bokrecensioner boktips

Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans

Originaltitel: Je voudrais gue quelqu un m attende quelque part
Författare: Anna Gavalda
Genre: Novellsamling
Ämnesord: depression, kärlek
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9100104620


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Här möter vi den Paris - chica, hypermedvetna kvinnan som stolt avvisar en flirt för en snegling på mobildisplayen under en romantisk middag på kvarterskrogen. Ynglingen av fin familj, som övertalad av sin vän bond sonen lånar pappas lyxbil, råkar köra på ett vildsvin, lastar svinet i bilen och överraskas av att det fortfarande lever. Vi får också uppleva den kvinnliga veterinärens raffinerade och handgripliga hämnd på Mans samhället. .
Variationsrikedom präglar dessa noveller, drastiska, grova men alltid med en finstämd, träffsäker psykologi. De kretsar kring allt från syskon konkurrens och äktenskapliga kyla, tillfällig sex, förälskelse och unga människors möte med etablissemanget.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans :
2015-04-14 23:30
En novell samling om ensamhet, kärlek och livs kriser. Det är bra noveller med vackert språk , mycket känsloladdad. Men jag är inte förtjust i noveller, gillar långa historier, tjocka böcker , men gillar man noveller så är det en bra samling. En inblick i vardagen hos olika människor , som en kort titt i fönsterrutan i människors liv.
Betyg 3
Liknande böcker:
Jag säger det ni tänker
 C. Sittenfeld
Brist
 A. Schulze
Den gula tapeten
 C. Perkins Gilman
Horatio sparkins
 C. Dickens
Duellen
 A. Tjechov
Tre år
 A. Tjechov