bokrecensioner boktips

Flickan under gatan

Författare: Anders Roslund & Börge Hellström
Genre: Roman
ISBN: 9164202437


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är vinter och kallt. Ewert Grens har trettiotvå olösta fall på sitt bord. Hans älskade Anni ligger dessutom svårt sjuk. Men när en död kvinna hittas i en kulvert under S:t Görans sjukhus får han lägga allt annat åt sidan.

Samtidigt står plötsligt fyrtiotre barn, som talar ett främmande språk, i polishusets entré. Ewerts kollega Marianna Hermansson dras in i en uppslitande brottsutredning som sträcker sig utanför Sveriges gränser.

Två märkliga fall måste lösas. Och till slut tvingas Ewert Grens och hans kollegor ner under Stockholms gator för att söka en mördare. Till en värld där människor lever sina vardagsliv i tunnlarna, en värld de inte visste existerade.

Medelbetyg: 2,94 (36 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flickan under gatan :
2007-12-18 07:19
Huvudpesonen i boken - Ewert Grens - är en väldigt osympatisk person. Hans förhållande till sin sedan länge sjuka fru känns overkligt och hans fanatism för Siw Malmkvist likaså.

Storyn för övrigt om svenska gatubarn och handel med barn borde beröra en men i det här fallet gör det inte det.

Den här boken tillhör tyvärr inte de bättre i serien.
Betyg 3
2008-02-01 19:25
Lika bra som den förra boken i serien var, edward Finnigans upprättelse, lika dålig är tyvärr den här. Berättelserna om de strandsatta rumänska barnen och den döda personen i vid tunnlarna under Stockholm är inte speciellt bra berättade. De är osammanhängande och personerna beskrivs inte speciellt bra. Man får ingen sympati eller känsla för någon i boken.

En för stor del av handlingen tar upp Ewerts grens och hans kollegiers problem med varandra. Författarna verkar försöka dölja den bleka storyn i boken med att berätta mer och mer om Ewerts manskap istället. Det hela blir både trist och orealistiskt till slut. De verkar gå i samma fälla som Hanning Mankell gjorde med Kurt Wallander emellanåt. Livet är skit och det är bara jobb och jobb. De jobbar dygnet runt utan att sova. Usch det blir bara så tråkigt i längden. Det vore bättre om författarna riktade in sig på handlingen i mordgåtan, men när den är så tunn som i den här boken så kanske det är hopplöst det med. En klar 1-a.
Betyg 1
2008-03-10 17:08
Några olika historier som vagt knyts ihop utan att få något egentligt slut. Början ganska lovande, men historien går i stå och betyget blir knappt godkänd.
Betyg 2
2008-03-11 14:33
Upplevde den helt tvärt om ! Välskriven engegerande story , deras bästa hittills ! Och Evert känns mkt trovärdig i sin situation med frun och sin egen ensamhet som hotar kväva honom totalt - mkt bra beskrivet !
Betyg 4
2008-03-26 19:12
Skittråkig, den sämsta av dessa författare.
Jag väntade bara på att den skulle ta slut, hade väl ändå hoppats på att något oväntat skulle hända - men icke.
Betyg 1
2008-04-29 19:00
Inte den bästa, synd för händelserna är intressanta.
Betyg 3
2008-06-19 03:12
tyckte nog mer om box 21 men dock ett lika intressant och nödvändigt ämne att uppmärksamma, och det tycker jag rolund o hellström gör med bravur, storyn som sådan är väl ingen kioskvältare men innehållet är destå viktigare. en stark 3:a. ser fram emot resterande böcker och hoppas att jag inte ska bli besviken..
Betyg 3
2008-07-05 15:36
Roslund&Hellström tillhör mina favorit förtattare och jag blev inte besviken på Flickan Under Gatan även om den inte var lika bra som Box21 så var det ändå en klar 4
Betyg 4
2008-07-27 15:35
Det var en av de bästa böcker jag har läst.Jag brukar inte gilla svenska
deckare men den här var jättebra.Jag fastnade direkt och sen var det
svårt att slita sig.Det är tragiska historier som tyvärr är sanna.
Betyg 5
2008-08-07 13:17
Intressant ämne men rätt så tråkigt skriven.
Betyg 2
2008-09-09 09:12
En tråkig bok. Som kunde blivit riktigt bra, men den haltar och känns oredig. Ewert Grens är osympatisk och verkligen inte något chefsämne. Varför ska hans träliga intresse för gamla Sivan låtar ens ska nämnas?

Betyg 2
2008-11-17 10:06
Helt okej bok. Den var inte så där otroligt spännande att man bara inte kan sluta läsa vilket jag har lite som ett krav på en bra thriller/deckare. Det jag dock uppskattar med Roslund & Hellströms böcker är deras förmåga att ta upp sociala problem som gemene man kanske inte reflekterat över tidigare. I detta fall lyfter man fram hemlöshet och det tycker jag ger boken ett extra djup.
Betyg 3
2008-12-04 18:47
Överraskande bra. Kanske den bästa av alla Roslund & Hellström hittills. Jag tycker att deras stil att inte "berätta färdigt", utan klippa till en annan scen fungerar riktigt riktigt bra i den här historien. Och visst är det spännande med världen under staden!

Jag blev inte ens irriterad på Ewert Grens muttrande...
Betyg 4
2009-03-11 13:44
Jag har nu läst klart boken "Flickan under gatan".. Den var rätt seg imellan varven, inte så att jag har velat sträckläsa boken direkt. Så det har blivit så att man kanske inte läst på flera dagar, och sen läst igen. Men mycket bra handling iaf, den handlar ju trots allt om något viktigt. Även om författarna berättar en aning segt, så var boken bra. Jag har tidigare läst andra böcker av samma författare som "Box 21", vilken jag tyckte berättade mer och var på ett annat sätt än denna boken. Men kort och gott en bra bok, den får en 3a av mig :)
Betyg 3
2009-03-22 10:58
Hej.
Jag tyckte boken var bra. Den hade ett driv som deckare ska ha. I början lite väl hoppig men jag kom in i den tillslut och tycker mycket om ämnena dessa författare skriver om.

Betyg 4
2009-04-09 15:50
Fascinerande historia. Men lite klent slut.
Betyg 3
2009-10-31 20:40
Jag gillar Roslund & Hellströms förmåga att ta upp sociala problem. Det ger boken ett extra djup. Här handlar det om hemlösa, om gatubarn. Den brutala verkligheten – barn som lever i tunnlar under gatorna i Stockholm.
Betyg 3
2010-01-12 15:35
Inte lika bra som Edward Finnigans upprättelse, men ändå bra. Boken behandlar ett viktigt ämne. Det handlar även om att man inte ska ha förutfattade meningar om en mördare.
Gillar hur sista sidan förändrade hela perspektivet.
Betyg 3
2010-01-12 17:19
Deras sämsta bok orkade inte ens läsa klart den. Tyckte bättre om Finningans upprättelse.
Betyg 2
2010-09-07 20:26
Boken började bra och jag trodde att jag hade hittat en ny spännande deckar-serie. Men så fel man kan ha! Slutet känns snabbt ihopkrasat och är inte alls trovärdigt. Många frågor står obesvarade. Jag såg framemot att få veta hur allting hängde ihop, men tyvärr.
Huvudpersonen, Ewert Grens gillar jag inte heller. Varför måste huvudpersonen i alla deckare alltid vara så knepig!
Nåja, boken blir trots allt räddad till en tvåa, eftersom den var spännande till en början och eftersom språket faktiskt passade mig riktigt bra.
Betyg 2
2011-03-16 11:56
Jag gillar sättet Roslund/Hellström skriver på. De får alltid mig att fundera lite extra och såna böcker är roligt att varva med. Alltid aktuella ämnen också. Den här boken hade ett bra språk, bra handling och ett nollställt slut. Hade slutet varit mer kraftfullt hade jag kunnat sätta en femma. Helt klart läsvärd!
Betyg 4
2011-09-08 19:04
Uppläsare: Shanti Roney. Han läser inte med någon större inlevelse.
Ewert Grens har trettiofyra olösta fall på sitt bord. Hans älskade Anni ligger dessutom svårt sjuk. Men när en död kvinna hittas i en kulvert under S:t Görans sjukhus får han lägga allt annat åt sidan.
Samtidigt står plötsligt fyrtiotre övergivna barn, som talar ett främmande språk.
Det handlar om gatubarn, men boken är inte direkt spännande. Den är ändå ganska intressant och den ger kanske en realistisk bild på hur polisen jobbar.
Betyg 2
2013-11-29 08:40
Andra boken jag läser av detta författar par, inte alls så bra som Box 21. Inte äns i samma liga, men helt ok.
Betyg 3
2017-06-16 10:55
En roman byggd på en bit av verklighet och en del fiktivt. När en mördad kvinna hittas i anslutning till Stockholms tunnlar under gatunätet så blir det upptakten till ett ärende för Ewert Grens och hans kollegor. Upptäckten leder vidare till en saknad flicka som är försvunnen sedan två år. Det blir än mer problematiskt när polisen får besök av en tysk polis som undersöker ett fall med dumpade rumänska barn som kommit till flera städer i Europa med buss. Romanen belyser det stora problemet med människor utan bostad som försöker överleva genom att bygga upp sin tillvaro utanför samhällets omsorger.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Flickan under gatan
Liknande böcker:
Bara på besök
 B. Oleary
De ofrälsta
 R. Harris
Blå
 M. Lunde
Flickvänskontraktet
 A. Keiler
Jag är Gud
 M. Karim
Gökungen
 L. Marklund
De sju vindarnas hus
 A. Estberg
En mor
 M. Gorkij