bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Jag skulle vilja att n..
Jag skulle vilja att n..
Jag älskade honom
Lyckan är en sällsam f..
Tillsammans är man min..
Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan
Miraklernas tid
 E. Seeberg
En roll för Margareta
 H. Fogelström
Kvinnornas stad
 E. Gilbert
I morgon kommer Christine
 M. Wester
Serotonin
 M. Houllebecq

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn dag till skänks

 
Författare: Anna Gavalda
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, syskonkärlek
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789100124571
 
Spänning:  4
Romantik:  4
Humor:  3
Lärorik:  4
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Tre syskon rymmer från ett tråkigt bröllop och söker upp sin yngste bror som arbetar som guide vid ett lantligt slott. Utflykten blir till ett sista skimrande ögonblick av lycka, den sista gången som de tillsammans verkligen får vara ansvarslösa och fria som barn. Denna dag kommer oväntat, som en gåva. De vet att vardagen och allvaret väntar, och att livet aldrig mer kan bli som när de var barn, men just i nuet låter de ingenting förstöra lyckan. Ett melankoliskt slutackord förhöjer allvaret i denna moderna, charmiga och roliga kortroman.

Medelbetyg: 3,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En dag till skänks :


kristina_s 2010-08-24 22:36
Recension av Anna Gavaldas bok En dag till skänks

Boken är utgiven på Albert Bonniers förlag i A 6-format och innehåller 150 sidor.

Anna Gavalda är född 1970 utanför Paris, där hon även är uppvuxen. Numera bor hon med sin familj i trakten nordost om Paris. Hon har tidigare studerat vis Sorbonne och är utbildad lärare i franska. Idag skriver hon på heltid. Hennes mest kända verk här i Sverige är: Tillsammans är man mindre ensam (2005)

Handling: Tre syskon är på väg tillsammans i en bil till ett tråkigt bröllop. I bilen störs sig de två systrarna sig på broderns fru som ständigt klagar på sin man, till exempel på att han kör hackigt så hon inte kan måla naglarna. Stämning är inte den bästa. Väl framme där bröllopet ska stå, rymmer de tre syskonen iväg och söker upp den yngste brodern som bor och arbetar som guide vid ett lantligt slott. De upplever en lycklig dag, där de känner sig fria som barn. De pratar om sina föräldrar och sin uppväxt tillsammans.
Det är systern Corine som berättar. I slutet av boken berättar hon om en hund som kommer fram till henne. Hunden är i mycket dåligt skick och Corine tror att den ska dö där vid hennes fötter. Men efter lite omskötsel kryar hunden på sig och Corine fäster sig så mycket vid den att hon tar den med sig hem.

En underbart skriven bok, som inte är större än A6, av den populära författaren Anna Gavalda som även nått en stor publik i Sverige med sin bok Tillsammans är man mindre ensam, också den en underbart skriven bok. Anna Gavalda är en fantastisk berättare. Boken är poetiskt skriven och texten är vacker. Hon skriver inte mer än vad som behövs, det är bara att läsa mellan raderna så förstår man berättelsen. Även om boken var så kort har Anna Gavalda lyckats att förmedla en riktigt bra story.

Betyg 4/5 Kristina Simar
Betyg 4

Dina.Tiger 2011-08-22 21:36
Liten och söt bok med en djup och smärtsam historia om fyra syskon som befinner sig på tröskeln till att lämna barndomen och sina starka familjeband bakom sig.
Går fort att ta sig igenom förstås, full av liv men präglas samtidigt av sorgen och rädslan inför livet och hur det förändrar oss.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En dag till skänks


  Köp boken som film på cdon: