bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
En dag till skänks
Jag skulle vilja att n..
Jag skulle vilja att n..
Lyckan är en sällsam f..
Tillsammans är man min..
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJag älskade honom

 
Författare: Anna Gavalda
Genre: Roman
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9100113972
 
Spänning:  1
Romantik:  3
Humor:  1
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Chloé, trettiotvåårig tvåbarnsmor, älskar - eller älskade - sin man. Men han har just övergett henne för en annan. Hennes svärfar tar sig an henne och de två små flickorna över ett veckoslut på landet. Chloé upplever svärfadern som kall, sluten och patrialkalisk. Men påverkad av Chloés förtvivlan öppnar han sig för henne och berättar om de hemliga passionerna i sitt liv - hur han också älskat, och svikit.

Chloé är till en början inte särskilt intresserad av svärfaderns berättelse men så småningom berörs hon och blir både utmanad och provocerad. Det uppstår en regelrätt ordduell emellan dem och det visar sig att även en modern ung kvinna kan hysa en hel del moralism och omvända fördomar.

Genom Anna Gavaldas sedvanliga drastiska humor dras vi med in i en ung kvinnas och en gammal mans drömmar, förhoppningar, kärlekar och längtan - ömsom roade, ömsom rörda.

Utdrag ur boken:

- Jag har haft många fiender. Jag skryter inte med det, jag beklagar mig inte heller, jag struntar blankt i det. Men vänner... Personer som jag
har velat bli omtyckt av? Så få, så få... Du bland annat. Du, Chloé, för du har sån talang för livet. För du får fatt i det med dina utsträckta armar. Du rör dig, du dansar, du vet hur man ska ordna det för sig i ett hem. Du har den där underbara gåvan att kunna göra människorna omkring dig lyckliga. Du är så tillfreds, så tillfreds på den här lilla planeten...
- Det känns inte som om vi pratar om samma person...


Nedskrivet av Salamis


Medelbetyg: 2,5 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jag älskade honom :


Joanna 2007-08-10 12:44
Väger här mellan 2 och 3. Men det blir en stark tvåa. Blev mest irriterad på boken och hur FRANSK den är. Jösses. Det var som att bli kastad tillbaka till min tid i Frankrike, och det var inte de positiva bitarna jag blev påmind om.
Betyg 2

Rosa 2008-04-28 08:31
Detta är mer en novell än en roman. En kort bok med korta meningar. Chloe blir lämnad av sin man och flyttar in hos ex-mannens pappa som berättar för henne om sitt liv. Det är hela historien.

Jag vet inte om man ska tycka att den här boken är vacker eller vad det är. Hursomhelst så hittar jag inte meningen med den. Skönt att den var så kort.
Betyg 2

Dina.Tiger 2008-05-08 21:33
Jag har svårt att greppa den här historien. Jag förstår att författarinnans grundidé ligger i styfpappans historia. Men när jag började läsa förväntade jag mig att det skulle handla om Chloé, hennes problem presenterades tidigt och jag blev intresserad. Sen gick resten av boken ut på Pierre's berättelse och jag fick inte läsa mer om Chloé.

Men fast blev jag och läste ut boken på en dag. När jag slog igen den hade jag svårt att bedöma om jag tyckte om den eller inte. Berättelsen är djup men den läggs kanske ut på lite många sidor, det känns som om boken kunde ha fortsatt efter att styvpappan berättat klart, jag var intresserad av fortsättningen... Men det gjorde den inte.

Min slutsats blir nog att den inte är i närheten av "Tillsammans är man mindre ensam", men som novell är den riktigt bra och eftersom jag inte kunde slita mig kan jag bara anta att jag måste, trots bristen på Chloé's liv jag ville ha mer av, ha gillat den lite iallafall.
Betyg 3

Salamis 2008-08-23 16:53
Chloé och hennes svärfar sitter en natt i ett iskallt hus och diskuterar sina liv med varandra.
Bara talstreck berättar när någon annan börjar prata i övrigt får man ingen hjälp på den punkten. Men det gör för det mesta bra ändå eftersom största delen av boken består av Chloés och svärfaderns samtal.
Jag fick ett simpelt intryck av den här boken, enkel text som går fort att läsa. Men den texten innehåller flera tunga funderingar som är intressanta att läsa.
Den eviga uppdelningen av manligt och kvinnligt är inte lika rolig.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Jag älskade honom


  Köp boken som film på cdon: