bokrecensioner boktips

Trofésamlaren

Författare: Björn Hellberg
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789185801268


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Staden förbereder sig för sommaren och den sedvanliga invasionen av badgäster. Men friden störs av en våldsverkare som opererar i skydd av vårmörkret. Två gånger har han slagit till mot unga kvinnor, och så småningom kommer det till polisens kännedom att han berövat offren högst personliga ägodelar.

Bland kriminalarna blir han känd som trofésamlaren, och de räknar med att det snart sker ett tredje överfall.

När våldsspiralen obarmhärtigt skruvas upp ställs kommissarie Sten Wall och hans kolleger inför ett lika svårlöst som skrämmande fall.

Medelbetyg: 2,44 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Trofésamlaren :
2007-07-24 18:58
Trofésamlaren, av Björn Hellberg, är den sjuttonde och senaste boken i Sten Wall-serien. Som vanligt utspelas största delen av handlingen i den fiktiva Staden och huvudperson är kommissarie Sten Wall. Andra personer som huserar på Stadens polisstation är Maggie Larsson, Algot Malmström, Carl-Henrik Dalman, Otto Fribing och Jan Carlsson.

I Trofésamlaren ställs kommissarie Sten Wall inför ett av sina mest förbryllande och komplicerade fall. Två unga kvinnor, Rakel Olofsson och Vibeke Rodell, har blivit attackerade av en okänd man. De har under knivhot blivit tvingade att klä av sig på underkroppen för att sedan berövas sina trosor. När ett tredje offer, Ebba Falk, överfalls blir det inte riktigt som förövaren tänkt sig…

Samtidigt blir parkeringsvakten Rebecca Johansson utsatt för upprepade hot. Efter en tid blir hennes kollega brutalt misshandlad i Rebeccas trappuppgång.

Förutom dessa två händelser sker snart två tätt inpå varandra följande mord vid strandkanten i sjön Glaninge. Kommissarie Wall ställs inför många svåra frågor: Finns det något samband mellan morden? Hänger morden ihop med överfallen mot de unga kvinnorna? Vilken roll spelar bötningsexperten Joel Lithell i dramat?

Trofésamlaren är enligt mig en fullt godkänd svensk kriminalroman. Vardagsskildringarna är mästerliga och trovärdiga. Språket är säkert vilket gör den behaglig att läsa. Trots detta så tycker jag inte att Trofésamlaren är någon av Hellbergs bästa romaner. Historien känns till en början aningen tunn och man saknar den där riktiga spänningen med mord till följd. Den artar sig dock ju längre man kommer slutet. På tal om slutet så blev jag lite besviken. Det blev inte så värst dramatiskt och jag hade nog hoppats på lite mer spänning. Dödslängtan, som är den sextonde boken i serien, känns lite vassare än Trofésamlaren.
Betyg 2
2008-12-10 10:59
Ganska ordinär historia, inga överaskningar!
Betyg 3
2009-09-22 22:53
ok men inte mer.
Betyg 2
2014-05-04 15:10
Boken levererar en rätt tunn historia och det samma kan man säga om karaktärerna. Boken är också enkel och lättläst.

Samtidigt så tycker jag så mycket om att läsa Björn Hellbergs böcker om Staden och Sten Wall. Speciellt underbara är de när man samtidigt befinner sig djupt in i andra mer utmanande böcker som utspelar sig i andra länder.
Det är så skönt att då få ta del av Hellbergs härliga språkanvändning och den trovärdiga känslan av dagens Sverige och svenskar.

Helt enkel en behaglig och mysig läsning som underhåller.
Betyg 3
2015-07-12 11:27
Tråkig
Betyg 2
2017-01-21 13:54
Sten Wall ställs här inför ett klurigt fall. Någon hotar unga kvinnor. När den trolige förövaren hittas död så blir det komplicerat. Ännu ett mord sker men denne gång känns det bisarrt då platsen är nästan exakt detsamma som tidigare. Det finns många misstänkta men polisen vet inte om någon är skyldig. Men sen kommer mördaren själv att avslöja sig utan att förstå det själv. En ganska lättläst deckare.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Trofésamlaren
Liknande böcker:
Offermakaren
 V. Sten
Sly
 S. Strömberg
Oskuldens lag
 M. Connelly
Även vilda hundar
 I. Rankin
knutar och kors
 I. Rankin
Spader dam
 M. Davy
Den andra systern
 P. Mohlin
En eld i natten
 M. Connelly
Satans sommar
 K. Faber