bokrecensioner boktips

Vattenmelonen

Författare: Marian Keyes
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, kvinna
ISBN: 9172631236


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är illa nog att Claires man James lämnar henne och deras nyfödda dotter - men om han ändå övergett henne för någon mer spännande än grannens trista fru.

I brist på bättre alternativ tar Claire sin tillflykt till Irland, till föräldrarna och de två yngre systrarna Helen och Anna. Där ägnar hon några månader åt att tycka synd om sig själv och driva resten av familjen till vanvett.

Men när den senaste i raden av Helens beundrare en dag stiger in i familjens kök förändras allt. Plötsligt blir umgänge, pubar, caféer och shopping mycket intressantare än att tänka ut allsköns dödsdomar åt den trolöse ex-maken. Och när han ångerfull efter flera månader hör av sig är Claire redo att ta ut en raffinerad och välplanerad hämnd.

Utdrag ur boken:
''Det var dags att ta konsekvenserna av vissa saker.
Dags att bli vuxen på riktigt
Vilket jag aldrig hadde varit särskilt bra på.
Vid första tecknet på något problem i mitt liv gick Ansvaret och låste in sig på toaletten i min hjärna och vägrade komma ut. Det spelade ingen roll hur mycket Plikten och skyldigheten försökte lirka med honom. Han barrikaderade sig orubbligt därinne och satt hopkrupen på golvet tills all dramatik hade lagt sig.
Jag var tvungen att ställa frågor.
Hemska frågor.
som hadde att göra med pengar, vårt äktenskapliga hem och vårdnaden om vårt barn.
Och gudarna ska veta att det var plågsamt. Min hjärna riktigt ryggade tillbaka.

Det här var första gången sedan James gick ut ur min sal på BB som jag hadde konfronterat de praktiska frågorna som följde på separationen med honom.''


Medelbetyg: 3,49 (61 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vattenmelonen :
2004-01-13 15:35
Vill du läsa Marian Keyes böcker så behöver du egentligen bara läsa två. Först den här, om du gillar denna läs även "sista chansen" som jag tycker var bäst. annars finns det bättre böcker än dessa att läsa, Keyes passar på stranden men om du inte läser mycket ta en bättre bok så kanske du får en insikt eller kommer ihåg boken längre än ett par dar vilket ofta är fallet med Keyes.
Betyg 3
2004-02-07 10:05
Harmlös som de andra Marian Keyes-böckerna. Men så underhållande den här är! Det var den första jag läste och jag skrattade högt åtskilliga gånger. Så även om den inte gav något bestående intryck måste den få en fyra för det är viktigt att skratta emellanåt!
Betyg 4
2004-02-13 19:50
Det här är den av Marian Keyes böcker som jag gillar bäst, kanske för att det råkade vara den första av henne som jag läste.
Boken är både snabbare och roligare än de andra. Rekommenderas om du vill ha roligt några timmar.
Betyg 4
2004-03-21 18:50
Det här var den första boken jag läste av Marian keyes, och den bästa av hennes böcker enligt mig. Jag tycker att den var jättebra.
Betyg 4
2004-05-01 23:10
Det här är den andra boken av Marian Keyes som jag har läst. Efter "En oväntad semester". Och den här är också jättebra! Jag älskar sättet som författaren får till skämt och roliga uttryck typ HELA TIDEN! Det är så himla träffsäkert!!
Betyg 4
2004-06-20 17:10
den första boken jag läste med henne. helt klart fängslande.
Betyg 5
2004-07-05 14:17
när jag läste den, när den var ny för några år sedan tyckte jag det var den bästa jag någonsin läst, i romanväg... och den håller sig fortfarande där uppe i toppen på listan! har du inte läst den??? LÄS DEN!!!!
Betyg 5
2004-07-11 18:22
Claire är lycklig. Hon är tjugonio år gammal och har en underbar man som älskar henne och ska föda sitt första barn. Under förlossningen förändras allting i en handvändning. Hennes man lämnar henne för en annan kvinna och hon rasar ner som i en bottenlös avgrund. Tillintetgjord reser Claire hem till sin exentriska familj på Irland där hon försöker lappa ihop sig själv och sitt liv, för sin lilla dotters skull. Långsamt lär hon sig njuta av livet igen....

Det här är den första Marian K bok som jag har läst. Jag fick tips av en bokälskare igår på en fest. Det var första gången en Kille har rekommenderat den den här boken och därför tog jag mig i kragen och började läsa den. Tyvärr måste jag säga att jag blev besviken. Författaren skriver visserligen väldigt engagerande och berättelsen flyter fint med hjälp av typisk personlig berättarteknik (författaren låter huvudpersonen tala till läsaren precis som om de hade ett verkligt samtal), personkaraktärerna är också väldigt skarpa och låter läsaren dra på mungiporna både en och två gånger. Men tyvärr, jag fastnade inte. Romanförloppet kändes självklart redan från första kapitlet och jag blev aldrig förvånad. Även om jag kände igen mig nästan hela tiden, kändes historien harmlös och utan betydelse. Jag tycker den här boken av lite av en bagatell. Jag kommer antagligen inte läsa fler av Keys böcker. Jag ger denna en svag trea.
Betyg 3
2004-07-31 00:45
det här är den andra Marian Kayes bok jag läst och jag måste säga att jag tyckte mycket om den, den var väldigt rolig att läsa, men nu i efterhand kan jag inte säga att boken var så bra som jag trodde medan jag läste den... Jag menar att det bästa med boken var författarens humor, men bortsett från detta är historien inte så originell.Huvudpersonen Claire är inte så intressant som personlighet heller. Om jag får jämföra Vattenmelonen med Sista chansen, så tycker jag mer om sista chansen, även om den inte är så hemskt rolig som vattenmelonen. Vattenmelonen är en jätterolig bok, men inte mer än så. Jag ger den en fyra, eftersom jag hade så kul medan jag läste den, men jag vet egentligen inte om jag skulle rekommendera den till någon som skulle vilja läsa någon riktig bra bok.
och en annan sak: efter det att jag läst två böcker av Marian Keyes, känner jag mig lite trött på hennes stil, trots att jag gillade bägge böcker :( jag tror inte jag läser någon annan av hennes böcker de följande månaderna :p
Betyg 4
2004-07-31 10:53
Kan nog inte tillägga så mycket mer, bara upprepa det andra sagt: rolig bok som är trevlig och underhållande för stunden. Helt okej Keyes-bok.
Betyg 3
2004-08-04 17:04
Boken börjar med en lite självironisk ton som säger ungefär "jag vet att det här kan uppfattas som klyschigt, men det skiter jag i", vilket är rätt charmigt och funkar ett tag. Efter hand börjar jag dock irritera mig på att det just är så klyschigt, självironiskt eller ej.
Betyg 3
2004-08-26 10:00
Den här boken fick mig att skratta trots den oftast tragiska berättelsen. Marian Keyes är verkligen suverän på att förmedla känslor och hon skriver verkligen käckt. Jag kommer definitivt att prova alla hennes andra böcker!
Betyg 5
2004-08-26 13:12
Jag började läsa Vattenmelonen för en del år sedan när den just hade kommit ut och var i ropet. Jag tyckte inte alls om den och läste kanske en fjärdedel innan jag la den ifrån mig (och det är inte likt mig att inte avsluta en påbörjad bok). Hur det nu än var så blev det att jag läste en annan av Keyes böcker istället och den tyckte jag jättemycket om. Efter två andra lästa Keyes-böcker försökte jag på nytt med Vattenmelonen och först då uppskattade jag boken och förstod inte att jag hade tröttnat så fort på den förra gången!

Keyes är en underskattad författare som blandar det komiska med det allvarliga.
Betyg 4
2004-08-26 13:30
En lättsam bok att läsa i soffan eller på stranden. Marian Keys böcker påminner mycket om varandra, det räcker att läsa en eller två av hennes böcker för att få grepp om hur och om vad hon skriver.
Betyg 3
2004-09-20 19:03
Den första av Marian Keyes böcker jag läste. Väldigt rolig och läsvärd! Det är ingen bok som är så djup, utan nåt man kan läsa utan att behöva "tänka för mycket". Klart Väl Godkänd!
Betyg 4
2004-09-21 16:48
Jag har läst flera böcker av Keyes och jag gillar hennes böcker skarpt. De behandlar svåra situationer med allvar och humor blandat på ett jättebra sätt, man får läsa om svårigheter utan att vara deprimerad i veckor efter.
Betyg 4
2004-10-16 15:09
Bäst på engelska. Man kommer in i den irländska världen liksom...:

Again Marian Keyes writes about low selfesteem... (again? this is her first book... but anyway). According to MK everyone has low self esteem even though doesnt always seam so to other people. This time it is Claire, the eldest of the Walsh sisters. Claire with the academic education. Claire who Rachel envys. Low selfesteem is probably a problem of all the 5 Walsh sisters in the end. I hope MK will write books about Anna and Helen Walsh too. What's their problems?

Well, I enjoyed the book like I did the prewvious one I read by MK. Funny, ironic. Real. About just anybody. Eho couldn't feel like the Walsh sisters?
Betyg 4
2005-01-10 18:25
Helt okay. Den första jag läste av Keyes. Hon verkar ha en förkärlek för väldigt självupptagna hjältinnor. Lite klyschig, men rolig.
Betyg 3
2005-02-25 20:32
För yngre personer än mig, ger den nog mer!

Lättläst, lättsmält, & ingen större substans. Men skönt ändå.. Som att kolla på en lite seg såpa på TV, men som man ändå av nån underlig anledning ej kan släppa!

Min favorit är ju "Änglar" av Keyes böcker, läs den istället!!!
Betyg 2
2005-04-21 17:25
Jag gilla vanligtvis inte chiclitt, men den hä är nog den bästa som Marian Keyes skrivit. Skön somarläsning, inte dålig - men inte så bra heller. En stabil 3.
Betyg 3
2005-06-29 10:28
Förutsägbar som bara den, men ganska roligt på vägen. Efter denna blir dock alla andra Keys-böcker bara trista upprepningar.
Betyg 3
2005-07-29 10:21
Själv läste jag denna bok då jag var nyförlöst med mitt första barn och nyskild från min första man. Kände igen mig ganska bra!! Nu har jag tom hittat "min egen Adam". *ss*
Helt OK som de flesta av hennes böcker, kräver ingen tankeverksamhet, lättsmält och lättläst.
Betyg 3
2005-10-05 23:56
Jag tycker detta är en fruktansvärt rolig bok! Alla Keyes böcker är så roliga så jag många gånger skrattar högt när jag läser dem!
Betyg 5
2005-10-08 12:08
Marian Keyes har en speciell charm.
Betyg 3
2005-11-07 22:08
Läste vattenmelonen när jag åkte buss mellan Örnsköldsvik och Stockholm, utmärkt läsning när man sitter på en buss och har väldigt tråkigt. Marianne Keys romaner handlar ungefär om samma saker. Jag gillar hennes sätt att skriva om tankar och hennes roliga beskrivningar. Det tråkiga är att hon hela tiden upprepar sig och sällan kommer med något nytt, hon upprepar tankegångarna och drar ut på dem allt för ofta.
Vattenmelonen är en helt okej roman när man vill läsa en bok utan att behöva tänka så mycket.
Betyg 2
2006-03-09 09:32
Ganska förutsägbar, men också rolig. Underhållande bok när man har tråkigt, framför allt om man vill ha en lättläst bok.
Betyg 3
2006-07-15 15:41
Lättsam, underhållande och skitkul!! Detta var den första jag läste av Keyes, och en av de bättre. Även om det är många år sedan nu sitter den fortfarande kvar och jag rekommenderar den som strandläsning till vänner. Men väntar man sig ett litterärt underverk blir man besviken.

För mig fyllde den dock sin funktion, och då jag inte hade hört något om denna boken kunde jag bara bli positivt överraskad! Jag njöt mig igenom varje sida och blev uttittad på bussen då jag skrattade högt.
Betyg 5
2006-08-03 16:01
Den första boken av Marian keyes jag läste. Tyckte så synd om Claire... Roande läsning, men inget speciellt.
Betyg 3
2006-08-14 14:38
Det här var den första bok jag läste av Marian keys och den underhöll mig rätt bra, den är lättläst och jag skrattade till många gånger.
Ingen "måste ha läst bok" men en trevlig och lättsam bok som man läser av bara farten.
Betyg 3
2006-10-01 11:36
Skrattade skönt åt den svarta hummorn. Den första boken ajg läste av Keyes men sen har det fortsatt...
Betyg 5
2007-02-20 18:11
Ja kanske inte hennes bästa men heller inte den sämsta.
Man får tänka på att det hr var hennes första roman och dem brukar i regel inte vara dem bästa. Men helt klart läsvärd.
Betyg 4
2007-05-11 22:00
Om man bara vill läsa något roligt och avkopplande så kan jag varmt rekomendera den här boken. Humorn är oslagbar och man skrattar både länge och hjärtligt :) Det är bara lite tråkigt att den inte fastnar, det var inte så länge sedan jag läste den och trots det så fick jag lov att fundera ett slag innan jag kom på vad den handlade om nu igen... Så mitt betyg på den här boken blir bara en 3:a. Helt godkänd och underhållande men glöms snabbt bort.
Betyg 3
2007-05-25 22:01
Hm, det här var den allra första boken från Marian Keyes som jag läste. Jag läser i den ordningen hur hon har skrivit sina romaner. Nu har jag kommit till Sushi för nybörjare, och jag måste säga att trots att den här boken är ganska rolig och lite spännande så kan det inte nå upp till någon utav dom andra (En oväntad semester, Lucy Sullivan och Sista chansen). Den här var lite för...mycket på något vis!
Betyg 3
2007-06-14 18:28
Berättelsen om Claire, vars man lämnar henne dagen deras dotter föds för grannfrun. Väldigt rolig och bra bok.
Betyg 4
2007-06-28 00:28
Första boken jag läste av Keyes, var just denna, och den är helt ok som strandlektyr som någon redan påpekat, men det är något i hennes humor som jag inte gillar. Lite för förutsägbart och klichéartat.
Betyg 3
2008-01-04 16:03
En mycket bra bok. Marian Keyes skriver på ett vardagligt sätt. Jag var mest förbannad på James. Ni som inte läst boken gör det. Ni kommer inte ångra er.
Betyg 4
2008-01-29 16:29
Efter denna bok har jag läst alla böcker hon skrivit. Skön humor blandat med allvar.
Betyg 5
2008-03-09 20:38
Den bästa av Marian Keyes bäcker.
Betyg 4
2008-08-12 01:26
Tjejig bok men ganska rolig
Betyg 3
2008-10-09 14:47
En klassiker i genren. Rolig, underhållande och charmig!
Betyg 4
2008-10-26 18:17
jag älskar Marian Keys hon skriver så himla kul har dock inte läst hela men den är kanonkul att läsa.. ska läsa vidare hennes böcker
Betyg 5
2008-11-17 21:09
Den första Keyes jag mötte. Och den är bra, jojo. Hon har ett språk som fångar mig, får mig att skratta och ibland gråta. det är skrivsättet hon vinner på.
Betyg 4
2008-12-10 11:20
Hmm, jag är nog för gammal för sånt här.
Tyckte bara att det var tramsigt.
Betyg 2
2009-02-03 10:09
Jag prövade och det passade inte mig med den här boken. Jag har inte gjort något mer försök, det kändes liksom lite för mycket för mig. SOm valigt har jag svårt att sätta fingret på vad som var fel, men någonting var det.
Betyg 2
2009-04-01 20:07
Det var den första boken av henne som jag läste men det är inte den bästa. Claire är den tråkigaste av systrarna. Önskar att hon hellre hade skrivit en bok om Helen.
Betyg 3
2009-10-11 15:20
Läste den här boken för flera år sedan och kommer inte alls ihåg vad den handlade om mer än att den var bra. Gillar Keyes böcker, de är lättlästa och underhållande men ger kanske ingen behållning efter att de är utlästa.
Betyg 3
2011-03-28 19:25
Åh den här boken var helt underbar! jag har inte läst så många böcker av Keyes men hittills var det här den bästa, humor, kärlek och vänskap.
Jag älskar Keyes och kommer nog alltid att göra det!
Betyg 5
2011-11-30 13:39
Förstår inte hur folk kan gilla denna bok! Visst, den är stundtals rolig, fyndig och katchig, men faktumet att huvudpersonen Claire är en totalt IQ-befriad och osjälvständig person, som hela tiden betonar hur mycket hon gillar att kalla sig själv "kvinna" och bara verkar bry sig om män, gör henne oerhört ointressant att läsa om. Det känns som om man hela tiden ligger ett steg före henne i boken, man fattar allt innan huvudpersonen själv gör det, vilket bara är frustrerande.

För er som gillar att läsa om stereotypiska självupptagna kvinnor i en väldigt seg takt med lite skämt här och var, läs Vattenmelonen!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vattenmelonen
Liknande böcker:
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Rött, vitt & kungligt..
 C. McQuiston
De stora spåren
 H. Innes
Sommarens röster
 R. Pilcher
En omoralisk historia
 P. Sörman
Vägen vidare
 T. Thorup