bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Dragon Haven
Dragon Keeper
Magins skepp
Mördarens Jakt, del 1 & 2
Mördarens lärling
Narrens hemlighet
Narrens uppdrag
Royal Assassin
Sorgeskeppet
Vargbroder
Ödets skepp
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNarrens öde

 
Författare: Robin Hobb
Genre: Fantasy
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9127107329
 
Spänning:  9
Romantik:  5
Humor:  4
Lärorik:  5
Sorglig:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Prins Trofast beger sig ut på en seglats mot den arktiska ön Aslevjal för att kämpa mot den väldiga draken Isflamma. Om draken besegras kan han säkra freden med Utöarna och samtidigt vinna Ellianias hand. Narren, den gyllene mannen, har tvingats stanna i Bockborgen för att undvika det öde han förutspått sig själv.

Efter ett uppehåll på Utöarna fortsätter prins Trofast med sitt följe färden norrut till Aslevjal som visar sig vara ett dystert ödeland täckt av glaciärer. Här, infrusen i isen, ska draken sova sin sekelsömn. Men den frusna ön visar sig gömma på mycket värre hemligheter än en drake, och våra vänner riskerar inte bara sina liv utan gör också upptäckter som kan förändra hela världen.

I den storslagna finalen till trilogin 'Den gyllene mannen' låter oss Robin Hobb ta del av såväl vänskap bortom döden som ofattbara grymheter i mötet med det okända. Här får även många av seriens gåtfulla händelser äntligen sin förklaring.

I sin helhet består trilogin av 'Narrens uppdrag', 'Narrens hemlighet' och 'Narrens öde'.

Medelbetyg: 5 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Narrens öde :


Sanne 2006-10-29 14:35
I sista delen av 'Den gyllene mannen' når historien både sin höjdpunkt och sin upplösning. Det är en mörk och smärtsam historia, om vänskap, kärlek, tortyr, grymhet, hopp och längtan.

Sällskapet åker till ön Aslevjal för att prins Trofast ska döda draken Isflamma, på begäran från Elliania. Aslevjal visar sig vara ett istäckt helvete, fyllt av dolda hemligheter, som tar sällskapet genom den ena hemska upplevelsen efter den andra. Grym tortyr och iskall nöd är bara något av allt de måste genomlida.

Det här är så fantastiskt bra, så jag saknar ord. Man blir fullständigt trollbunden, gripen av allvaret, och förkrossad av sorg, och stundtals värmd av lycka och hopp. Detta är levande, färgstarkt och detaljrikt, och oehört fantasieggande. Beskrivningar av platser, miljöer, stämningar och personer är klockrena, man tycker sig vara där, vara en i sällskapet. Mycket stark historia, som får en att beklaga djupt att författaren lovat att detta är den sista romanen om Fjärrskådarnas rike.
Betyg 5

Sinolori 2007-10-06 18:44
Att veta att serien tar slut här får mig att gråta i fem dagar.

Den slutgiltliga uppgörelsen. Sonen och Narren har fruktansvärt nog kommit till Aslevjal för att fullfölja sina öden. En vänskap starkare än döden, obeskrivigt mod och fruktansvärda händelser får boken att hamna överst i listan på världens bästa böcker. Att ha följt en människas liv från barnsben till det ofrånkomliga slutet får hjärtan att brista. Öden vävs samman. Hertigdömets framtid och allas liv händer på ett sista uppdrag.

Mer rödgråtna ögon har jag nog aldrig haft. Boken som Robin Hobb skrivit är ett storslaget mästerverk. Den som inte har läst serien bör göra det och göra det snarast!
jag tackar författaren för den gåva hon gett den litterära världen.
Betyg 5

ElinJ 2008-06-23 19:03
en bättre serie får man leta länge efter och det är tveksamt om man någonsin gör det... den är grymt sorglig och den känns verkligare än ditt eget liv. nu tar serien slut ochh det är med ett tungt hjärta och tårfyllda ögon jag lägger boken ifrån mig och bara väntar på att nästa serie som Margaret har skrivit i år ska komma ut på svenska. undertiden ska jag bara läsa magins skepp som jag hoppade över når jag bara ville läsa om sonen, ridderligsson eller hans rätta benämning katalysarton. =)<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 Om man hade kunnat ge boken mer än en fremma skulle den ha fått min själ....
Betyg 5

bonadea 2008-06-24 10:26
Robin Hobb är den bästa fantasy författare som finns trilogin Den gyllene mannen hör ihop med trilogin Vargbroder som bör läsas först. Ska man läsa Robin Hobbs böcker så bör man då börja med trilogin om Handelsmännen och de magiska skeppen. första boken Magins skepp
andra SorgeSkeppet. tredje boken Ödets skepp. Vilken av trilogin man än väljer att läsa så inträder man i en sagolik värld, och i den världen önskar man att man kunde stanna för alltid. Det finns inga ord som kan beskriva hor stor min sorg var över att jag har läst klart alla böckerna och att det inte finns något mer att läsa. Enligt mig är alla Robins Hobbs böcker 5 pg, jag älskade varenda en av de och skulle aldrig klara av att säga villken av de som var bäst.
Betyg 5

Saralt 2011-10-26 21:28
Ett mästerverk.
Jag grät mig igenom hela upplösningen och fortsatte gråta efter jag lagt den ifrån mig. Bara... Jag har inga ord.
Betyg 5

danyel444 2013-02-06 00:05
Absolut bland det bästa jag har läst. Gripande.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Narrens öde


  Köp boken som film på cdon: