bokrecensioner boktips

Signal

Författare: Stephen King
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, framtid, spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789170026638


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,47 (15 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Signal :
2007-10-20 17:02
Boken handlar om en signal som kommer från alla mobiltelefoner.Alla som pratar i sina mobiler blir fullständigt galna. Dom som klarar sig måste ge sig av till Kashwak=ingen fon.Det kan vara ett löfte eller ett hot.
Betyg 5
2008-04-26 10:25
En helt vanlig eftermiddag gick hela världen åt helvete.
Så kan man säga att Stephen Kings bok Signal börjar. En Signal som skickas via mobiler raderar all vett och civilisation från människans hjärna och de förvandlas i ett slag till det mest djuriska och mordiska man kan tänka sig.
Klarar man sig undan från Signalen är nästa steg att undgå att bli lemlästad och uppäten av de som blivit förvandlade.

Detta är en annorlunda version av ett mycket vanligt upplägg - zombies. Större delen av jordens civiliserade befolkning blir i ett slag en form av kollektiva zombies och de som blir kvar försöker hålla sig vid liv, förstå vad som hänt och hoppas på att deras nära och kära klarat sig.
Bokens huvudperson, Clay, försöker desperat söka sin son och drivs av hoppet att han varesig blivit förvandlad eller lemlästad.

Signal kan vid första betraktelsen kategoriseras som "dum slentrianidé som går ut på att fläska fram så mycket äckel, blod och slakt som möjligt".
Och visst är det på många sätt så. King försitter få tillfällen att få berätta om köttslamsor som flyger, blod som sprutar och olika äckliga kroppsvätskor som tränger ut från olika håll.
Men samtidigt har King förmågan att göra karaktärer vi bryr oss om och att lyfta fram ett samhällsproblem som vi alla hjälps åt att ignorera: vad händer om tekniken en dag slutar vara till vår hjälp och i stället blir vår fiende. Vad gör nämligen människor i boken när de blir utsatta av ett hot från tekniken: jo, de vänder sig till tekniken för att få hjälp.
Och den utsatthet som människan frivilligt skaffat sig - och som är grunden i boken - är mer skrämmande och äcklande en alla flygande köttslamsor och vansinniga monster som vacklar omkring och gnager ihjäl.
Det är där King skiljer sig från andra i genren och höjer hans böcker till en annan nivå.

Ove Ström har läst in denna bok och var inte speciellt övertygande. Han tillhör den kategori inläsare som betonar på ett märkligt sätt när han läser in. Om han pratade på det sättet i vardagslivet skulle folk frysa ut honom socialt - för det är bara konstigt.
Nu var boken så pass gripande och bra att jag kunde bortse från denna inläsning. Men med en sämre bok hade jag nog gett upp någonstans på vägen och inte orkat med hans märkliga satsmelodier.
Betyg 4
2008-08-04 22:45
Den här boken faller inte mig i smaken, det känns som om han plitat ihop boken på en förmiddag. Men efter som den stundvis var lite spännande så får den en 2:a av mig.
Betyg 2
2008-08-05 09:21
Känns som King skrev den här boken eftersom han retar sig på alla som redan nu beter sig zombies när de talar i mobilen. Men ond teknik har aldrig varit Kings starka sida.
Betyg 2
2008-12-05 01:00
Tekoppen kan slänga sig i väggen då boken verkligen var bättre än bara bra... och huvudhandlingen gich inte alls ut på tekniska detaljer som någon vilsen över "tekoppen" antog utan om om människor och mänskliga barriärer... som en dag Inte längre finns.
I centrum av handlingen står familjemedlemmarna som Clay, huvudpersonen desperat söker... inte tekniken.

Kanske är inte King's starka sida mobiltelefonerna, men de är inte heller det viktiga... Boken berör även de mindre känsliga och de som nyligen betygsatt den verkar inte tillhöra dit ens..

håll er till Arne Tempellriddaren och dylikt...
Betyg 5
2008-12-05 04:23
Köpte mest boken för att få mig ett gott skratt. Det fick jag.
Betyg 2
2008-12-13 19:41
Jag håller på att läsa den nu!!!!! Den e bra men inte så läskig.......jag ska se en version av filmen som heter The signal
Betyg 4
2009-01-21 15:10
Lyssnar just nu på denna bok och tycker om den.
Men jag retar mig också på inläsarens sätt att läsa, Dramatenvarning!
Vore boken inte så bra så skulle jag slutat lyssna på en gång.
2009-07-14 13:43
Finns många recensioner på den redan.
Själv tycker jag att det var en helt ok S.K bok. Ingen av hans bättre.
Påminner något om flera av hans andra böcker. Knackarna, Pestens tid mfl.
Betyg 3
2009-08-03 22:15
Som novis i bokvärlden väger möjligtvis min recension inte många kilo jämfört med de andra som skrivit runt 200 stycken.
Men man måste ju börja någonstans.

Väldigt bra bok överlag, men många saker som kunde vara bättre. (Men finns verkligen den perfekta boken?!)
Spänningen stämmer ju rätt bra överens med den fina stapeln däruppe, 7 alltså, och man har svårt att lägga ifrån sig boken, (lite klisché-igt uttryck kanske, men det stämmer ju!)

De som tycker om framtids/worldending/masshysteri/"zombie"-böcker kommer älska denna bok, och vad jag hört då jag inte läst några andra Kingböcker så är den lika orginell som hans andra.

4 stjärnor från mig.
Betyg 4
2011-11-22 22:48
En av Kings sämre historier, enligt mig. Klar dussinprodukt. Som så ofta med dessa intressanta apokalypshistorier väljer man att ta upp zombie-spåret. Det är synd.

Att världen drabbas av en livsfarlig signal genom de mobila nätverken är en intressant tanke men det blev inte mer än så. Däremot blod, svett och dårar.

Nåväl, det är hyfsad spänning mellan varven.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Signal
Liknande böcker:
Doktor Bertilssons eve..
 T. Arvidsson
De ensamma
 A. Kuru
De rättrådiga
 T. Lindberg
Älgkronan
 A. Lilja Gladh
Lämna inga spår
 H. Coben
Den sista akten
 A. Berg
X
 P. Engman
Röd signal
 J. Brännström
Dödsdansen
 M. Grund