bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
En dag till skänks
Jag skulle vilja att n..
Jag skulle vilja att n..
Jag älskade honom
Tillsammans är man min..
Liknande böcker:
Den svarta systern
 D. Edqvist
Kristin Lavransdotter 1
 S. Undset
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne
Regnmannen
 J. Karlsson
Den fantastiska berätt..
 R. Puértolas
Sommaren utan män
 S. Hustvedt
Boken om Eva
 C. Beresford-Howe
Ghachar Ghochar
 V. Shanbhag
Den Blinde Siaren
 S. Pari
Huset vid Peachtree Road
 A. Rivers Siddons

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerLyckan är en sällsam fågel

 
Originaltitel: La Consolante
Författare: Anna Gavalda
Genre: Roman
Ämnesord: depression, psykologi, humor, kärlek
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789100113308
 
Spänning:  2
Romantik:  7
Humor:  6
Lärorik:  4
Sorglig:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Efter den enorma internationella framgången med Tillsammans är man mindre ensam kommer Anna Gavalda med ännu en stor roman om människor som fått sina törnar i livet men som finner tröst i varandra. I centrum står Charles, arkitekt med många prestigefyllda uppdrag långt utanför Frankrike men mindre framgångsrik med att skapa ett hållfast liv utanför arbetet. Han börjar närma sig 50, hans relation med Laurence blir allt kallare och en trötthet håller på att äta upp honom inifrån. Så får han ett osignerat brev, Anouk är död, och minnena väller över honom. Han söker sig nu tillbaka mot händelser och människor i sin ungdom, och möter på vägen Kate, en kvinna som lever i ett slags lantligt, stökigt paradis omgiven av barn och djur. Men även Kate, sin smittande vitalitet till trots, har prövats av livet och tvingats till svåra val. Kate och Charles dras till varandra men inget är givet på förhand...


Medelbetyg: 3 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Lyckan är en sällsam fågel :


Dina.Tiger 2009-07-05 23:49
Anna Gavaldas bok tycktes knepig och väldigt svävande när jag började min läsning. Jag fick koncentrera mig vid varje mening jag läste för att hänga med i språket, som var lite för poetiskt och underförstått.
Men ju mer man kom in i berättelsen glömdes det bort och texten flöt av sig själv. Historien om Charles barndom, om hur personer som kännetecknar livet vissnar och djupa spår tynger ner honom, blir väldigt gripande.
Lycka, handlar den här boken om. Lycka som dör, liv som levs i ovetande likgiltighet och till sist lycka som återfinns i andra.
Vackra färger.
Betyg 5

okidoki 2009-07-10 11:37
Årets stora läsbesvikelse? Det här är en rörigt berättad historia med oklar presentation av romanens personer. Jag trodde till exempel länge att Dada och Anuk var samma person. Jag tog mig fram till 150 sidor av de 550, då började en del antydningar att dyka upp i boken om att den unge pojken och hans kompis mamma "Anouk" kanske inte haft en riktigt oskyldig relation. Ingen feel-good heller med andra ord. Jag hastar vidare till trevligare läsning.
Betyg 2

gun 2012-09-09 13:26
En fachinerande berättelse, vilken jag först hade problem att koncentrera mig på men efterhand så var det som Charles tankar om sin barndom fastnade. Hans kärlek till Anouk, hans barndomsvän Alexis mamma, är stor men detta är han inte själv riktigt medveten om. Allt det svarta från hans ungdom överväldigar honom och hotar att förgöra honom när han fått reda på att Anouk är död men då möter han Kate. En otroligt fin berättelse om val här i livet och rädslan att göra bort sig när man blottar sina känslor.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Lyckan är en sällsam fågel


  Köp boken som film på cdon: