brukar vara väldigt bra tycker jag! Typisk tjej bok, denna bok höll i längden och är en helt okej bok :)
Betyg 4

Isidora 2008-09-03 11:20
Jag är svag för Marian Keyes. Även om den här boken inte var en av hennes bästa, dög den fint som semesterläsning. Den är underhållande, roligt, lättläst och jag gillar att Keyes blandar skratt och allt prat om skor och fashion med ganska mycker allvar.
Betyg 3

Navigo 2008-10-08 12:03
Rolig och underhållande
Betyg 4

Junibarn 2008-11-09 17:32
Det här var Keyes sämsta. Jag blev inte imponerad, även om språket är lika lättsamt och härligt som vanligt när hon skriver.
Betyg 3

Zaletti 2009-04-01 20:09
Den här var helt okej. Den hade sina stunder.
Betyg 2

Dina.Tiger 2009-05-23 19:08
Änglar var en bortglömd Marian Keyes-bok som jag tänkte att jag skulle läsa som tidsfördriv innan jag skulle börja på nästa bok på min lista.
Det blev lite mer än tidsfördriv. Helt enkelt skön och avkopplande läsning, lättsam humor och ett lyckligt slut - perfekt om man behöver piggas upp och vill ha något att sträckläsa.
Betyg 4

bonadea 2009-06-11 23:58
Jag älskar Marian Keyes böcker och Änglar var inget undantag, Keyes är den enda av alla dessa chick litteratur författare som lyckas med att ta upp ett allvarligt ämne men ändå lyckas få sina läsare att skratta. Man tröttnar lätt på böcker i den genren, efter ett tag tycker jag att alla handlar om samma sak, en ung tjej som strular till det för att läsarna ska skratta, hon gör bort sig för killar men mot slutet hittar hon alltid drömprinsen. Men jag tycker Marian Keyes skilljer sig från mängden, därför kommer jag förbli en trogen läsare.
Betyg 4

violblåöga 2009-07-28 12:42
Helt okej, rolig :)
Betyg 3

louti 2010-09-26 21:11
Bra, fast inte lika klämtjeck som sushi för nybörjare. Lite trög i början. Den här "jag kommer inte lägga ner boken förrns jag vet vad som hände känslan" kommer inte fören den sista fjärdedelen.
Betyg 3

Almekvist 2010-10-11 22:28
Bra bok! Började läsa den när jag satt i en buss i Vietnam (boken tillhörde inte mig då) så hann bara läsa 80 sidor ungefär. När jag kom tillbaka till Sverige sen var jag tvungen att beställa den och fortsätta. Många böcker brukar vara väldigt sega och inte intressanta alls. Men jag gillade denna bok från början till slut.
Betyg 4

gun 2012-01-22 13:19
En bok som innehåller såväl humor som allvar. Huvudpersonen, Maggie Walsh, är uppväxt i en stor familj och vi får även möta denna familj i boken. Maggies liv har formats av händelser i ungdomen och detta framgår inte förrän i slutet. När Maggie åker till Los Angeles så kommer hennes månad där förändra livet för en del och själv kommer hon att åka därifrån som en "hel" människa.
Jag tyckte boken var underhållande.
Betyg 4

Marre 2012-06-09 12:40
Jag gillar verkligen Marian Keyes, men den här boken höll inte samma standard som hennes andra böcker tycker jag. Ingenting riktigt HÄNDE, hon bara var i LA och shoppade, fixade håret, naglar osv, träffade killar och tjejer och the end. Den kändes lite för tom i mitten, ingen riktig handling.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Änglar


  Köp boken som film på cdon: