bokrecensioner boktips

Är det någon där?

Författare: Marian Keyes
Genre: Roman
Ämnesord: depression, hälsa, humor, kärlek, framtid
Utgivningsår: 2007
ISBN: 911301577X


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Anna Walsh är ett vrak i allas ögon. Fysiskt nedbruten och känslomässigt omskakad. Hon ligger på soffan hemma hos mor och far i Dublin med bara en sak i huvudet: hon måste tillbaka till New York.
New York betyder allt: hennes lägenhet, Det Mest Fantastiska Jobbet Av Alla och utöver det, det mest betydelsefulla, hennes man, Aidan. Men inget är längre enkelt i Annas liv...

Det är inte bara de fysiska och själsliga ärren som gör återkomsten till Manhattan komplicerad utan också det faktum att Aidan verkar ha försvunnit. Är det dags för Anna att gå vidare - är det överhuvudtaget möjligt? Frågorna hopar sig, men en brokig skara av olycksbröder - och systrar - två födslar och ett helknäppt bröllop tycks kunna hjälpa henne att hitta svaren som kan förändra hennes liv...
Medelbetyg: 3,95 (20 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Är det någon där? :
2007-06-15 23:27
En gripande roman om hur livet kan förrändras om och om igen. Älskar den för att den verkligen betyder något.
Betyg 5
2007-06-24 13:18
Underbar tröstande underbar bok som lockar till gapskratt. Marian keyes i högklass!!!
Betyg 5
2007-09-17 13:48
Det är en bok som gör att man kan skratta högt, och nästan gråta samtidigt. Några av personerna i boken har man träffat förut, i andra böcker om familjen Walsh. Alla är de lika roliga och givande.
Betyg 4
2008-01-10 21:27
Jag hade sedan förrut bestämt mig för att läsa Keyes böcker i ordning, men när jag såg att den här nyskrivna godbiten var ute på marknaden... skit samma.

Jag ser tillbaka på den här boken med blandade minnen. I början var jag bara ivrig över att Aidan skulle höra av sig. Jag menar, var det bara jag som aldrig fattade varför han inte svarade förrän sanningen total-överrumplade mig?
Jag tycker det har varit en fantastisk läsning och karaktären Anna har alltid varit en favorit till mig i familjen Walsh.
Betyg 5
2008-02-13 20:49
Marian Keyes bästa bok hittills!
Boken berörde mig och väckte tanken hos mig hur viktigt det är att ta till vara på de människor som man älskar. Fick mig att sakna min pojkvän och särbo så oerhört mycket.

Även jag blev förvånad när man fick reda på varför Aidan aldrig svarade. Till en början blev jag arg och det känndes som ett dåligt skrivarknep, men sen blev boken bara bättre och bättre, även om den stundvis var lite för overklig.
Betyg 4
2008-07-11 16:19
Bra bok, kan inte hjälpa att jämföra den lite med Djävulen bär Prada. Dock var det tråkigt i boken när Annas syster höll på med sina bravader.
Betyg 4
2008-09-04 09:43
Keyes bästa hittills (fast This Charming man har jag inte läst än, den står och väntar på mig). Det är alltid kul att läsa om familjen Walsh och den här boken innehåller allt som jag älskar hos Keyes: humor, kärlek, vänskap, ett språk som flyter. Men hon har gått utanför genren den här gången och försökt sig på lite djupare vatten. Jag tycker att hon har lyckats med beskrivning av sorg och sorgarbete på ett gripande och fängslande sätt.
Betyg 4
2008-10-16 13:17
Som vanligt oerhört välskriven. Hon har kvar sin humoristiska ton men med ett allvarligt tema.
Betyg 4
2008-10-24 19:30
Helt underbar! Jag ÄLSKAR det Marian Keyes skriver. Det är så levande och det blandas med en slags bitter humor som är fantastisk!
Jag både skrattade och grät mig igenom den här.
Perfekt!
Betyg 5
2008-11-16 22:13
Något snurrig men. Keyes skriver ju skitroligt. Hon och Kinsellan ligger bra till hos mig.
Betyg 4
2009-01-25 08:57
Maran Keyes är riktigt bra på att skriva underhållande och roliga historier men till skillnad på andra författare som skriver samma sorts böcker så har hennes en riktig bra historia bakom och inte bara en banal relations story. Är det någon där? är ingen undantag och handlar om ett ämne som egentligen borde vara mycket svårt att göra en rolig historia om utan att tappa trovärdighet, men Keyes klarar av att både skriva om sorg så det känns äkta och skoja om allt det roliga runt om som finns i Anna Walsh liv. Att boken bara får betyg 3 av mig är för att jag tycker att allt det andra som Marian Keyes har skrivit är lite bättre eller bara tilltalar mig mer, men `är det någon där?´är en jätte bra bok som jag varmt rekomenderar.
Betyg 3
2009-04-01 20:08
Fullkomligt älskar den!
Betyg 5
2017-01-20 22:28
Började segt och jag funderade på hur jag skulle orka läsa hela boken men det fanns ändå en viss nyfikenhet kring att få veta vad som hänt... En tredjedel in i boken blev den faktiskt bättre och till slut riktigt bra! Efter första tredjedelen med all historik blev handlingen mer nutidsbeskrivande och därmed bättre. Fin historia och härlig humor däremellan.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Är det någon där?
Liknande böcker:
Svarta Änglar
 R. Chance
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
Psmith ordnar saken
 P. Wodehouse
Hon dansade en sommar
 P. Ekström
Vid skiljevägen
 . Runa
Bara en mor
 R. Jacobsen
Ormens år
 U. Ewerman