bokrecensioner boktips

Tre sekunder

Författare: Anders Roslund & Börge Hellström
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, spänning, kriminallitet, fängelse
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789164202949


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.

Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö.

Tre sekunder är en intensivt spännande thriller där människor i alla positioner sätts på prov.
Medelbetyg: 4,27 (26 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tre sekunder :
2009-05-25 20:10
De har lyckats igen! Författarna alltså. Ännu en jättebra, spännande och fascinerande bok om en infiltratör anställd av den svenska polisen. Boken är mycket trovärdig, lättläst och väldigt välskriven och genomarbetad.

Detta är fiktion men känns så äkta.

Man har lyckats att skapa mer än en huvudkaraktär. Och vem är ond och vem är god?

Ewert Grens är osympatisk i vanlig ordning men det hör ju liksom till!

Boken är på strax under 600 sidor men jag läste ut den i ett nafs. Det är korta avsnitt, tunna kolumner etc. så boken är lättläst.

Kan klart rekommenderas och det blir en femma i betyg från mig. Hade gärna läst en fortsättning men den lär väl inte komma.
Betyg 5
2009-06-10 18:53
ROSLUND & HELLSTRÖM 3 SEKUNDER
Killarna har gjort det igen. En ny succébok.
Har fått denna bok från Piratförlaget för att recensera.
Detta är deras femte bok som de skrivit tillsammans. Börge Hellström har ett förflutet som missbrukare och är dömd för flera våldsbrott i sin ungdom. Men sedan mitten av 1990-talet är han ren från sitt missbruk. Han var med och grundade KRIS (kriminellas revansch i samhället) När SVT-journalisten Anders Roslund skulle göra en dokumentär om KRIS blev de vänner och började att skriva böcker tillsammans.

Denna bok handlar om Infiltratören Piet Hoffman alias Paula som har ett kriminellt förflutet. Han lever ett dubbelliv och ljuger ständigt för sin fru och två barn.
Både som uppdrag av polisen och Polska maffian Wojtek skickas han till ett av Sveriges tyngsta fängelse. Aspås fängelse.

Han ska kontrollera knarkaffärerna därinne genom att smuggla in amfetamin. Om det går åt skogen har hans två kontakter hos svenska polisen lovat att få ut honom. Nu går allt åt skogen men när Piet kontakter sina poliskontakter låtsas de inte känna av honom.

Nu återstår det bara att försöka klara av det själv. På exakt 3 sekunder vet Piet (Paula) att det tar att dö. F

Fallet kommer till kriminalkommisarie Ewert Grens som inte vet vem Hoffman är och inte heller att Piet Hoffman har sina kontakter bland hans anställda.

Ewert Grens hustru är numera död och han lägger ner alla sina Siw Malmqvist skivor i polisens förråd. Han är som vanligt helt besluten att klara av detta brott. Slutet är mycket spännande men också oväntat.

En nästan 600 sidors tung bok som jag ialla fall nästan sträckläste. Hade jag inte haft familj hade jag nog läst den rakt av. Men jag läste till kl 02. om nätterna. Tiden stod still och jag läste tills ögon föll ihop.
Betyg 5
2009-11-29 00:41
skulle sååå vilja att jag älskade denna, att jag höjde den till skyarna så som de andra böckerna av roslund/hellström.. men ser så fram emot deras kommande!!!
Betyg 3
2009-11-30 07:06
En jobbig läsupplevelse! Men jobbig på ett positivt och engagerade sätt.
När jag väl börjat läsa de ca 600 sidorna kunde jag knappt sluta. Jag läste ut den på två dagar och sedan gick jag och log och rös i flera dagar efteråt.

Bokens huvudperson är något av en skurkarnas James Bond som får hela världen emot sig.

Mycket bra.

Betyg 5
2010-05-16 20:06
Vad tråkigt att den tog slut. Jag saknar den redan.
Betyg 5
2010-06-07 08:23
Rätt så spännande men jag upplevde den som seg i början och dessutom kändes historien litet splittrad.Tidvis högspänning,tidvis tomgång.Hade inte riktigt det där flytet som utmärker en nagelbitare av högsta rang.
Betyg 3
2010-07-25 18:00


Boken handlar i huvudsak om infiltratören Piet som hjälper polisen att sätta dit den polska maffian. Han lever ett dubbelliv och med en ständig press av att bli avslöjad samtidigt som han har dåligt samvete för sin familj. Han kan när som helst bli avslöjad.

Samtidigt utreder kriminalkommissarie Ewert Grens ett mordfall och kommer väldigt nära Piet och de poliser som skyddar infiltratören. Så nära att att det blir riktigt farligt för Piet, för farligt.

Boken är intensiv och väldigt bra skriven. Det är första boken jag läser av herrarna Roslund och Hellström och vill läsa mer. En riktigt bra story som skiljer sig markant från de flessta andra kriminalromaner. Jag rekommenderar den starkt.
Betyg 5
2010-08-31 15:30
Ännu en spännande, intressant och framförallt tankeväckande historia av Roslund / Hellström. Fiktion som känns äkta.
Betyg 3
2011-01-19 09:59
Hade höga förväntningar på denna, efter alla lovord den fått. Och visst, den var bra. Men lite låång i början. Och alltför många omtagningar av intrigen (vi får ju se till att inte tappa någon läsare, alla måste ju hänga med!). Detta drar ner betyget en del.
Åsså var det inte så rafflande som man (författarna) skulle önska. Men absolut besitter "Tre sekunder" ett underifrånperspektiv som inte ofta kommer till tals i romaner i den här gengren.
Betyg 3
2011-06-08 15:51
Har den här boken på CD. Slängde på den igen för andra gången för några dar sen. På ett kick så hade jag lyssnat igenom dom fem första skivorna innan jag kom på att det kanske var dags att gå och lägga sig och sova. Har man börjat läsa den här boken är det svårt att sluta.
Gillar dessa författare.
Dom beskriver hur verkligheten kan vara för dom glömda, dom som står längs ner på sammhällsstegen, dom som ingen vill veta av. Dom kriminella, knarkarna och prostituerade...Kan även remomendera boken "Box 21" av samma duo...
Fråga: Finns det nån trasigare och bittrare människa en kriminalkommisarie Evert Gräns?? Han får Kurt Wallander att framstå som en nykär glad fjortis som har hela livet framför sig...
Betyg 5
2011-07-20 15:42
Bra
Betyg 4
2011-12-14 15:24
Sågade precis Hypnotisören så för att väga upp det så kan jag bara säga....Så här ska en bok skrivas. Fullträff.
Betyg 5
2012-11-07 20:26
Helt klart deras bästa bok hittills, nästan 600 sidor va i detta fallet för litet!!
Hoppas deras senaste bok "två soldater" , som väntar i min bokhylla, är på samma nivå.
Helt klart en 5.a!
Betyg 5
2014-06-24 13:14
Mycket mycket bra shit denna var bra
Betyg 5
2014-12-06 07:28
Roslund&Hellström böcker är speciella, de skriver som om de är en del av det undre världen, de verkar känna människorna som lever på andra sidan lagen och de är insatta hur polis arbete går till. Tre Sekunder är en bok på 600 sidor men den går fort att läsa, kapitlen är korta , och det är snabb tempo i boken. Som de tidigare böckerna är tre sekunder en toppen bra bok!
Betyg 4
2017-06-12 13:33
En mycket spännande deckare där huvudpersonen är en infiltratör som jobbar för polisen. Han får i uppdrag av den polska maffian att ta över narkotikahandeln på de svenska fängelserna. Men en infiltratör lever ett farligt liv där han kan bli dödad av båda sidor om han riskeras att avslöjas. Och om någon viskar att han är en tjallare så riskeras han att dödas direkt. Det här är en mycket spännande roman med karaktärer som känns mycket levande.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tre sekunder
Liknande böcker:
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind